Schoonmaken badkamer

Het schoonmaken van de badkamer is een noodzakelijk klusje; zeker als je geen last van vieze luchtjes of allemaal muffe vlekken wilt hebben. Ongemerkt slaapt het vuil in je badkamer zich vaak op, zodat je zeker weet dat je regelmatig een grondige schoonmaakbeurt aan je badkamer moet geven. In dit artikel geven we je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je badkamer goed schoon is en levenslang meegaat.

Voorbereiding

Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent als je de badkamer gaat schoonmaken. Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakmaterialen hebt, zoals schoonmaakmiddelen, sponsors, stoffer en blik en eventuele andere benodigdheden. Kijk ook even naar wat voor type schoonmaken je moet doen en verzamel alle accessoires, zoals dienbladen, heengebruikte handdoeken en andere zaken die je nodig hebt om de badkamer schoon te maken.

Stap 1: Verwijder alle accessoires uit de badkamer

Verwijder alle accessoires uit de badkamer. Dit kan bijvoorbeeld alle netjes, tandenborstels, flessen en shampoo van de inrichting gaan. Als je badmeubel bijvoorbeeld mooi is aangekleed met accessoires kun je deze ook verwijderen. Zorg er vervolgens voor dat alle oppervlakken en vloeren worden gedweild. Zorg er ook voor dat alle losse stof wordt verzameld en verwijderd. Als je alle accessoires uit de badkamer hebt verwijderd kun je beginnen met het schoonmaken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: Verwijder vuil

Nu je alle accessoires uit de badkamer hebt verwijderd, kun je met het echte schoonmaken beginnen. Gebruik hierbij een spons en een schoonmaakmiddel. Begin met het verwijderen van hardnekkig vuil. Veel mensen maken de fout om meteen met het schoonmaken te beginnen, maar het is belangrijk om eerst het vuil te verwijderen. Vooral in de hoeken kan veel vuil verzameld hebben. Ga hierbij grondig te werk en verwijder ook eventueel kalkaanslag. Als je klaar bent met het verwijderen van het vuil, kun je verder naar de volgende stap.

Stap 3: Desinfecteer de badkamer

Je kunt de badkamer desinfecteren met speciale desinfecterende middelen. Gebruik hierbij altijd een dweil die net gewassen is. Gebruik ook een spons en let op dat je niet te veel desinfecterend middel gebruikt. Het is belangrijk dat je het desinfectiemiddel goed verdeelt over de badkamer. Zorg er ook voor dat je geen harde stukken spons gebruikt, want dit kan schade aan de badkamer toebrengen. Als je klaar bent met het desinfecteren van de badkamer kun je verder naar de volgende stap.

Stap 4: Wrijf de badkamer schoon

Nu je de badkamer desinfecteerd hebt, kun je de badkamer schoonmaken met een droge dweil. Veeg hierbij alle oppervlakken af, zoals de kranen, de spiegel, de doucheruimte en ook de gootsteen. Je moet hierbij wel oppassen dat je niets beschadigt, dus gebruik geen harde stukken dweil. Als je de hele badkamer hebt schoongewreven, kun je verder naar de volgende stap.

Stap 5: Reinig de kranen en toiletten

Reinig de kranen en toiletten met een mild schoonmaakmiddel en een spons. Gebruik hierbij geen schurende middelen, want dit kan krassen geven. Je kunt de kranen en de toiletten goed schoonmaken met een mengsel van azijn en water. Dit helpt bij het verwijderen van vuil. Om de kranen goed te onderhouden moet je ze ook af en toe oliën. De olie voorkomt dat ze gaan lekken, wat niet alleen kostbaar is, maar ook leidt tot schade aan de badkamer.

Stap 6: Bestrijk de badkamer met sealer

Als laatste stap kun je de badkamer bestrijken met sealer. Sealer zorgt ervoor dat de badkamer langer meegaat en het vuil afstoot. De sealer kan water afstoten en helpt bij het voorkomen van kalkaanslag en vlekken. Gebruik hiervoor een goede sealer die gemaakt is voor kranen en toiletten. De sealer helpt ook om te voorkomen dat er schimmel ontstaat in de badkamer.

Schoonmaken badkamer: conclusie

Het schoonmaken van de badkamer is een van de meest vervelende klusjes, maar het is wel noodzakelijk om te doen. Als je regelmatig de badkamer schoonmaakt, bespaar je veel tijd en moeite. Zorg ervoor dat je de juiste schoonmaakmaterialen hebt en gebruik ze op de juiste manier. Vergeet ook niet dat je de badkamer periodiek moet bestrijken met een sealer om schimmel en vuil te voorkomen.

Plaats een reactie