Rubberboot schoonmaken

Heeft u een rubberboot? Wil je ervoor zorgen dat hij in topconditie blijft? Dan is een goed schoonmaakregime essentieel. Als je je rubberboot regelmatig en grondig schoonmaakt, dan verleng je de levensduur ervan. Aan het eind van ieder seizoen is het verstandig om je rubberboot grondig te reinigen, zodat deze de winter in perfecte conditie doorkomt.

Instructies Rubberboot schoonmaken

Om je rubberboot te reinigen heb je het volgende nodig: zachte spons, schone doeken en rubberboot reinigingsmiddel. Allereerst spoel je de rubberboot grondig af met water. Dan verdun je het reinigingsmiddel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens neem je de zachte spons en dep je deze in de verdunde oplossing. Smeer de oplossing over de hele rubberboot en laat deze een paar minuten intrekken. Vervolgens neem je een schone doek en polijst je de rubberboot. Je kunt eventueel een wax of een ander polijstmiddel gebruiken voor een betere glans.

Vergeet ook je boottrailer niet. Een goede reiniging en onderhoudsbeurt voor de trailer garanderen een lange levensduur van je trailer en rubberboot. Maak het frame goed schoon met de spons en verwijder eventueel vuil en sedimenten die aan de sluitringen en bevestigingsmiddelen hebben vastgezeten. Controleer vervolgens alle bevestigingspunten en sluitringen. Vervang indien nodig trekbiljetten en schroeven.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Als laatste controleer je het onderwaterschild van je rubberboot. Afhankelijk van het materiaal is het verstandig om eventueel algen en aanslag te verwijderen met een schuurmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zodat je het onderwaterschild niet beschadigt.

Voordelen Rubberboot schoonmaken

Door je rubberboot regelmatig te reinigen verleng je de levensduur ervan. Niets is erger dan je rubberboot aan het begin van het seizoen in slechte conditie te moeten laten. Als je het regelmatig en grondig schoonmaakt, dan help je de levensduur enorm. Bovendien ziet de rubberboot er ook beter uit als hij schoon is.

Het wordt ook sterk aanbevolen om je rubberboot na het varen onmiddellijk te reinigen. Het schoonmaken na iedere vaartuig bevordert glans, beschermt tegen corrosie, voorkomt haarpunten en problemen met de rubber coating. Als je je rubberboot na iedere boottrip direct schoonmaakt, dan voel je je ook meer op je gemak.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat je rubberboot schoon en optimaal presteert, moet je hem regelmatig schoonmaken. Je moetbeginnen met het schoonmaken van je boottrailer. Controleer ieder bevestigingspunt en vervang als nodig schroeven en trekbiljetten. Vervolgens reinig je de rubberboot met een mild reinigingsmiddel, een zachte spons en een schone doek. Vergeet ook het onderwaterschild niet. Een goede reiniging en onderhoudsbeurt garanderen een lange levensduur van je rubberboot.

Plaats een reactie