Rubber wasmachine schoonmaken

Het schoonmaken van een rubber wasmachine is een eenvoudige, maar belangrijke taak waarmee je je wasmachine in prima staat kunt houden. Het rubber is namelijk het materiaal dat het meest wordt blootgesteld aan UV-straling, chloor en detergenten, wat leidt tot schade. Goed onderhoud is daarom van groot belang om de levensduur van je rubber wasmachine te verlengen.

Voorbereiding

Voor je begint met het schoonmaken van je rubber wasmachine, moet je deze eerst schoonmaken om te zorgen dat er geen schimmels of bacteriën achterblijven. Gebruik hiervoor warm water en een kleine hoeveelheid allesreiniger, en veeg de oppervlakken af met een vochtige doek of spons. Laat de wasmachine daarna drogen en plaats een doek of handdoek onder de trommel zodat overtollig water gemakkelijk kan worden opgevangen.

Schoonmaken van het rubber

Om het rubberoppervlak van je wasmachine te reinigen, kun je een vochtige doek of spons gebruiken en een allesreiniger of een speciale rubberreiniger (indien beschikbaar). Wrijf het rubberoppervlak van de wasmachine lichtjes en veeg het oppervlak schoon. Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsen, omdat dit het rubberoppervlak beschadigen. Als het rubber vochtig is, droog het dan af met een zachte, vuilwerende doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Voorkomen van schimmelgroei

Rubber ruikt vaak naar schimmel of bacteriën als het niet regelmatig wordt schoongehouden. Om ervoor te zorgen dat er geen schimmel of bacteriën in je rubber wasmachine achterblijven, is het raadzaam om binnen en buiten de machine te desinfecteren. Gebruik hiervoor een geschikt schoonmaakmiddel en veeg het oppervlak af met een schone doek of spons. Zorg er ook voor dat ervoor gezorgd wordt dat het rubberoppervlak regelmatig blootgesteld wordt aan frisse lucht om te voorkomen dat schimmels zich ophopen.

Oliën en vetten verwijderen

Vet- en oliënresidu opkrabben en verwijderen van het rubberoppervlak van je wasmachine vóór het schoonmaken kan ervoor zorgen dat je een schone wasmachine krijgt zonder dat vette of oliën achterblijven. Gebruik een staalborstel of schuurspons om het residu te verwijderen en veeg het daarna schoon met een schone doek of spons. Zorg er ook voor dat je etiketten en afbeeldingen verwijdert als je daarvan vette of oliën resten op hebt.

Veeg de lagers af

De lagers van de wasmachine hebben regelmatig onderhoud nodig om te voorkomen dat ze gaan roesten. Veeg om de paar maanden de lagers en het rubberoppervlak rondom de lagers af met een doek of spons bevochtigd met warm water. Laat vervolgens het water in de lagers inwerken voor een paar minuten en veeg de lagers dan droog.

Dingen om te onthouden

  • Maak je rubber wasmachine regelmatig schoon met warm water en een klein beetje allesreiniger.
  • Gebruik geen schuurmiddelen of schuursponsen.
  • Desinfecteer de binnen- en de buitenkant van de wasmachine wanneer nodig.
  • Veeg vet- en oliënresten van het rubberoppervlak vóór het schoonmaken.
  • Veeg iedere keer als je de wasmachine gebruikt de lagers af.

Dit alles is nodig om de levensduur van je rubber wasmachine te verlengen en ieder jaar kunnen genieten van een zo goed mogelijk en hygiënisch werkende wasmachine. Maar is niet alleen goed voor je machine, maar ook voor je kleren die schoon en fris blijven!

Plaats een reactie