Sproeier carburateur reinigen: zo doe je dat

Als je motorfiets of scooter niet goed meer loopt, kan het zijn dat de sproeier van de carburateur vuil is geworden. Het is belangrijk om de sproeier regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat je voertuig optimaal blijft presteren. In dit artikel leggen we uit hoe je de sproeier van de carburateur kunt reinigen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het reinigen van de sproeier van de carburateur, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Dit zijn onder andere:

 • Schroevendraaier
 • Compressed air
 • Carburateur reiniger
 • Schone doek
 • Handschoenen

Stappenplan

Volg onderstaand stappenplan om de sproeier van de carburateur te reinigen:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 1. Zet je voertuig op een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat de motor is afgekoeld.
 2. Verwijder de carburateur volgens de instructies van de fabrikant.
 3. Maak de buitenkant van de carburateur schoon met een schone doek en carburateur reiniger.
 4. Verwijder de sproeier met behulp van een schroevendraaier.
 5. Spuit de sproeier schoon met compressed air om eventueel vuil te verwijderen.
 6. Controleer de sproeier op verstoppingen en reinig deze indien nodig met carburateur reiniger.
 7. Plaats de sproeier terug in de carburateur en monteer deze volgens de instructies van de fabrikant.
 8. Start de motor en laat deze even draaien om te controleren of de sproeier goed is gereinigd.

Tips

Om ervoor te zorgen dat de sproeier van de carburateur langer schoon blijft, kun je de volgende tips opvolgen:

 • Gebruik schone brandstof van goede kwaliteit.
 • Voeg een brandstofadditief toe om vuilophoping te voorkomen.
 • Laat regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren door een professional.

Door regelmatig de sproeier van de carburateur te reinigen en bovenstaande tips op te volgen, zorg je ervoor dat je voertuig soepel blijft rijden en dat je problemen met de motor voorkomt. Neem de tijd om de sproeier goed te reinigen en je zult merken dat je voertuig beter presteert.

Plaats een reactie