Schaafwonden schoonmaken

Schaafwonden zijn het eindresultaat van een ongelukje waarbij de huid is opengereten of geschaafd. Dit kan een kleine schaafwond zijn, die vrij eenvoudig te behandelen is, maar ook een grotere schaafwond die medische aandacht nodig heeft. In beide gevallen, is het belangrijk om de schaafwond goed te schoonmaken, zodat de wond niet geïnfecteerd raakt en een goede herstelperiode kan hebben.

Correcte schoonmaakmethode

Als je een schaafwond hebt, is het belangrijk om deze correct schoon te maken. Om dit te doen, volg je de volgende stappen:

 • Was je handen grondig met zeep en water.
 • Gebruik een pincet om eventuele kleine stukjes kleding of vuil van de schaafwond te verwijderen.
 • Gebruik geen alcohol, heet water of verdovingsmiddelen om de schaafwond te behandelen.
 • Spoel de schaafwond met lauw water en zout of een steriliseermiddel om bacteriën te verwijderen en infecties te voorkomen.
 • Veeg de schaafwond met schone linnen doeken of een steriel verband zodat de wondbedekt blijft totdat hij genezen is.

Na het schoonmaken, is het belangrijk om de schaafwond goed te bedekken. Dit kan gedaan worden door het aanbrengen van een antiseptisch verband of steriel verband. Hiermee voorkom je dat er vuil en bacteriën op de schaafwond terechtkomen en de genezing vertraagd.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Hoe de levensduur van schaafwonden te verlengen?

Schaafwonden genezen meestal binnen 1 tot 3 weken, afhankelijk van hoe goed u de schaafwond schoonmaakt en behandelt. Om de genezing te versnellen, is het belangrijk om verschillende stappen te nemen om de levensduur van de schaafwond te verlengen:

 • Breng een antisepticum lotion aan op de schaafwond.
 • Verander de verbanden regelmatig om infecties te voorkomen.
 • Gebruik een antisepticum zeep om de schaafwond schoon te maken.
 • Blijf uit de zon – UV-stralen verminderen het genezingsproces.
 • Houd de schaafwond schoon, droog en bedekt.
 • Gebruik een hydraterende crème om de huid te verzachten en de genezing te verbeteren.

Als u deze stappen volgt, zal de levensduur van de schaafwond worden verlengd zodat deze sneller geneest. Als de schaafwond echter langer geneest dan 3 weken, is het raadzaam om uw arts te raadplegen.

Conclusie

Schaafwonden kunnen vaak pijn of irritatie veroorzaken en kunnen een bron voor infectie zijn als ze niet correct worden schoongemaakt. Daarom is het belangrijk om de schaafwonden grondig te reinigen en te bedekken totdat ze genezen zijn. Ook is het goed om extra stappen te nemen om de levensduur van de schaafwond te verlengen. Als je deze stappen volgt, zal je schaafwond sneller genezen, zodat je snel kan genieten van een gezonde huid.

Plaats een reactie