Schoonmaken auto

Het schoonmaken van een auto is een eenvoudige manier om het schitterende uiterlijk en de algehele staat van de auto te behouden. Ongeacht of het om een klassieker gaat of om een nieuwe auto, het schoonmaken van een auto is met een beetje tijd en moeite te doen. Om een auto in zo goed als nieuwstaat te krijgen, moet u een externe reiniging uitvoeren, de binnenkant reinigen, de motor schoonmaken, de velgen schoonmaken en de lampen behandelen. Met de juiste producten en een beetje voorbereiding kun je gegarandeerd mooi resultaat behalen.

Externe reiniging uitvoeren

De eerste stap in het schoonmaken van een auto is het uitvoeren van een externe reiniging. Begin met het wassen van de auto met een mengsel van warm water en milde autoshampoo of een speciaal schoonmaakmiddel voor auto’s. Gebruik een zachte spons en schuurmiddel om de auto goed schoon te maken. Zorg ervoor dat u goed in de krassen en vuilige plekken schuurt om de auto perfect te maken. Als de autolak met krassen of andere beschadigingen is bedekt, kunt u overwegen een extra polijstmiddel te gebruiken voor het verwijderen van diepe krassen.

Na het schoonmaken, was de auto grondig om de resterende shampoo te verwijderen. Spoel de auto uit met een tuinslang of een hogedrukspuit (als deze beschikbaar is) om de auto grondig af te spoelen. Laat de auto daarna drogen met zachte handdoeken of gebruik een zachte, klimaatbestendige luchtstroom om te voorkomen dat er stof of vuil op de auto blijft plakken.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

De binnenkant reinigen

Na het reinigen van de buitenkant, kunt u de binnenkant van de auto reinigen. Begin met een luchtverfrisser of speciale autoreiniger om het stof en vuil weg te nemen. Na het luchtverfrissen, kunt u de bekleding en zittingen met shampoo of stofzuiger behandelen om ervoor te zorgen dat ze brandschoon zijn. Als er vlekken of hardnekkig vuil op de bekleding zichtbaar zijn, kunt u vlekkenverwijderaar gebruiken om de vuiligheid te verwijderen.

Na het schoonmaken van de bekleding en de zittingen, kunt u de dash, de deuren en de motorruimte schoonmaken. Gebruik een autoreiniger op basis van water of speciale autoreinigers op basis van alcohol om deze delen grondig schoon te maken. Als er stukjes stof of vuil op moeilijk bereikbare delen zit, kunt u een fijne kwast of een borstel gebruiken om deze te verwijderen.

De motor schoonmaken

Het schoonmaken van de motor is de volgende stap. Zorg ervoor dat u schoonmaakmaterialen zoals een zachte borstel, stofdoeken en een waterblazer of compressor gebruikt om de motor grondig schoon te maken. Gebruik een zachte, alcoholhoudende reiniger om de motor te reinigen. Begin met het reinigen van de ramen, deuren, de onderkant, de motorruimte en de motor. Gebruik na het reinigen van de motor een spray die de motor beschermt tegen slijtage en corrosie.

De velgen schoonmaken

De velgen van de auto zorgen niet alleen voor het esthetisch verantwoorde uiterlijk van de auto, ze dragen ook bij aan de algehele veiligheid van de auto. Daarom is het noodzakelijk om de velgen van de auto goed schoon te maken. Gebruik een schuimend, motorschoonmaakmiddel om de velgen en andere delen van de auto schoon te maken. Breng een kleine hoeveelheid van het schoonmaakmiddel aan op de velg en scrub deze met een borstel tot hij brandschoon is. Spoel vervolgens af met warm water en droog af met een zachte doek.

Lampen behandelen

Om te voorkomen dat de koplampen of andere autopoetsen vervuild en beschadigd raken, is het belangrijk om deze van tijd tot tijd te reinigen. Gebruik een stoomstofzuiger of een stofzuiger om de lampen schoon te maken en gebruik een detailer om ze te polijsten. Als de lampen worden gebruikt voor lange periodes, kunt u speciale protectiefilms aanbrengen om krassen en andere schade te voorkomen.

Conclusie

Het schoonmaken van een auto is essentieel om de algehele staat en levensduur te verlengen. Gebruik de tips in dit artikel om uw auto in goede staat te houden. Gebruik alleen milde autoshampoo of andere speciale schoonmaakmiddelen, gebruik een zachte spons of borstel voor het reinigen en behandel de koplampen en velgen met extra zorg. Door de auto op de juiste manier schoon te maken, kunt u er zeker van zijn dat uw auto er zo goed als nieuw uitziet.

Plaats een reactie