Schoonmaken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een duurzame optie om ons huis te versieren. Ze zorgen voor een verfijnde uitstraling en zijn tevens onderhoudsvriendelijk. Maar, om de planten en schimmels die op de kozijnen kunnen groeien te vermijden, moeten kunststof kozijnen goed worden onderhouden. Vooral als je kozijnen blootgesteld worden aan slecht weer, zoals regen en sneeuw, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden.

Het goed reinigen van kunststof kozijnen verlengt hun levensduur en zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van een mooie en stijlvolle uitstraling. Als je kunt stof kozijnen wilt schoonmaken, volg dan onderstaande stappen.

Stap 1: Het verzamelen van de juiste materialen

Voordat je kunststof kozijnen gaat schoonmaken, moet je de juiste materialen en benodigdheden verzamelen. Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

  • Een zacht, schoon doek of borstel
  • Schoonmaakmiddel
  • Een tuinslang of tuinspuit
  • Stevige stoffer en blik

Stap 2: Het schoonmaken van de kozijnen

Nadat je de juiste materialen hebt verzameld kun je beginnen aan het schoonmaken van de kozijnen. Begin met het afnemen van alle vuil en stof met een zacht, schoon doek of borstel. Om ervoor te zorgen dat er geen water op de kozijnen komt, moet je eventuele vochtigheid van de kozijnen verwijderen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je kunststof kozijnen afnemen met een milieuvriendelijk, veilig en gericht schoonmaakmiddel, zoals afwasmiddel. Maak hierbij geen gebruik van schuurmiddelen of chemicaliën, deze kunnen de kozijnen schaden.

Gebruik voor het schoonmaken van kunststof kozijnen een bijzonder smeermiddel dat bescherming biedt tegen schimmel, algen en vuil. Om het schoonmaken van de kozijnen zo snel en efficiënt mogelijk te maken, kun je een heteluchtpistool gebruiken. Gebruik hiervoor de lagere stand, om een goede verdeling van het schoonmaakmiddel te krijgen. Begin bij de onderkant en werk naar boven. Op deze manier ben je verzekerd van een goede en efficiënte schoonmaak.

Stap 3: Het afspoelen van de kozijnen

Na het schoonmaken van je kunststof kozijnen, is het belangrijk om alle restanten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Gebruik hiervoor een tuinslang of tuinspuit. Houd het spuitpistool ver uit de buurt van het oppervlak, aangezien een krachtigere straal kan leiden tot schade aan de kozijnen. Begin met het verwateringsproces van onder naar boven. Spuit wat meer water om ervoor te zorgen dat al het vuil wordt weggespoeld.

Stap 4: Het drogen en poetsen van de kozijnen

Nadat je de kozijnen hebt afgespoeld, is het belangrijk om de kozijnen op de juiste wijze droog te maken. Gebruik hiervoor een stevige doek of stoffer en blik. Om ervoor te zorgen dat er geen vuil en stof op de kozijnen achterblijven, is het belangrijk om de kozijnen grondig en met zachte, cirkelvormige bewegingen te deppen. Waarschijnlijk heb je wat langer de tijd nodig om de kozijnen volledig droog te maken, maar dit proces is nodig om schade te voorkomen. Als je kunststof kozijnen droog zijn, ben je klaar met het schoonmaken.

Het toepassen van zonwerende kunststof coating

Als je kunststof kozijnen schoon hebt gemaakt en droog, dan kun je een speciale zonwerende kunststof coating toepassen om ze extra te beschermen. Deze coating die een hydrofobe werking heeft, voorkomt dat het oppervlak bevlekt en verkleurt door vuiligheid. Het biedt ook extra bescherming tegen vlekken en stof door het kunststof oppervlak oleofob te maken. Deze zonwerende kunststof coating helpt ook om de levensduur van de kozijnen te verlengen.

Als je bovenstaande stappen volgt, zul je kunnen genieten van een schone, strakke en stijlvolle kunststof kozijnen. Verzorg je kunststof kozijnen op regelmatige basis en je zult het verschil zien.

Plaats een reactie