Schoonmaken bedrijf

In een bedrijf met vaak meerdere werknemers is het van groot belang dat het schoon en hygiënisch is. Een schoonmaakbedrijf is dan ook letterlijk een must om een bedrijf netjes op orde te houden. Zoals bij elke ruimte betekent ook hier regelmatig schoonmaken om (vooral) bacteriën te verwijderen en zo het risico op verkoudheid en infecties te minimaliseren. Goed schoonmaken is daarom erg belangrijk. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte methodes om een schoonmaakbedrijf schoon te houden en welke methodes het beste passen bij jouw situatie.

Het belang van schoonmaken van een bedrijf

Het schoonmaken van een bedrijf is erg belangrijk voor de hygiene van de werkplek. Bacteriën en andere ziekteverwekkers kunnen zich gemakkelijk ophopen op oppervlakken in een bedrijf, vooral wanneer men verschillende werknemers heeft die elkaar veelvuldig aanraken. Het is dan ook van groot belang dat de oppervlakken regelmatig worden gereinigd, zodat deze helemaal vrij zijn van bacteriën. Een bedrijf dat regelmatig wordt schoongemaakt, zal in het algemeen een gezondere werkomgeving hebben, waardoor werknemers minder vaak ziek zullen zijn. Dit kan in het algemeen profiteren van de productiviteit. Daarnaast is het hieruit voortvloeiende lagere materiaal- en personeelskosten ook een essentiële factor bij het runnen van een bedrijf.

Schoonmaken van oppervlakken

De meest voorkomende methode voor het schoonmaken van een bedrijf is het reinigen van vloeren, muren, meubels en apparatuur. Er zijn een aantal manieren waarop dit kan worden gedaan. Ten eerste, als er geen al te grote oppervlakken zijn, kan er gewoon met een vochtige doek en schoonmaakmiddel gewerkt worden. Dit is een eenvoudige manier om oppervlakken schoon te maken. Als er echter grote schoonmaakwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, is een professionele (stoom)reinigingsmachine het beste hulpmiddel om te gebruiken. Stoomreiniging wordt veel gebruikt omdat het een oplossing biedt voor het verwijderen van hardnekkige resten, zoals verkleuringen, vet, vette vlekken en bacteriën. Verder is er ook de mogelijkheid om te polijsten met speciale polijstmiddelen en poetsmiddelen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Schoonmaken van meubels

Meubels en apparatuur in een bedrijf moeten ook regelmatig schoongemaakt worden. Ook hier gelden dezelfde principes als hierboven vermeld: aan de ene kant kunnen behandelingsmiddelen worden gebruikt voor algemene reiniging, of een (stoom)reinigingsmachine voor het verwijderen van vuil en hardnekkige resten. Er zijn ook enkele speciale schoonmaakproducten voor meubels die effectief kunnen zijn bij het verminderen van bacteriën en het voorkomen van schimmelvorming. Het is daarom belangrijk om de gebruiksaanwijzingen van deze schoonmaakmiddelen nauwkeurig te volgen om schade aan meubels en apparatuur te voorkomen.

De schoonmaak van ramen

Voor het schoonmaken van ramen is het het beste om een (hoog druk) reinigingsmachine te gebruiken. De hoge druk verwijdert vuil en moeilijk te verwijderen resten effectief zonder schade aan het glas. Ook is het belangrijk om het gevelwerk en andere onderdelen regelmatig schoon te maken om schade aan de structuur, zoals speling en rot, te voorkomen. Schoonmaakproducten kunnen hierbij goed van pas komen om eventuele bacteriën en schimmels te verwijderen.

De levensduur van het schoonmaakbedrijf verlengen

Een goede investering om de levensduur van het schoonmaakbedrijf te verlengen is om goed te investeren in goede kwaliteit schoonmaakproducten en apparatuur, om te voorkomen dat de gebruikte middelen de materialen beschadigt. Het vervangen van oude meubels of verlichting met nieuwe exemplaren met afspiegelingen is ook nuttig om de levensduur te verlengen. Het vervangen van oude filtermatten met nieuwe bij het ventilatiesysteem zal ook zorgen voor een verlenging van de levensduur van het schoonmaakbedrijf. Ook is het van groot belang dat dagelijks onderhoud van de apparatuur wordt gedaan, zoals het verwisselen van vervuilde filters, het reinigen van ventilatoren en het vervangen van verbruiksmaterialen. Tenslotte is het beter om regelmatig preventieve onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zoals het schoonmaken, oliën en inspecteren van machines, om structurele schade zo veel mogelijk te voorkomen.

Conclusie

Schoonmaken is van groot belang voor een bedrijf. Het is essentieel voor het verminderen van ziektes en het verhogen van de productiviteit. Er zijn verschillende methode om een bedrijf schoon te maken, van het gebruik van schoonmaakmiddel tot het gebruik van (stoom)reinigingsmachines. Ook meubels en ramen kunnen van speciale producten gebruikmaken. Ook is het belangrijk om een goede investering te doen in kwalitatieve schoonmaakproducten en apparatuur en om regelmatig onderhoud te doen om de levensduur van het schoonmaakbedrijf te verlengen. Kortom, schoonmaken is enorm belangrijk om een bedrijf netjes en gezond te houden.

Plaats een reactie