Schoonmaken badkamer

Het schoonmaken van de badkamer is een noodzakelijk klusje; zeker als je geen last van vieze luchtjes of allemaal muffe vlekken wilt hebben. Ongemerkt slaapt het vuil in je badkamer zich vaak op, zodat je zeker weet dat je regelmatig een grondige schoonmaakbeurt aan je badkamer moet geven. In dit artikel geven we je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je badkamer goed schoon is en levenslang meegaat.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent als je de badkamer gaat schoonmaken. Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakmaterialen hebt, zoals schoonmaakmiddelen, sponsors, stoffer en blik en eventuele andere benodigdheden. Kijk ook even naar wat voor type schoonmaken je moet doen en verzamel alle accessoires, zoals dienbladen, heengebruikte handdoeken en andere zaken die je nodig hebt om de badkamer schoon te maken.

Stap 1: Verwijder alle accessoires uit de badkamer

Verwijder alle accessoires uit de badkamer. Dit kan bijvoorbeeld alle netjes, tandenborstels, flessen en shampoo van de inrichting gaan. Als je badmeubel bijvoorbeeld mooi is aangekleed met accessoires kun je deze ook verwijderen. Zorg er vervolgens voor dat alle oppervlakken en vloeren worden gedweild. Zorg er ook voor dat alle losse stof wordt verzameld en verwijderd. Als je alle accessoires uit de badkamer hebt verwijderd kun je beginnen met het schoonmaken.

Stap 2: Verwijder vuil

Nu je alle accessoires uit de badkamer hebt verwijderd, kun je met het echte schoonmaken beginnen. Gebruik hierbij een spons en een schoonmaakmiddel. Begin met het verwijderen van hardnekkig vuil. Veel mensen maken de fout om meteen met het schoonmaken te beginnen, maar het is belangrijk om eerst het vuil te verwijderen. Vooral in de hoeken kan veel vuil verzameld hebben. Ga hierbij grondig te werk en verwijder ook eventueel kalkaanslag. Als je klaar bent met het verwijderen van het vuil, kun je verder naar de volgende stap.

Stap 3: Desinfecteer de badkamer

Je kunt de badkamer desinfecteren met speciale desinfecterende middelen. Gebruik hierbij altijd een dweil die net gewassen is. Gebruik ook een spons en let op dat je niet te veel desinfecterend middel gebruikt. Het is belangrijk dat je het desinfectiemiddel goed verdeelt over de badkamer. Zorg er ook voor dat je geen harde stukken spons gebruikt, want dit kan schade aan de badkamer toebrengen. Als je klaar bent met het desinfecteren van de badkamer kun je verder naar de volgende stap.

Stap 4: Wrijf de badkamer schoon

Nu je de badkamer desinfecteerd hebt, kun je de badkamer schoonmaken met een droge dweil. Veeg hierbij alle oppervlakken af, zoals de kranen, de spiegel, de doucheruimte en ook de gootsteen. Je moet hierbij wel oppassen dat je niets beschadigt, dus gebruik geen harde stukken dweil. Als je de hele badkamer hebt schoongewreven, kun je verder naar de volgende stap.

Stap 5: Reinig de kranen en toiletten

Reinig de kranen en toiletten met een mild schoonmaakmiddel en een spons. Gebruik hierbij geen schurende middelen, want dit kan krassen geven. Je kunt de kranen en de toiletten goed schoonmaken met een mengsel van azijn en water. Dit helpt bij het verwijderen van vuil. Om de kranen goed te onderhouden moet je ze ook af en toe oliën. De olie voorkomt dat ze gaan lekken, wat niet alleen kostbaar is, maar ook leidt tot schade aan de badkamer.

Stap 6: Bestrijk de badkamer met sealer

Als laatste stap kun je de badkamer bestrijken met sealer. Sealer zorgt ervoor dat de badkamer langer meegaat en het vuil afstoot. De sealer kan water afstoten en helpt bij het voorkomen van kalkaanslag en vlekken. Gebruik hiervoor een goede sealer die gemaakt is voor kranen en toiletten. De sealer helpt ook om te voorkomen dat er schimmel ontstaat in de badkamer.

Schoonmaken badkamer: conclusie

Het schoonmaken van de badkamer is een van de meest vervelende klusjes, maar het is wel noodzakelijk om te doen. Als je regelmatig de badkamer schoonmaakt, bespaar je veel tijd en moeite. Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakmaterialen hebt en gebruik ze op de juiste manier. Vergeet ook niet dat je de badkamer periodiek moet bestrijken met een sealer om schimmel en vuil te voorkomen.

Plaats een reactie