Scherm TV schoonmaken

Het schoonmaken van je scherm TV is essentieel wanneer je het beeld scherp wilt houden en de levensduur van je TV willen verlengen. Stof, vuil, stukjes film, beestjes en andere vuiligheid kunnen het beeld kwaliteit verminderen en het beeldscherm kunnen beschadigen. Het schoonmaken van het beeldscherm kan eenvoudig tot meer moeilijke opdrachten variëren.

Stap 1 – Klaar maken voor schoonmaken

Om de TV te voorbereiden op het schoonmaken is heeft het eerst afgesloten moeten worden van al het elektriciteit, waaronder een stopcontact. Controleer vervolgens of alle kabels uit het toestel zijn verwijderd. Markeer de kabels met stukjes Tape of schrijf het erop zodat je weet welke kabels er aangesloten behoren te worden, als je de TV hebt schoongemaakt.

Stap 2 – Meng schoonmaakmiddel

Dosering en ingrediënten verschillen sterk afhankelijk van het merk, maar het maken van het schoonmaakmiddel is meestal eenvoudig. Om een schoonmaakmiddel te maken, heb je warm water en zachte zeep nodig. Meng de ingrediënten in een liter kan totdat er een zacht schuim ontstaat. Vlekken die een sterkere reinigervloeistof vereisen, kunnen ontstaan als je een handvol wasmiddel of een vlekkenverwijderaar toevoegt. Deze ingrediënten maken een schoonmaakmiddel dat de meeste vlekken uit de TV verwijderd, maar gebruik het liefst geen schutz.

Stap 3 – Reinig het scherm

Gebruik een zachte, vochtige doek om het scherm schoon te maken. Wrijf met de doek van boven naar beneden, om toekomstige vlekken te voorkomen. Gebruik geen schurende materialen, zoals papieren handdoeken. Gebruik geen stoffen doeken, ze kunnen vezels achterlaten op het scherm. Handdoeken die hebben meegenomen haren of stofdeeltjes die zich hechten aan het scherm en zullen het beeldscherm beschadigen. Spoel de doek regelmatig uit in het schoonmaakmiddel. Probeer niet over het scherm te wrijven, het is meestal niet nodig en kost tijd. Was het scherm langzaam en liefdevol.

Stap 4 – Droog het scherm

Neem een droge doek en gebruik deze voor het drogen van je scherm. Droog het scherm met zacht, zwierig strelen , zodat alle resten water worden verwijderd. Droog het scherm van boven naar beneden en van rechts naar links. Droog het scherm grondig om alle restjes te verwijderen en laat het vervolgens grondig drogen.

Stap 5 – Een coating aanbrengen

Nadat je je scherm hebt schoongemaakt, kun je ook een bonusstap toevoegen aan je reinigingsproces. Spuit een klein beetje antistatische coating op een vochtige doek en verdeel het over het scherm. De coating helpt stof en vuil te verminderen, waardoor de levensduur van het scherm verlengd wordt. Laat het scherm afkoelen, voordat het aangesloten wordt op stroom.

Voorzorgsmaatregelen

Als je een scherm schoonmaakt, zijn er een paar voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. Ten eerste, zorg ervoor dat u uw TV uitschakeld, alvorens het schoon te maken. Wees altijd erg voorzichtig met het gebruik van schoonmaakmiddelen om krassen, brandwonden of permanente schade aan het scherm te voorkomen. Ten slotte, gebruik geen stoffen doeken, omdat deze resten achter kunnen laten dat kan leiden tot krassen. Als je voorzichtig bent en je scherm regelmatig schoonmaakt, kun je een prachtig, helder en brandvrij beeld hebben gedurende jaren.

Plaats een reactie