Schoonmaken inductie kookplaat

Inductie kookplaten geven u de beste kookvermogen en zijn energiezuiniger dan andere soorten elektrische kookplaten. Dit zorgt ervoor dat induktiekookplaten een populaire keuze zijn voor veel gezinnen. Maar het is ook van belang om je nieuwe inductiekookplaat goed te onderhouden om de levensduur ervan maximaal te benutten.

Stappenplan voor het schoonmaken van je inductie kookplaat

Het volgende stappenplan vertelt je precies hoe je je inductiekookplaat het beste kunt schoonmaken. Dit is algemeen advies dat geldt voor vrijwel alle inductiekookplaten. Maar wellicht kom je wat aanvullende tips en trucs tegen in je gebruiksaanwijzing. Het is dus van belang dat je daar altijd even een kijkje in neemt alvorens je met het schoonmaken begint.

  • Verwijder eerst vuil en kruimels – Voordat je begint met schoonmaken is het belangrijk om eerst vuil, stof en kruimels weg te vegen. Gebruik als je dat wilt voor het stof een stofzuiger met elastische borstel.
  • Maak je inductieplaat nat – Spuit water over de inductiekookplaat. Niet te veel, een paar scheuten (ongeveer 1/4 kop) is voldoende.
  • Gebruik een schraapmes – Schraap met een schraapmes zware vetaan- en versieringen van je kookplaat.
  • Neem dan een zachte doek – Gebruik een zachte, absorberende doek om de viezigheid en vet te verwijderen. Een paar druppels afwasmiddel of een schoonmaakmiddel kunnen hierbij helpen.
  • Veeg de kookplaat na met een droge doek – Ook als de kookplaat nog warm is, kun je een droge doek gebruiken om eventuele vuil- en vetresten weg te vegen.
  • Maak je bakplaat en andere randen schoon – Gebruik een stofzuiger met elastische borstel om de bakplaat en andere randen stofvrij te maken.

Kleine tips en trucs

Veel mensen vragen zich af of je je inductiekookplaat moet schoonmaken met schoonmaakmiddelen. Hoewel je hierbij toch voorzichtig moet zijn, zal het toevoegen van een beetje afwasmiddel of een mild schoonmaakmiddel je kookplaat voldoende reinigen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00

Ook is het raadzaam om gebruik te maken van warm water. Hierbij is het belangrijk dat dit niet te heet is, zo voorkom je dat het product gaat schade oplopen. Vooral de knoppen kunnen door het warme water gaan schilferen.

Als je vaak hevig kookt, zoals op hoge temperaturen, is het advies om na elke keer koken de inductiekookplaat meteen met een vochtige doek of een stofdoek schoon te maken.

Verleng de levensduur van je kookplaat

Door het schoonmaken van je inductiekookplaat en het gebruik van stofzuiger met elastische borstel om stof te verwijderen, kun je zorgen voor een langere levensduur van je kookplaat.

Neem ook voldoende tijd bij het verwijderen van kruimels. Hierbij helpt een stofzuiger met elastische borstel.

Ook is het belangrijk om de luchtventilatie vrij te houden. Dit zorgt ervoor dat je inductiekookplaat lekker koel blijft als je aan het koken bent.

Conclusie

Het schoonmaken en onderhouden van je inductiekookplaat is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en routine onderhoud te verrichten.

De tips en trucs in dit artikel kunnen je helpen bij het schoonmaken van je inductie kookplaat. Zorg ervoor dat je eerst je gebruiksaanwijzing doorneemt alvorens schoonmaken.

Het dagelijks schoonmaken en onderhouden van je inductiekookplaat zorgt ervoor dat je vele jaren plezier hebt van je toestel.

Plaats een reactie