Rubberen tegels schoonmaken

Het kiezen van rubberen tegels voor uw interieur is een solide keuze voor een langdurig mooie afwerking, maar alleen als u ervoor zorgt dat de rubberen tegels goed worden schoongemaakt en onderhouden. Als u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt, kunt u het opfrissen van uw tegels in een handomdraai voltooien.

Waarom Rubberen tegels schoonmaken?

Rubberen tegels zijn extreem duurzaam en hebben een lange levensduur, maar ze vereisen wel goed onderhoud. Rubberen tegels verliezen snel hun glans en kunnen kleurverlies vertonen als ze onvoldoende schoon worden gemaakt. Ze kunnen ook vlekken vertonen wanneer ze niet regelmatig worden schoongemaakt. De frequentie waarmee u uw rubberen tegels schoonmaakt, hangt af van de omgeving waarin ze worden gebruikt en van de eisen die u stelt aan de hygiëne. Een oppervlakte waar regelmatig voedsel wordt bereid, vereist bijvoorbeeld meer frequent reinigingswerk.

Hoe Rubberen tegels schoonmaken?

Het schoonmaken van rubberen tegels is eenvoudig, maar er zijn een aantal stappen die u moet volgen om de levensduur van de tegels te verlengen. Begin met het verwijderen van stof en pluizig vuil van de tegels met een zachte stofzuiger met een zacht borsteltje, zoals een elektrische borstel. Voor een grondige reiniging kunt u vervolgens een reinigingsmiddel op waterbasis gebruiken, zoals een neutraal reinigingsmiddel, en dit mengen met warm water. Sommige rubberen tegelsoorten vragen om een speciaal tegelreinigingsmiddel, dat u kunt vinden in lokale doe-het-zelfwinkels of bouwmarkten. Gebruik nooit schuurpapier of een schuurmiddel om de tegels te poetsen, omdat dit de kleuren en de finish van de tegel aantast.

Het is ook aan te raden om zwabbers of borstels met zachte haren te gebruiken voor het schoonmaken van rubberen tegels. Bepaald edelmetalen kunnen echter schade aanrichten aan de kleuren of de fitachtige tegels, dus voordat u begint, moet u het metalen onderdeel testen op een klein stukje steen. Als er geen schade wordt veroorzaakt, kunt u voorzichtig met een metalen borstel of zwabber aan de slag.

Hoe voorkom je vlekken op rubberen tegels?

Om vlekken en andere vervuiling van rubberen tegels te voorkomen, is het belangrijk om de tegels wekelijks schoon te maken. Dit voorkomt dat vuil, vocht en andere verontreinigingen zich in de tegel nestelen en diep kunnen doordringen. Als u echter al vlekken en andere verontreinigingen op uw rubbere tegels hebt, kunt u ervoor kiezen om speciale verwijderingsmiddelen te gebruiken. Deze middelen worden verkocht in lokale bouwmarkten en doe-het-zelfwinkels.

Tips

Door de juiste schoonmaakprocedures te volgen, kunt u de levensduur van uw rubberen tegels aanzienlijk verlengen. Als alternatief kunt u overwegen om periodieke schoonmaakbeurten te volgen met een professionele schoonmaakdienst. Ze zullen precies weten welke producten en technieken ze moeten gebruiken om de rubbere tegels in een handomdraai schoon te maken en de glans en de kleuren ervan te behouden.

Houd bij het schoonmaken ook in gedachten dat u geen schuurmiddelen of schuurmiddelen mag gebruiken om vlekken te verwijderen, aangezien dit op de lange termijn kan leiden tot schade aan de tegel en een kortere levensduur. In plaats daarvan kunt u schoonmaakmiddelen en speciale schoonmaakborstels gebruiken om vlekken verwijderen.

Conclusie

Rubbere tegelvloeren schoonmaken is eenvoudig, maar het is belangrijk om het goed te doen om de levensduur van de tegels te verlengen. U moet regelmatig stof en pluis verwijderen met een zachte stofzuiger en vervolgens microvezelde borstels gebruiken om de tegels schoon te maken met een neutraal reinigingsmiddel. Vermijd altijd schuurmiddelen of zuren aangezien dit tot schade aan de tegels kan leiden. Als u deze stappen volgt, kan uw rubbere tegelvloer er jarenlang glanzend en mooi uitzien.

Plaats een reactie