Schoonmaken vaatwasser

Je vaatwasser is een onmisbare hulpmiddel in je keuken. Elke dag wordt er vaak gebruik gemaakt van de vaatwasser, waardoor het door de constante blootstelling aan water en afvalstoffen vies wordt. Het schoonmaken van de vaatwasser is dus een must om ervoor te zorgen dat het diep reinigt en dat het betrouwbaar blijft.

In dit artikel lees je hoe je de vaatwasser het beste kunt schoonmaken, zodat je de levensduur ervan kunt verlengen en het schoon blijft.

Stap 1: verwijder vastzittende resten en etensresten

Geef je vaatwasser eerst een oppervlakkige inspectie, zodat je weet waar je mee te maken hebt. Verwijder alle losse etensresten en vuil uit de bakken van de vaatwasser. Als er vastzittend vuil is, gebruik dan heet water en een zachte borstel om het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je het vuil volledig verwijdert, omdat anders het water in de structuur kan verstopt raken en kan leiden tot onnodige schade.

Stap 2: reinig de binnenkant van de vaatwasser

Gebruik een doek en wat warme water om de binnenkant van de vaatwasser te reinigen. Dit is een belangrijke stap, omdat je met heet water kunt zorgen voor een grondige schoonmaak. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken en plooien goed schoonmaakt, zodat er geen viezigheid meer in de vaatwasser blijft zitten. Voor het beste resultaat kun je ook wat afwasmiddel gebruiken. Houd er rekening mee dat je geen schadelijke lagend of producten mag gebruikén in de vaatwasser.

Stap 3?: Verwijder de filters in de vaatwasser

Vervolgens is het tijd om de filters te verwijderen. Trek de filters uit de vaatwasser en houd ze boven een sink voor het afwatering. Gebruik een kleine harde borstel en je favoriete afwasreiniger om de filters grondig te reinigen. Vergeet niet de verzamelbakken en andere onderdelen, zoals de opvangbak, te reinigen, aangezien deze nat kan worden en andere voorwerpen kunnen bevatten.

Stap 4: Maak de buitenkant van de vaatwasser schoon

Vervolgens is het tijd om de buitenkant van de vaatwasser te reinigen. Gebruik een doek en warm water om het oppervlak en alle plooien goed te reinigen. Als je wilt, kun je ook wat afwasmiddel gebruiken voor een betere schoonmaak. Vergeet ook de kleppen, de deur en de deurrand niet te reinigen. Als laatste kun je de buitenkant polijsten met een microvezeldoek voor een nette afwerking.

Stap 5: Doe een schoonmaaktest

Als laatste kun je een schoonmaaktest doen om te zien of je de vaatwasser goed hebt schoongemaakt. Neem een glas en vul deze met een kopje warm water. Voeg vervolgens wat afwasmiddel toe aan het glas en plaats het vervolgens in de vaatwasser. Start de vaatwasser en laat deze ongeveer 15 minuten draaien. Als het glas na de test schoon is, betekent dit dat je de vaatwasser goed hebt schoongemaakt.

Afsluitend

Het schoonmaken van je vaatwasser is een noodzakelijk onderdeel om ervoor te zorgen dat het opgaat in een grote kluszaak. Door bovenstaande stappen te volgen, kun je de levensduur van je vaatwasser verlengen en ervoor zorgen dat deze diep en grondig reinigt. Als je nog steeds problemen hebt met de vaatwasser, neem dan contact op met een professionele schoonmaker voor een gedetailleerde inspectie.

Plaats een reactie