Schoonmaken met Bakingsoda

Veel mensen denken dat schoonmaken het beste gedaan kan worden met commerciële producten zoals ontvetter, bleekmiddel en andere chemicaliën. Maar het goede nieuws is dat er een natuurlijke en goedkope optie is die misschien zelfs effectiever is in het schoonmaken van spullen: baking soda. Bakingsoda is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het schoonmaken van alledaagse spullen. In deze blogpost zullen we een aantal tips geven over hoe je baking soda kunt gebruiken om spullen schoon te maken zonder chemicaliën en tegelijkertijd de levensduur ervan te verlengen.

Hoe schoonmaken met Bakingsoda

Bakingsoda is eenvoudig te gebruiken voor het schoonmaken van spullen. Het is heel makkelijk te verkrijgen in het supermarktschap of bij de apotheek en de meeste mensen hebben het in huis. Bakingsoda is een effectieve schoonmaakmiddel omdat het iets alcalisch is, waardoor het de de meeste vuil en vet beter uit vloeren en andere oppervlakken krijgt. Het maakt ook schuif lagen die beter bestand zijn tegen bacteriën en andere schadelijke stoffen.

Het handige aan baking soda is dat het ook een natuurlijke deodorant is. Wanneer je een kleine hoeveelheid bakingsoda toevoegt aan je schoonmaakmengsel, kan dit de geur absorberen en bestrijden, zodat je huis er steeds fris en schoon blijft ruiken.

Wat je nodig hebt om Bakingsoda te gebruiken

Als je baking soda wilt gebruiken als schoonmaakmiddel, heb je een paar eenvoudige benodigdheden nodig. Allereerst heb je een containers nodig om je schoonmaakmiddel in op te slaan. Je kunt ook een oude spuitfles gebruiken om de schoonmaakoplossing direct aan te brengen op het te schoonmaken oppervlak. Ook heb je een emmer water en een vloerwisser of spons nodig.

Voordat je begint te schoonmaken met baking soda, moet je ervoor zorgen dat je handschoenen draagt. Dit is vooral belangrijk als je iets schoonmaakt dat veel chemische stoffen bevat, zoals bleekmiddel, omdat baking soda bij contact met andere chemische stoffen kan reageren. Als je een goede schoonmaakoplossing wilt maken, moet je een scheutje bakingsoda opgelost in een emmer warm water. De verhouding zou ongeveer 1:4 zijn, wat betekent dat voor één eetlepel bakingsoda je vier eetlepels warm water nodig hebt. Voeg indien nodig wat afwasmiddel toe aan het schoonmaakmengsel.

Hoe je het beste Bakingsoda kunt gebruiken

Het is belangrijk om te weten hoe je baking soda het beste kunt gebruiken. Bij het schoonmaken van oppervlakten kan baking soda gebruikt worden om het vuil en het vet op te heffen en te verwijderen. Om dit te doen, neem je een spons of wisser en doe je wat van je schoonmaakmengsel erop. Dep vervolgens lichtjes op het oppervlak om het vuil en het vet op te heffen. Als het vuil niet makkelijk schoon te maken is, laat het schoonmaakmengsel dan 15 minuten staan voordat je het oppervlak afneemt met een schone doek.

Baking soda is echter meer dan alleen een schoonmaakmiddel. Het kan ook worden gebruikt om vlekken te behandelen en te voorkomen dat de vlekken terugkomen. Om dit te doen, breng je wat baking soda aan op de vlek en laat je het 15 minuten intrekken. Veeg het vuil dan weg of neem het oppervlak af met een schone doek. Als er een sterke geur achterblijft, kun je baking soda gebruiken om de geur te neutraliseren. Strooi een licht laagje baking soda over het oppervlak en laat het 30 minuten staan voordat je het oppervlak stofzuigt.

Hoe de levensduur van Bakingsoda te verlengen

Het is belangrijk om baking soda goed te bewaren zodat het langer meegaat. Bewaar het altijd in een goed afgesloten zak, bokaal of doos. Vervang het na verloop van tijd, omdat baking soda afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan bederven. U kunt ook baking soda combineren met finesse azijn om schoonmaakmiddel te maken dat langer meegaat. Meng tweemaal zoveel baking soda als azijn om je schoonmaakmiddel te maken.

Als je baking soda gebruikt om krassenuit je oppervlakken te verwijderen, vermijd dan scherpe voorwerpen die kunnen beschadigen. Gebruik lichtere stoffen zoals een spons en zachte doeken om baking soda te gebruiken bij het schoonmaken. Scherpe voorwerpen kunnen de oppervlakken beschadigen en de levensduur van je meubels verkorten.

Conclusie

Als je baking soda gebruikt, kun je schoonmaken zonder chemische stoffen en het zal zijn werk even goed doen.Het is goedkoop en milieuvriendelijk en kan in veel verschillende situaties worden gebruikt. Blijf kalm en gebruik baking soda als schoonmaakmiddel in plaats van schadelijke chemicaliën. Om de levensduur van je meubels te verlengen, vermijd scherpe voorwerpen en bewaar baking soda goed. Met deze tips op zak zal je baking soda meer dan normaal kunnen doen.

Plaats een reactie