Schoenen schoonmaken

Als je jouw schoenen regelmatig schoonmaakt, kun je de levensduur en kwaliteit ervan verbeteren. Schoenen kunnen door de dagelijkse slijtage al snel vies en vervuild worden. Door op correcte wijze schoenen te schoonmaken, kunnen bepaalde schoenen zelfs jarenlang gedragen worden. Wanneer je schoonmaakt op een verkeerde wijze kan dat tot gevolg hebben dat de materialen waarvan je schoenen gemaakt zijn, beschadigd en slijtvast gemaakt zullen worden. In dit artikel leer je hoe je je schoenen op de juiste manier kunt schoonmaken.

Het schoonmaken van leren schoenen

Het schoonmaken van leren schoenen is een van de moeilijkste taken. Daarom is het belangrijk om op een goede manier te leren schoonmaken

  • Stap 1:Verwijder eerst het vuil en stof dat op de schoenen achtergebleven is. Hiervoor kun je een in lauwwarm water gedrenkte doek gebruiken. Begin altijd met het verwijderen van het grove vuil en stof voor je aan het schoonmaken van leer begint.
  • Stap 2:Gebruik een speciale leer cleaner om jouw leerschoenen goed schoon te maken. Je kunt hierbij een kwast, doek of schuimspaan gebruiken. Breng de leercleaner aan en laat de schoenen drogen (zij het eventueel met een doek af)
  • Stap 3: Om je leerschoenen opnieuw te beschermen, kun je er nu leervet of leercrème op aanbrengen. Dit zorgt dat je schoenen een prachtige glans en kleur blijft behouden

Het schoonmaken van suède schoenen

Het schoonmaken van suède schoenen vereist enige deskundigheid, maar als je dit op de juiste manier doet, kun je je suède schoenen prima schoonmaken.

  • Stap 1: Verwijder al het grof vuil en stof van je schoenen met behulp van een doek. Gebruik geen water hierbij! Doe dit door met behulp van een stevige borstel of een speciale suède- of schoenenborstel, de schoenen te borstelen.
  • Stap 2: Om de rest van het vuil en stof te verwijderen, kun je een speciale suèdereiniger gebruiken. Breng de reiniger met een borstel of een doek aan, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de schoenen ook hierna weer goed drogen.
  • Stap 3: Om de schoenen te beschermen, kun je er speciale suèdelotion, crème of impregneer op aanbrengen..

Het schoonmaken van canvas schoenen

Canvas schoenen zijn erg makkelijk te onderhouden, maar het is wel belangrijk om je canvas schoenen regelmatig te reinigen.

  • Stap 1: Verwijder alle grove en losse vuil en stof met behulp van een vochtig doek of een microvezeldoek.
  • Stap 2: Meng wat afwasmiddel of een speciale canvas reiniger met water. Breng deze mengsel aan met behulp van een borstel of een doek. Zorg ervoor dat je schoenen goed droog zijn voor je verder gaat met stap 3.
  • Stap 3: Gebruik een speciale canvascrème of impregneer om je schoenen te beschermen tegen vocht en vuil.

Hoe je schoenen op te slaan

Het opbergen van je schoenen is net zo belangrijk als het regelmatig schoonmaken ervan. Zorg er altijd voor dat je je schoenen in een schoenenkast of een doos bewaart, waardoor ze beschermd zijn tegen stof, vuil en andere schadelijke invloeden. Probeer ook te voorkomen dat je schoenen tegen elkaar aan schuren en plaats geen andere dingen op je schoenen.

Het schoonmaken van schoenen is een essentiële taak om de kwaliteit ervan te behouden. Met de juiste techniek en materialen, is het mogelijk om je schoenen jarenlang te blijven dragen. Als je je schoenen regelmatig schoonmaakt, waar je ook rekening mee houdt dat je ze op een correcte wijze opberg en beschermt, kun je er van verzekerd zijn dat je zolang mogelijk plezier hebt van je schoenen.

Plaats een reactie