Sneakers schoonmaken met baking soda

Sneakers zijn een must-have in de garderobe van de meeste mensen. Ze zijn comfortabel, duurzaam en staan ​​voor stijl en persoonlijkheid. Maar na verloop van tijd kunnen ze vervuilen en slijten. Gelukkig is er een simpele en goedkope manier om te helpen bij het verlengen van de levensduur van je sneakers en het schoonmaken van vuil en vlekken: baking soda.

Waarom baking soda?

Baking soda is een niet-schurende substantie die perfect is voor het schoonmaken van onze meest waardevolle schoenen. Door het neutrale pH-niveau heeft het geen schade aan de kleur of stof van de schoenen. Het is ook anti-bacterieel en sluit ook geuren uit. Bovendien is baking soda een betaalbare oplossing om van die kleine vlekjes in je sneaker af te komen.

Hoe schoonmaken met baking soda?

Het schoonmaken van sneakers met baking soda is eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Dit is wat je moet doen:

Stap 1: Verwijder vuil en stof

Begin met het verwijderen van zichtbaar stof en vuil met een zachte borstel. Een oude tandenborstel is hier een uitstekende oplossing. Beweeg de borstel voorzichtig op en neer op het oppervlak van de schoen om alle vuiligheid te verwijderen.

Stap 2: Maak een baking soda-pasta

Maak een pasta door baking soda te mengen met een water. Meng het totdat het een pasta-achtige consistentie heeft. Dit is een eenvoudig en betaalbaar schoonmaakmiddel dat effectief is bij het verwijderen van vetvlekken, olie en andere verontreinigingen.

Stap 3: Aanbrengen van de pasta

Breng de pasta aan op de aangetaste gebieden van de schoenen. Laat het een paar minuten intrekken in de schoenen. Dit zal helpen om gemakkelijker te schoonmaken. Gebruik een kleine borstel om het baking soda-mengsel in het oppervlak te wrijven.

Stap 4: Spoel af

Spoel de schoenen af met warm water om de baking soda-pasta te verwijderen. Meng de pasta in het water totdat het verdwenen is. Gebruik een schone doek om het water af te vegen.

Stap 5: Laat drogen

Laat de schoenen aan de lucht drogen op een koele, droge plek. Als je haast hebt, kun je een föhn gebruiken om het proces te versnellen. Gebruik een laagvermogen om schade aan het materiaal te voorkomen.

Extra tips bij het schoonmaken van sneakers

Houd je sneakers luchtdicht

Zorg ervoor dat je je schoenen in een luchtdichte plaats bewaart wanneer je ze niet gebruikt. Dit vermindert de vorming van schimmels en bacteriën, waardoor je schoenen langer meegaan. Als je schoenen jeuk veroorzaken aan je voeten, bewaar ze dan in een luchtige omgeving.

Houd er rekening mee dat niet alle materialen geschikt zijn

Niet alle materialen zijn geschikt voor het schoonmaken met baking soda. Leer, kleuter en bont stoffen kunnen bijvoorbeeld beschadigd worden door baking soda. Als je schoenen gemaakt zijn van een van deze materialen, voer deze stappen dan niet uit.

Gebruik een schoonmaakmiddel als baking soda niet voldoende is

Als baking soda vlekken op je sneakers niet effectief verwijdert, voer dan een grondigere reiniging uit met speciale schimmel- en vetverwijderaars voor textiel. Gebruik deze producten in een goed geventileerde ruimte buitenshuis.

Conclusie

Baking soda is een veilige, goedkope en effectieve manier om je sneakers te reinigen en de levensduur ervan te verlengen. Het is eenvoudig (en gratis!) om een ​​sneakers reinigingsmengsel te maken dat je vervolgens kunt gebruiken om verontreinigingen en vlekken te verwijderen. Als je je schoenen goed verzorgt, blijven ze langer in een prima staat.

Plaats een reactie