Schoonmaken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een duurzame optie om ons huis te versieren. Ze zorgen voor een verfijnde uitstraling en zijn tevens onderhoudsvriendelijk. Maar, om de planten en schimmels die op de kozijnen kunnen groeien te vermijden, moeten kunststof kozijnen goed worden onderhouden. Vooral als je kozijnen blootgesteld worden aan slecht weer, zoals regen en sneeuw, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden.

Het goed reinigen van kunststof kozijnen verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van een mooie en stijlvolle uitstraling. Als je kunt stof kozijnen wilt schoonmaken, volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Het verzamelen van de juiste materialen

Voordat je kunststof kozijnen gaat schoonmaken, moet je de juiste materialen en benodigdheden verzamelen. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
  • Een zacht, schoon doek of borstel
  • Schoonmaakmiddel
  • Een tuinslang of tuinspuit
  • Stevige stoffer en blik

Stap 2: Het schoonmaken van de kozijnen

Nadat je de juiste materialen hebt verzameld kun je beginnen aan het schoonmaken van de kozijnen. Begin met het afnemen van alle vuil en stof met een zacht, schoon doek of borstel. Om ervoor te zorgen dat er geen water op de kozijnen komt, moet je eventuele vochtigheid van de kozijnen verwijderen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je kunststof kozijnen afnemen met een milieuvriendelijk, veilig en gericht schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel. Maak hierbij geen gebruik van schuurmiddelen of chemicaliën, deze kunnen de kozijnen schaden.

Gebruik voor het schoonmaken van kunststof kozijnen een bijzonder smeermiddel dat bescherming biedt tegen schimmel, algen en vuil. Om het schoonmaken van de kozijnen zo snel en efficiënt mogelijk te maken, kun je een heteluchtpistool gebruiken. Gebruik hiervoor de lagere stand, om een goede verdeling van het schoonmaakmiddel te krijgen. Begin bij de onderkant en werk naar boven. Op deze manier ben je verzekerd van een goede en efficiënte schoonmaak.

Stap 3: Het afspoelen van de kozijnen

Na het schoonmaken van je kunststof kozijnen, is het belangrijk om alle restanten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Gebruik hiervoor een tuinslang of tuinspuit. Houd het spuitpistool ver uit de buurt van het oppervlak, aangezien een krachtigere straal kan leiden tot schade aan de kozijnen. Begin met het verwateringsproces van onder naar boven. Spuit wat meer water om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt weggespoeld.

Stap 4: Het drogen en poetsen van de kozijnen

Nadat je de kozijnen hebt afgespoeld, is het belangrijk om de kozijnen op de juiste wijze droog te maken. Gebruik hiervoor een stevige doek of stoffer en blik. Om ervoor te zorgen dat er geen vuil en stof op de kozijnen achterblijven, is het belangrijk om de kozijnen grondig en met zachte, cirkelvormige bewegingen te deppen. Waarschijnlijk heb je wat langer de tijd nodig om de kozijnen volledig droog te maken, maar dit proces is nodig om schade te voorkomen. Als je kunststof kozijnen droog zijn, ben je klaar met het schoonmaken.

Het toepassen van zonwerende kunststof coating

Als je kunststof kozijnen schoon hebt gemaakt en droog, dan kun je een speciale zonwerende kunststof coating toepassen om ze extra te beschermen. Deze coating die een hydrofobe werking heeft, voorkomt dat het oppervlak bevlekt en verkleurt door vuiligheid. Het biedt ook extra bescherming tegen vlekken en stof door het kunststof oppervlak oleofob te maken. Deze zonwerende kunststof coating helpt ook om de levensduur van de kozijnen te verlengen.

Als je bovenstaande stappen volgt, zul je kunnen genieten van een schone, strakke en stijlvolle kunststof kozijnen. Verzorg je kunststof kozijnen op regelmatige basis en je zult het verschil zien.

Plaats een reactie