Schoonmaken afzuigkap: Verleng de levensduur van je afzuigkap

Een afzuigkap is een essentiële aanvulling in de keuken. Het is verantwoordelijk voor het verwijderen van luchtverontreiniging, zoals geuren, fijne stofdeeltjes en transitkookdampen. Omdat overmatig vuil van je muren, plafond en meubilair kan afspatten is het belangrijk om je afzuigkap regelmatig schoon te maken. Hierdoor verleng je de levensduur van je afzuigkap en verminder je de kans op schade. In dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt doen.

Stappenplan voor het Schoonmaken afzuigkap

Voordat je begint met het schoonmaken van je afzuigkap, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Zorg ervoor dat de afzuigkap is uitgeschakeld en het hete oppervlak is afgekoeld;
 • Zorg ervoor dat er geen vloeistoffen zoals water of cleaner in de afzuigkap komen.

Als je deze stappen hebt gevolgd, kun je beginnen met het schoonmaken van de afzuigkap. Het is belangrijk dat je je hierbij aan het volgende stappenplan houdt:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00
 • Verwijder het filter van de afzuigkap. Vaak is dit een filter dat je eruit kunt klikken. Zorg ervoor dat je een paar handschoenen draagt, omdat er veel bacteriën in het filter zitten.
 • Was het filter af. Dit kun je doen met warm, zeepsop. Sproei het filter af met een hogedrukreiniger en spoel het filter af met schoon water.
 • Maak de afzuigkap schoon met een zachte doek en verdun water met azijn, om eventueel vet te verwijderen. Vermijd het gebruik van steelwollen of schuurpapier, omdat je hiermee de coating van de afzuigkap kunt beschadigen.
 • Maak het oppervlak schoon met een vochtige doek en droog het oppervlak vervolgens af met een droge doek.
 • Controleer de afvoer en verwijder eventuele blokkades met behulp van een kleine draadborstel.
 • Installeer het filter weer terug op de afzuigkap. Zorg ervoor dat het filter helemaal schoon is en nog niet is bevuild.

Tips voor het Schoonmaken afzuigkap

Hieronder geven we een aantal tips om de levensduur van je afzuigkap te verlengen:

 • Spray regelmatig een antikatome of ontgeurder in je afzuigkap om geuren te verwijderen.
 • Gebruik geen agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen. Deze kunnen de coating of laklaag van je afzuigkap beschadigen. Gebruik alleen zachte schoonmaakmiddelen.
 • Controleer regelmatig de kanalen, filters en de reisflenzen en maak deze ook zo nodig schoon. Als deze verstopt raken, kan de afzuigkap minder effectief werken.
 • Vervang het filter elke 6 maanden, omdat het filter vol kan raken met olie, vet en stof.
 • Zet de afzuigkap aan tijdens het koken, zodat je overtollige damp kunt verwijderen.

Hoe Voorkom ik Schade aan de Afzuigkap?

Als je je afzuigkap goed onderhoudt, dan verleng je de levensduur van je afzuigkap en voorkom je schade. Hieronder geven we een paar tips om je afzuigkap in topconditie te houden:

 • Druk nooit te hard op je afzuigkap als je hem schoonmaakt. Als je te hard drukt, kun je de coating beschadigen.
 • Gebruik geen agressieve fabrieksreinigers, omdat deze de coating kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een mild reinigingsmiddel.
 • Vervang regelmatig de filters, omdat ze vol kunnen worden met stof, olie en andere verontreinigingen. Als de filters vervuild zijn, wordt de performance van je afzuigkap aanzienlijk verminderd.

Conclusie

Het schoonmaken van je afzuigkap is een eenvoudige maar belangrijke taak in je keuken. Door je afzuigkap regelmatig schoon te maken, verminder je de kans op schade en verleng je de levensduur van je afzuigkap. Volg simpelweg het stappenplan hierboven en je afzuigkap blijft in perfecte staat. Als je je afzuigkap ook goed onderhoudt, verleng je de levensduur van je afzuigkap en profiteer je nog langer van je investering.

Plaats een reactie