Stenen schoonmaken

Stenen maken een mooie toevoeging aan bijna elke thuisomgeving. Van vloeren en muren tot aan sieraden, het is essentieel dat ze goed worden onderhouden, zodat ze er langer piekfijn uitzien. Desondanks intimideert het schoonmaken van sommige stenen veel mensen. Maar desalniettemin is het niet moeilijk. In dit artikel leert u stap voor stap hoe u de verschillende typen stenen het beste kunt schoonmaken en wat u kunt doen om de levensduur ervan te verlengen.

Muren en vloeren schoonmaken

Stenen muren en vloeren worden vaak gebruikt als decoratie. Terwijl de meeste typen stenen zonder veel moeite schoon kunnen worden gemaakt met alleen een dweil en een niet-schurend reinigingsmiddel, zijn er een paar items die u moet kennen voordat u aan de slag gaat. Teabelen en vlekken moeten bijvoorbeeld voorzichtig in de richting van het oppervlak worden geborsteld voordat u de bovenlaag reinigt. Als u stenen muren of vloeren reinigt, is het het beste om ze in twee stappen te doen – losse stof en vuil verzamelen en genormaliseerd schoonmaken.

Het genormaliseerd schoonmaken begint met het verwijderen van eventuele overtollige vloeistoffen. De temperatuur van de vochtige doeken of spons kan warm zijn, maar ergens net onder het kookpunt. Houd ook het watergehalte laag en voeg geen schoonmaakmiddelen toe voordat u de steen schoonmaakt. Gebruik een katoenen spons of microvezeldoek bevochtigd met warm water om stenen muren of vloeren schoon te maken. Vermijd stevig schuren bij droge vlekken of teabelen. Als u klaar bent met het schoonmaken, laat het dan goed drogen.

Schilderen

Het schoonmaken van tegels is veel eenvoudiger dan het schoonmaken van muren of vloeren. U moet alleen de schilderijkleden met een zachte doek of staalwol met warm water en een mild detergent schoonmaken. Droog de tegels vervolgens af met schone handdoeken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met oplosmiddelen, omdat ze kunnen worden opgenomen door de steen en schade kunnen toebrengen aan het oppervlak.

Vlekken en vlekken verwijderen

Vlekken en teabelen kunnen een probleem zijn bij het schoonmaken van steen. Hoewel het uiterst noodzakelijk is om voorzichtig te zijn, is droog afnemen een effectief middel om de meeste vlekken en teabelen te verwijderen. Gebruik voor vlekken met vet of olie een licht op oliën gebaseerd reinigingsmiddel om ze effectief te verwijderen. Gebruik nooit schurende producten die krassen in het oppervlak kunnen veroorzaken.

Polijsten en impregneren

Een goede manier om uw stenen muren en vloeren te beschermen tegen vuil en vlekken is het regelmatig polijsten ervan. Polijsten laat de steen glanzen en vormt een laagje dat algemene schoonmaak veel gemakkelijker maakt. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van eventuele verkleuringen en vlekken. Het regelmatig impregneren van de steen is ook een effectief middel voor bescherming. Door het impregneren krijgt het een laagje dat het moeilijker maakt voor vlekken en vuil om aan te hechten.

Het gebruik van professionele schoonmaakdiensten

Soms werken alleen basis schoonmaak- en onderhoudsmethoden, zoals het verwijderen van vlekken en het polijsten van de steen, gewoon niet. In deze gevallen is het een goed idee om de diensten van een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Professionele schoonmaakdiensten hebben toegang tot geavanceerde reinigingsmachines en speciale schoonmaakmiddelen die effectiever zijn dan standaard schoonmaakmiddelen. Als u in een woning woont met oude, moeilijk schoon te maken stenen, is het een goed idee om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen om ervoor te zorgen dat het schoonmaken goed wordt gedaan.

Conclusie

Stenen zoals muren, tegels en vloeren maken een prachtige toevoeging aan bijna elke thuisomgeving. Hoe dan ook, het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed worden onderhouden, zodat ze er langer piekfijn uitzien. Stenen muren en vloeren schoonmaken is niet moeilijk, maar vraagt wel om enige zorgvuldigheid. Het regelmatig schoonmaken is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de stenen er zo lang mogelijk op hun best uitzien. Doe onderhoudsmethoden zoals het verwijderen van vlekken, het polijsten ervan en het regelmatig impregneren voor de beste resultaten.

Plaats een reactie