Schutting schoonmaken

Een leidraad voor het schoonmaken van een schutting

Schuttingen maken een belangrijk deel uit van je tuin. Ze bieden privacy en beperken toegang tot je tuin. Maar om er zeker van te zijn dat je schutting er netjes en representatief uitziet, is het belangrijk om hem regelmatig te schoonmaken. In dit artikel geven we je tips over hoe je het best je schutting kan schoonmaken en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen.

Het schoonmaken van schuttingen

Het is belangrijk om de schutting regelmatig te wassen om vuil en algen te verwijderen. Om je schuttingen schoon te maken heb je een emmer warm water, een stuk schuurpapier, een spons, een dopje zeep, een tuinslang en een schoonmaakmiddel nodig. Hieronder vind je een uitgebreid stappenplan voor het schoonmaken van je schuttingen.

Stap 1: Verwijder overtollig vuil

Je moet beginnen met het verwijderen van overtollig vuil. Gebruik hiervoor een vochtige doek of stuk schuurpapier. Wrijf hiermee over de planken of spijlen waar de vlekken of algen zichtbaar zijn. Wrijf niet te hard met het schuurpapier, want als het te hard aanvoelt zou je de schutting kunnen beschadigen. Zodra je het overtollig vuil hebt verwijderd, ben je klaar voor de volgende stap.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Stap 2: Maak de schutting schoon met een sopje

Neem de emmer met warm water en voeg er een helder sopje aan toe. Roer het met je spons tot er schuim ontstaat. Gebruik de spons om het sopje op de schutting aan te brengen en wrijf het voorzichtig in. Vergeet de onderkant van de schutting niet! Laat het sopje enkele minuten intrekken. Spoel daarna de schutting af met de tuinslang.

Stap 3: Voeg een schoonmaakmiddel toe

Als er nog steeds algen en vuil op de schutting zitten, kun je een schoonmaakmiddel gebruiken. Giet het schoonmaakmiddel in een emmer water en voeg een druppel zeep toe. Gebruik deze vloeistof om de schutting mee te wassen. Laat het schoonmaakmiddel enkele minuten intrekken en spoel het daarna af met de tuinslang. Vergeet niet om je handschoenen te dragen bij het gebruik van schoonmaakmiddelen. Deze producten kunnen schadelijk voor je gezondheid en je schutting zijn.

Stap 4: Verf je schutting

Nadat je je schutting hebt schoongemaakt, is het een goed idee om hem ook te verven. Op deze manier gaat de schutting langer mee. De meeste schuttingen worden geleverd met een standaard coating, maar het is een goed idee om deze af en toe te vervangen. Gebruik daarvoor een goede kwaliteit verf die bestand is tegen UV-straling en weersomstandigheden. Verf je schutting steeds twee keer met een min of meer gelijkmatige verdeling van de verf. Laat de verf goed drogen en smeer eventueel wat lak toe om de oppervlakte te beschermen.

Conclusie

Schuttingen maken een belangrijk deel uit van je tuin. Als je je schutting goed schoonmaakt, gaat deze langer mee. Hierboven hebben we je enkele tips gegeven over hoe je je schutting het beste kunt schoonmaken. Deze tips kunnen je helpen om je schutting er schoon en netjes uit te laten zien, terwijl je tegelijkertijd zorgt dat je schutting zo lang mogelijk meegaat.

Plaats een reactie