Scooter schoonmaken

Scooters zijn de perfecte manier om op een stijlvolle, comfortabele en ecologische manier je lange afstanden af te leggen. Goed onderhouden scooters donker langer, rijden beter en verhogen je veiligheid. Bovendien levert je een schone scooter een heleboel gevoel van trots op. In dit artikel geven we je een stap-voor-stapinstructie hoe je je scooter het beste schoonmaakt en de strapijverlengen.

Things you’ll need for cleaning scoots

Als eerste moet je een aantal items verzamelen voor schoonmaak je scooter:

  • Een schoonmaakspons
  • Een microfiber doek of wash cloth
  • Een schoonmaakmiddel met vloeibare zeep, bijvoorbeeld afwasmiddel.
  • Een petroleumproduct als WD-40
  • Een ‘milde’ schuurspons (hoe milder, hoe beter)
  • Verdunt in water, zoals aceton of azijn
  • Extra olie, zoals olie voor fietskettingen, als je scooter erom vraagt.

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap is het verwijderen van alle losse stukken. Alle zichtbare stensen moeten verwijderd worden, inclusief de motorhelmen, de spatborden en de side-bags. De motorhelmen moeten niet met water nat gemaakt worden. Daarnaast moet je zorgen dat je alle schroeven, moeren en bouten losmaakt en apart houdt. Dit is belangrijk om te vermijden dat ze wegvliegen tijdens het schoonmaken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Stap 2: Spoelen

Als alle losse stukken uit de weg zijn, kan je beginnen met het schoonmaken. Gebruik een stuk tuinslang om de scooter te spoelen. Reinig de bovenkant grondig, als je merkt dat er veel vuil opzit kan je behalve water eventueel ook wat zeep gebruiken. Spoel alles zo lang mogelijk door om ervoor te zorgen dat het vuil helemaal weggespoeld is.

Stap 3: Schrobben

Als je klaar bent met het spoelen, neem je een schoner spons en creëer je een licht schuimende oplossing van schoonmaakmiddel en water. Begin met schoonmaken van bovenop de scooter, waarbij je weerbaar en plastic onderdelen, alsmede de motorhelmen af doet. Daarna ga je verder met de zijkanten en de benen. Met de spons ga je alle hardnekkige vuil resten te lijf. Zorg dat je met een cirkelvormig gebaar werkt om te zorgen dat het oppervlak glad blijft. Vergeet vooral niet om de motorhelmen, schroeven, bouten en andere metalen oppervlakken goed schoon te maken.

Stap 4: Intens schoonmaken

Als je klaar bent met het spoelen en schoonmaken, kan je beginnen met het intens schoonmaken. Maak een oplossing van water en olie, en gebruik dit om de spullen bovenop de scooter, zoals het stuur, het gaspedaal en het zadel, te reinigen. Maak ook een wat sterkere oplossing met azijn of aceton om metaal te reinigen. Gebruik dit om alle leren stukken en metalen onderdelen te schoonmaken. Gebruik de schuurspons om alle hardnekkige vlekken en aanslag te verwijderen. Vergeet vooral niet de vlekken op de buitenkant van de motorhelm en de greep van het stuur. Hier kan je gemakkelijk een veterdrukker mee verwijderen.

Stap 5: Oppoetsen

Als de scooter schoon is, kan je beginnen met het oppoetsen. Gebruik een schone microvezel doek om alle plastic en metalen stukken glad en vetvrij te maken. Gebruik olie om de metalen stukken te laten glanzen en een laagje WD-40 om de fietsketting te beschermen. Spray het WD-40 op het gehele oppervlak en verdun. Je zal zien dat het vuil zich direct laat verwijderen. Je kan nu de scooter afspuiten met de tuinslang. Als de scooter weer heel schoon is, kan je de losse stukken terug plaatsen.

Stap 6: Afwerken

Controleer of alles goed vast zit en zorg dat je alle schroeven en bouten weer goed hebt aangedraaid. Als laatste stap kun je de scooter waxen om het oorspronkelijke glans te herstellen. Breng de wax aan langs de richting van de metalen stukken en ga met een schone microvezel doek over het gehele oppervlak. Spoel alles af met de tuinslang en je scooter is klaar voor gebruik!

Conclusion

Scooter schoonmaken is een proces wat goed moet worden gedaan om de levensduur van je scooter te verlengen. Door je scooter goed schoon te maken zorg je dat je scooter zijn glans terugkrijgt en beter zal rijden. Door de hierboven genoemde stappen zal je scooter er weer uitzien als nieuw.

Plaats een reactie