Schoonmaken zonneschermen

Zonneschermen schoonmaken

Zonneschermen zijn een efficiënte en stijlvolle manier om uw huis te beschermen tegen het zonlicht. Het correct schoonmaken en onderhouden van uw zonneschermen zorgt ervoor dat het langer meegaat en uw huis van de nodige schaduw blijft voorzien. Maar hoe kunt u huidige zonneschermen – of zonweringen – het beste schoonmaken? Lees hieronder voor tips om uw zonneschermen efficiënt en veilig schoon te maken, zodat ze in optimale conditie blijven.

Stof en sleet verwijderen

Het regelmatig verwijderen van stof en sleet van uw zonneschermen is een eenvoudige manier om ongewenste gebieden schoon te maken. Voor het meeste stof moet een microvezeldoek of kwast in combinatie met een stofzuiger die een borstel heeft gebruikt worden. Stofzuig de zonwering van binnen naar buiten om ervoor te zorgen dat dat stof die de stofzuiger loslaat de kamer uit waait. Er mag geen warm water, zeep of andere chemische schoonmaakmiddelen of detergenten gebruikt worden omdat deze het materiaal van de zonwering kan beschadigen. Gebruik ook geen hoge drukstralers of borstels, aangezien deze de zonwering alleen maar kunnen beschadigen.

Vlekken, gordijnen en overige stof verwijderen

Vlekken zoals lotions, make-up, insectenspray en andere vuil afstotende producten verwijderen is iets wat een beetje lastiger is. Om de meeste hardnekkige vlekken te verwijderen adviseren wij het gebruik van warm water en een milde zeep in combinatie met een doek. Na het verwijderen van de vlek draagt u lichtjes stof (doek of microvezeldoek) door de stof om deeloppervlakken en plooien te verwijderen te verwijderen.

Gordijnen kunnen worden gereinigd met warm water en een milde zeep met een doek of microvezeldoek. Gebruik geen schuren, schrobben of mechanische schoonmaakproducten omdat dit schade aan de stof kan toebrengen. Nadat u het gordijn hebt gereinigd laat u het gordijn aan de lucht drogen.

Kijk ook af en toe tussen de lamellen om te zorgen dat er geen stoffen tussen de linten zitten. Stof en vuil kan de werking, kwaliteit en levensduur van de stof beïnvloeden, dus het is belangrijk om het regelmatig te schoonmaken.

Schimmel en vlekken behandelen

Schimmel of algenvlekken kunnen tevoorschijn komen als de zonnestralen worden geabsorbeerd door de stof. Verwijder deze vlekken met milde schoonmaakmiddelen, zoals die voor het schoonmaken van ramen. De verhouding schoonmaakmiddel tot water moet worden beperkt. Gebruik nooit schuurmiddelen op de stof, omdat dit schade kan toebrengen.

Als het gaat om het verwijderen van olieachtige vlekken, kunt u een doek of microvezeldoek natmaken met gewoon warm water en een mild schoonmaakmiddel om de vlek te verwijderen. Laat de vlek altijd drogen in de zon, of als dat niet kan op een luchtige plek.

Als de schimmel of vlekken niet helemaal verdwenen zijn na het schoonmaken, kunt u er meer warm water aan toevoegen en het opnieuw proberen. Om te voorkomen dat vlekken en/of schimmelvorming terugkomen, moet de zonnelamellen regelmatig schoongemaakt worden met een doek.

Onsite service

Als uw zonweringen net wat meer verzorging nodig hebben dan , adviseren wij u deskundige onsite service. Onze technici kunnen snel een diagnose stellen over de staat van uw zonweringen en onmiddellijk helpen met herstellen of vervangen. Op deze manier zal uw zonweringen in optimale staat blijven.

Al met al is schoonmaken van zonneschermen belangrijk om de levensduur ervan te verlengen en een goede kwaliteit te behouden. Of u nu stof verwijdert, vlekken of schimmelvorming behandelt, het is belangrijk om te weten wat uw producten kunnen verdragen. Onthoud altijd dat geen enkel schoonmaakmiddel of chemisch product gebruikt mag worden bij het schoonmaken van zonneschermen.

Plaats een reactie