Schoonmaken wasmachine

Een wasmachine is een onmisbaar element in het moderne huishouden. Het is daarom belangrijk om deze zo goed mogelijk te onderhouden. Het regelmatig schoonmaken van uw wasmachine draagt bij aan betere prestaties, een langere levensduur en hygiënisch schoon wasgoed. Hoewel het schoonmaken van een wasmachine eenvoudig kan zijn, vereist het gebruik van enkele stappen om ervoor te zorgen dat het juiste schoonmaakproces wordt gevolgd.

Stap 1: Verzamel alle benodigdheden

Het schoonmaken van een wasmachine vereist een aantal gereedschappen en materialen. Wat u precies nodig heeft, hangt af van het type wasmachine dat u heeft:

  • Een stofzuiger met een zachte borstel, zoals een stofzuiger met een kierenzuigmondstuk om hardnekkig vuil te verwijderen.
  • Zacht schoonmaakmiddel
  • Textielstofdoek
  • White Spirit
  • Een borstel met zachte haren om eventuele vuilresten te verwijderen

Stap 2: Ontkoppel de wasmachine

Om te beginnen moet de wasmachine worden losgekoppeld van de stroom. Gebruik de stekker en draai de stroomkraan dicht. Verwijder ook de slang van de wasmachine en de kraan. Als de wasmachine niet over een slang beschikt, moet de netstekker worden verwijderd uit het stopcontact.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00

Stap 3: Reinig het lekbakje

Als uw wasmachine is uitgerust met een lekbakje, is het belangrijk om deze te reinigen. Het lekbakje zit meestal onderaan de wasmachine. Maak het lekbakje schoon met een zacht schoonmaakmiddel en een doek. Spoel het lekbakje vervolgens af met helder water en laat het drogen.

Stap 4: Reinig het deurtje

Vervolgens is het tijd om het deurtje van de wasmachine te reinigen. Gebruik hierbij een zacht schoonmaakmiddel en een textielstofdoek. Verwijder vuil en stofresten die zich hebben opgehoopt in de scharnieren en rubber afdichtingen. Gebruik voor hardnekkig vuil een borstel met zachte haren.

Stap 5: Reinig de binnenkant

Veeg met een zachte doek over de binnenkant van de wasmachine. Gebruik hierbij eventueel een kleine hoeveelheid afwasmiddel op de doek. Verwijder zoveel mogelijk stof van het filter, dat meestal te vinden is aan de achterkant of aan de zijkant van de wasmachine. Als er vuilresten hardnekkig aan het filter kleven, verdun dan wat wit spiritus in water en gebruik een doek om het oplosmiddel te verwijderen. Spoel het filter grondig af met koud water.

Stap 6: Maak de wasbak schoon

Giet, als nodig, wat afwasmiddel in de wasbak om de vuilresten te verwijderen. Later kan het afwasmiddel met koud water worden afgespoeld. U kunt ook een paar eetlepels baking soda in de wasbak gieten, gevolgd door heet water, en laat dit enkele minuten inwerken. Spoel daarna goed met koud water.

Stap 7: Finaliseren

Gebruik de stofzuiger nogmaals om stof en pluisjes van de wasmachine te verwijderen. Veeg de buitenkant van de wasmachine schoon en plaats hem op een schoon tapijt. Herstel de aansluitingen door de slang terug te plaatsen en sluit de stekker aan. Herstart de wasmachine en laad hem van tijd tot tijd op om te controleren of de schoonmaak goed is gelukt.

Samenvatting

Het schoonmaken van een wasmachine is een noodzakelijke klus om zijn prestaties en levensduur te verbeteren. Om een wasmachine goed te onderhouden, is het belangrijk om enkele stappen te volgen. Verzamel alle benodigde materialen, ontkoppel de wasmachine, reinig het lekbakje, maak het deurtje schoon, richt je aandacht op de binnenkant en verwijder vuilresten van het filter, reinig de wasbak en onderhoud de aansluitingen. Volg deze stappen om uw wasmachine goed schoon te maken en zo zijn levensduur te verlengen.

Plaats een reactie