Rvs schoonmaken

Een van de meest veelzijdige materialen die je vandaag de dag kunt gebruiken in uw keuken of badkamer is RVS (roestvrij staal). RVS heeft veel voordelen boven andere materialen zoals aluminium, koper of messing. Het is erg sterk en resistent tegen krassen een heeft vaak een hoge glans. Helaas is RVS ook vatbaar voor aanslag en vingerafdrukken, wat betekent dat het belangrijk is dat je het schoonmaakt op de juiste manier.

Waarom RVS schoonmaken?

Het lijkt misschien overbodig om RVS schoon te maken, maar het is een van de beste manieren om de levensduur ervan te verlengen. Uw nieuwe RVS apparatuur zal u een lange tijd trouwe diensten bewijzen als u het goed onderhoudt. Verder kan het schoonmaken van RVS producten lever gunstige hygiënische effecten op. Doe het dus niet alleen uit esthetische overwegingen maar ook voor de gezondheid en het behoud van uw apparatuur.

Hoe RVS schoonmaken?

Het schoonmaken van een RVS oppervlak begint bij het verwijderen van algemene aanslag zoals vuil een vet. Verwijder dit vuil met een neutrale of lichtzure schoonmaakoplossing. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe aan de oplossing en maak dit vervolgens schoon met een zachte doek. Dit zal helpen bij het verwijderen van kleine krasjes en vlekken, maar voor hardnekkige vlekken, gebruik je schuurmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor RVS. Deze schuurmiddelen hebben een speciaal geformuleerde afwasmiddel toegevoegd, die het schoonmaken vereenvoudigt.

Vervolgens reinig je het oppervlak met een zachte doek en een zure schoonmaakoplossing van 5-10 procent azijn. Wrijf dit alleen op de plaats waar zich vlekken bevinden. Daarna kunt u nog een laagje koelvloeistof of een antiaanbaklaag aanbrengen, waardoor het oppervlak van uw RVS langer meegaat. Als je klaar bent, veeg je het oppervlak af met een schone doek en droog je het goed af. Gebruik nooit schuurpapier of schuursponsen voor het oppervlak.

Onderhoud van RVS

Met de juiste zorg en onderhoud kan uw RVS-oppervlak jarenlang meegaan. Daarom is het belangrijk om een goede schoonmaak routine te hebben om de materialen schoon te houden. Als je weet dat je een taak gaat uitvoeren waarbij je RVS producten vuil wordt, bescherm ze dan met spons of doek. Natuurlijk gaat alle zorg voor het schoonmaken gepaard met periodiek onderhoud. Controleer uw RVS-oppervlakken regelmatig met een zachte doek en droog deze grondig af.

Als je klaar bent met schoonmaken, is het tijd om uw RVS-oppervlakken te beschermen. U kunt bijvoorbeeld het oppervlak behandelen met een speciale antiaanbaklaag of koelvloeistof. Dit zullen duurzamere producten zijn die zullen helpen bij het weerstaan van krassen en corrosie. Ten slotte, als u uw RVS-oppervlakken volledig schoon heeft gemaakt en onderhouden, vergeet dan niet om regelmatig een lichtjes vette doek erover heen te kunnen, om het glans te behouden.

Conclusie

Vandaag de dag worden RVS producten veel gebruikt in keukens en badkamers. Met de juiste zorg en onderhoud, zullen deze producten jarenlang meegaan. Als je RVS goed schoonhoudt, vermijd je krassen en corrosie. Verwijder eerst algemene aanslag met een neutrale schoonmaakoplossing en maak deze vervolgens met een zure schoonmaakoplossing schoon. Als u klaar bent met schoonmaken, breng dan een antiaanbaklaag of koelvloeistof aan om het oppervlak langer mee te laten gaan. Volg deze stappen en je RVS oppervlakken zullen jarenlang meegaan!

Plaats een reactie