Schoonmaken met Bakingsoda

Veel mensen denken dat schoonmaken het beste gedaan kan worden met commerciële producten zoals ontvetter, bleekmiddel en andere chemicaliën. Maar het goede nieuws is dat er een natuurlijke en goedkope optie is die misschien zelfs effectiever is in het schoonmaken van spullen: baking soda. Bakingsoda is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het schoonmaken van alledaagse spullen. In deze blogpost zullen we een aantal tips geven over hoe je baking soda kunt gebruiken om spullen schoon te maken zonder chemicaliën en tegelijkertijd de levensduur ervan te verlengen.

Hoe schoonmaken met Bakingsoda

Bakingsoda is eenvoudig te gebruiken voor het schoonmaken van spullen. Het is heel makkelijk te verkrijgen in het supermarktschap of bij de apotheek en de meeste mensen hebben het in huis. Bakingsoda is een effectieve schoonmaakmiddel omdat het iets alcalisch is, waardoor het de de meeste vuil en vet beter uit vloeren en andere oppervlakken krijgt. Het maakt ook schuif lagen die beter bestand zijn tegen bacteriën en andere schadelijke stoffen.

Het handige aan baking soda is dat het ook een natuurlijke deodorant is. Wanneer je een kleine hoeveelheid bakingsoda toevoegt aan je schoonmaakmengsel, kan dit de geur absorberen en bestrijden, zodat je huis er steeds fris en schoon blijft ruiken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Wat je nodig hebt om Bakingsoda te gebruiken

Als je baking soda wilt gebruiken als schoonmaakmiddel, heb je een paar eenvoudige benodigdheden nodig. Allereerst heb je een containers nodig om je schoonmaakmiddel in op te slaan. Je kunt ook een oude spuitfles gebruiken om de schoonmaakoplossing direct aan te brengen op het te schoonmaken oppervlak. Ook heb je een emmer water en een vloerwisser of spons nodig.

Voordat je begint te schoonmaken met baking soda, moet je ervoor zorgen dat je handschoenen draagt. Dit is vooral belangrijk als je iets schoonmaakt dat veel chemische stoffen bevat, zoals bleekmiddel, omdat baking soda bij contact met andere chemische stoffen kan reageren. Als je een goede schoonmaakoplossing wilt maken, moet je een scheutje bakingsoda opgelost in een emmer warm water. De verhouding zou ongeveer 1:4 zijn, wat betekent dat voor één eetlepel bakingsoda je vier eetlepels warm water nodig hebt. Voeg indien nodig wat afwasmiddel toe aan het schoonmaakmengsel.

Hoe je het beste Bakingsoda kunt gebruiken

Het is belangrijk om te weten hoe je baking soda het beste kunt gebruiken. Bij het schoonmaken van oppervlakten kan baking soda gebruikt worden om het vuil en het vet op te heffen en te verwijderen. Om dit te doen, neem je een spons of wisser en doe je wat van je schoonmaakmengsel erop. Dep vervolgens lichtjes op het oppervlak om het vuil en het vet op te heffen. Als het vuil niet makkelijk schoon te maken is, laat het schoonmaakmengsel dan 15 minuten staan voordat je het oppervlak afneemt met een schone doek.

Baking soda is echter meer dan alleen een schoonmaakmiddel. Het kan ook worden gebruikt om vlekken te behandelen en te voorkomen dat de vlekken terugkomen. Om dit te doen, breng je wat baking soda aan op de vlek en laat je het 15 minuten intrekken. Veeg het vuil dan weg of neem het oppervlak af met een schone doek. Als er een sterke geur achterblijft, kun je baking soda gebruiken om de geur te neutraliseren. Strooi een licht laagje baking soda over het oppervlak en laat het 30 minuten staan voordat je het oppervlak stofzuigt.

Hoe de levensduur van Bakingsoda te verlengen

Het is belangrijk om baking soda goed te bewaren zodat het langer meegaat. Bewaar het altijd in een goed afgesloten zak, bokaal of doos. Vervang het na verloop van tijd, omdat baking soda afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan bederven. U kunt ook baking soda combineren met finesse azijn om schoonmaakmiddel te maken dat langer meegaat. Meng tweemaal zoveel baking soda als azijn om je schoonmaakmiddel te maken.

Als je baking soda gebruikt om krassenuit je oppervlakken te verwijderen, vermijd dan scherpe voorwerpen die kunnen beschadigen. Gebruik lichtere stoffen zoals een spons en zachte doeken om baking soda te gebruiken bij het schoonmaken. Scherpe voorwerpen kunnen de oppervlakken beschadigen en de levensduur van je meubels verkorten.

Conclusie

Als je baking soda gebruikt, kun je schoonmaken zonder chemische stoffen en het zal zijn werk even goed doen.Het is goedkoop en milieuvriendelijk en kan in veel verschillende situaties worden gebruikt. Blijf kalm en gebruik baking soda als schoonmaakmiddel in plaats van schadelijke chemicaliën. Om de levensduur van je meubels te verlengen, vermijd scherpe voorwerpen en bewaar baking soda goed. Met deze tips op zak zal je baking soda meer dan normaal kunnen doen.

Plaats een reactie