Snijplank schoonmaken

Snijplanken zijn een van de meest gebruikte keukengerei in elk huis. Ze worden gebruikt voor het snijden van groenten, fruit, vlees, kaas en andere voedingsmiddelen. Een snijplank is echter een van de moeilijkste oppervlakken om schoon te maken. Goede verzorging en onderhoud van een snijplank kan echter voorkomen dat het aan slijtage onderhevig is en er microben worden gevormd.

Het belang van het schoonmaken van Snijplanken

Het schoonmaken van Snijplanken is erg belangrijk omdat bacteriën, schimmels en andere micro-organismen zich snel kunnen vermenigvuldigen op het oppervlak van de Snijplank. Deze microben kunnen leiden tot ziekte en voedselvergiftiging. Als een Snijplank niet adequaat wordt gereinigd, kan er een giftige bacterie zoals Salmonella of E-coli op aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk om de Snijplank altijd grondig te reinigen na elk gebruik.

Hoe je een Snijplank schoon kan maken

Een Snijplank correct schoonmaken is vrij eenvoudig. Het beste is om het met warm water en afwasmiddel te doen. Na het wassen, goed afspoelen met warm water en goed afdrogen met een zachte doek. Als er etensresten achterblijven, met een schraper verwijderen en dan afspoelen met warm water.
Een Snijplank schoonmaken met een desinfecterend middel is ook een aanbevolen manier. Om dit te doen, gebruik een donzen schuurspons of een spons gedrenkt in warm water met een schoonmaakmiddel of bleekmiddel en veeg het over het oppervlak van de snijplank. Laat het schoonmaakmiddel enkele minuten werken op de Snijplank. Spoel vervolgens de Snijplank goed af met warm water en veeg hem af met een droge doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Hoe de levensduur van de Snijplank te verlengen

Het schoonmaken van een Snijplank is alleen het eerste stap om de levensduur ervan te verlengen. Om de levensduur van de Snijplank te verlengen, is er meer nodig. Hieronder staan enkele tips om de Snijplank schoon te houden en langer te laten duren.

  • Gebruik ze niet te vaak.
  • Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, dit zal schade toebrengen aan het oppervlak van de Snijplank en vermindert de levensduur ervan.
  • Bewaar de Snijplanken in een droge omgeving.
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op de Snijplank of laat ze niet in kokend water liggen om te voorkomen dat het materiaal van de Snijplank verzwakt.
  • Gebruik siliconen lijm om kleine kieren of scheuren te repareren als dat nodig is.

In sommige gevallen zal het schoonmaken van een Snijplank met warm water en normale schoonmaakmiddelen niet voldoende zijn. Een Snijplank ontsmetten met steriele alcohol of warm water en azijn is ook een optie om de Snijplank goed schoon te maken. Na het schoonmaken, laat de Snijplank grondig drogen voordat je hem opbergt.

Conclusie

In grote lijnen hebben we geleerd hoe je een Snijplank schoon kunt maken om de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan en de levensduur van je snijplank te verlengen. Het schoonmaken van een snijplank is een eenvoudige taak, maar is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de Snijplank schoon en hygiënisch is. Zorg ervoor dat de Snijplank altijd goed droog is als je hem opbergt, omdat natte oppervlakken het snelst slijten.

Plaats een reactie