Roosters afzuigkap schoonmaken

De afzuigkap is een belangrijk onderdeel van de keuken. Met het goed onderhouden en schoonmaken van de afzuigkap heb je langer plezier van deze belangrijke keukenapparatuur. Omdat de afzuigkap een verzamelplaats is voor vetten, etensresten en ander vuil, is het belangrijk om deze regelmatig goed schoon te maken. Hieronder staan een aantal tips voor het schoonmaken van de roosters van de afzuigkap.

Stap 1: Verwijder de roosters van de afzuigkap

Verwijder de roosters alleen als de afzuigkap niet aan staat. De roosters worden meestal vastgezet met schroeven of aan de voorkant vergrendeld. Draai de schroeven los of vergrendel de voorkant en verwijder vervolgens de roosters.

Stap 2: Reinig de roosters

Plaats de roosters dan in de afwasmachine in het snelprogramma. U kunt ook een wastafel gebruiken met warm water met detergent. Laat de roosters een uur weken en bevochtig de roosters vervolgens met een spons. Gebruik een harde borstel om het vuil los te schrobben. Spoel de roosters vervolgens met warm water en zet ze vervolgens op het zondebloot.

Stap 3: Schoonmaakmiddelen

Voor het schoonmaken van de metalen roosters kunt u speciale commerciële schoonmaakmiddelen gebruiken. Naast het gebruik van schoonmaakmiddelen kunt u ook water en azijn gebruiken om het vuil los te weken. Meng heet water en een eetlepel azijn en laat de roosters erin weken. Spoel met warm water af en droog af met een zachte doek.

Stap 4: Het glazen rooster

Het glazen rooster dat boven de afzuigkap is geplaatst, kan grondig worden schoongemaakt met water en een vloeibare afwasmiddel. Breng het afwasmiddel aan op het glazen rooster en maak het grondig schoon met een spons. Daarna afspoelen met warm water en afdrogen met een zacht keukenhanddoek.

Stap 5: Reinig de stoffen filters

De stoffen filters moeten minimaal één keer per maand worden gereinigd. Verwijder de stoffen filters uit de afzuigkap. U kunt de filters schoonmaken in de afwasmachine of met een zeepoplossing in warm water. Spoel de filters af met warm water en leg ze vervolgens op een droog en schoon oppervlak.

Stap 6: Voorkom schade

Wanneer u de roosters van de afzuigkap schoonmaakt, is het belangrijk om te voorkomen dat er krassen of andere schade ontstaat. Schuur de roosters niet te hard en gebruik schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het type materiaal waarvan de roosters zijn gemaakt.

Stap 7: Plaats de roosters terug

Zodra de roosters schoon zijn, kunt u ze weer terugplaatsen in de afzuigkap. Schroef de roosters dicht of vergrendel de voorkant en u kunt weer gebruikmaken van de afzuigkap.

Conclusie

Als u de afzuigkap regelmatig schoonmaakt, wordt uw afzuigkap schoner en kunt u er langer van genieten. Het verwijderen van de roosters is een eenvoudig en snel proces en met de bovenstaande tips kunt u de roosters moeiteloos schoonmaken. Vergeet niet om stoffen filters ook regelmatig te reinigen. Met deze tips kunt u uw afzuigkap schoon, veilig en in goede staat houden.

Plaats een reactie