Siemens oven schoonmaken

Een Siemens oven is een prachtige manier om lekker eten te koken en de oven kan jarenlang meegaan als hij op de juiste manier wordt schoongemaakt. Maar hoe maak je jouw Siemens oven optimaal schoon, zodat je langer kunt genieten van je prachtige, kostbare oven? In dit artikel leggen we je dat graag heel duidelijk uit.

De oven reinigen met ovenreiniger

De beste manier om de oven te reinigen is met ovenreiniger. Je bent altijd beter af als je een product van een betrouwbare merk gebruikt, omdat je anders de kans loopt om je oven te beschadigen of er dan ongewenste stoffen in je voedsel kunnen terechtkomen. Voordat je de oven reinigt, zorg er dan voor dat je de oven afkoelt. Zet de oven uit. Als je een oven hebt met een traysysteem, verwijder de trays voordat je de ovenreiniger aanbrengt. Smeer de ovenreiniger over de binnenwanden en de voorkant. Laat de reiniger 10 tot 20 minuten intrekken. Gebruik een niet-schuur spons en een schone doek om de oven schoon te maken. Spoel de spons af met schoon water en veeg de oven daarna af met een droge doek. Herhaal dit proces als je oven extra vuil is en wrijf de oven af met een droge doek zodat er geen vocht meer achterblijft.

Reinig de afvoerslangen

Je moet ook de afvoerslangen reinigen om roofbouw door vuilgebouw te voorkomen. Verwijder de slangen en spoel ze af met warm water en een milde detergent. Controleer vervolgens of er geen stukken voedsel in het afvoergat zitten. Als dit zo is, verwijder je ze met een borstel en wrijf je de binnenkant van het afvoergat schoon.

Verwijder kaarsresten

Kaarsresten kunnen een probleem vormen in ovens omdat ze na verloop van tijd kunnen combusteren. Verwijder daarom alle kaarsresten als je klaar bent met het schoonmaken van de oven. Gebruik een vochtige doek met warm water om kaarsresten te verwijderen. Na het wegwerken van de kaarsresten, veeg je de oven af met een droge doek en laat je de oven drogen.

Controleer de oven

Nadat je de oven hebt gereinigd, is het belangrijk om de oven te controleren op naden en kieren. Controleer of alle onderdelen goed werken, zoals de binnenlucht, lucht afvoer, thermostaat en verwarmingselementen. Als je waar dan ook lekkage of roesting constateert, neem dan direct contact op met een gekwalificeerde elektricien of een gespecialiseerde oveninstallateur.

Tips om de oven schoon te houden

Je kunt de levensduur van je oven verlengen als je de oven goed schoonmaakt. Hier zijn enkele tips om je oven schoon te houden:

  • Verwijder eventuele etensresten direct nadat je hebt gekookt.
  • Gebruik alleen ovenschoonmaakmiddelen die bedoeld zijn voor ovens.
  • Verwijder roest en vet met een laserafwasborstel.
  • Veeg regelmatig de ovenschappen en het kookoppervlak schoon.
  • Gebruik geen staalwol, als het oppervlak dat je wilt schoonmaken mat is, om het krasvrij te houden.
  • Plaats voorverwarmde schotels in de oven om spatten makkelijker schoon te maken.
  • Gebruik nooit agressieve schoonmaakproducten of petroleum om vet te verwijderen.
  • Gebruik geen schuurmiddelen, zuren of chemicaliën om het oppervlak te schoonmaken, dit kan je oven schade toebrengen.

Als je deze tips nauwgezet volgt, zal de oven jarenlang meegaan en kun je jarenlang genieten van je kostbare oven.

Plaats een reactie