Het afzuigrooster in uw afzuigkap is een van de meest gebruikte onderdelen in een keuken en de consument verwacht dat het jarenlang goed functioneert. Naarmate de tijd vordert, kan het rooster verstopt raken met vetvlekken en kookdampen die de oorspronkelijke schoonheid en functionaliteit ervan bederven. Door het rooster schoon te maken, krijgt het weer zijn goede uiterlijk en functionaliteit terug en zal het gedurende lange tijd soepel en proper functioneren.
Waarom het rooster reinigen?
Het regelmatig reinigen van uw afzuigkap is de sleutel tot een lange levensduur en tevredenheid. Als u uw afzuigrooster niet regelmatig schoonmaakt, ontwikkelen zich stoffen en voedselresten die de filterplaat aantasten en koken op een lage temperatuur kan smakelijke voedselresten die hard op de roosters blijven leggen. Bovendien kan de vervuiling de levensduur van het rooster verkorten. De frequente contacten met vetvlekken, voedsel en voedselresten die aan het rooster zijn blijven kleven, kunnen het niet alleen vervuilen, maar ook roesten.
Hoe het rooster schoon te maken?
Het belangrijkste als het gaat om roosters schoonmaken, is dat u sterk alkalisch product, zoals een tegel- en badkamerreiniger, gebruikt om overtollige olies en vetvlekken te verwijderen. Vergeet ook niet dat u een oplossing van warm water en afwasmiddel gebruikt voor de alledaagse reiniging. Nadat u de roosters en filterplaten hebt gereinigd, vermijd dan het gebruik van een schuurmiddel en afwasmiddel met teveel schurende partikels, wat zou kunnen leiden tot beschadiging en krassen.
Voor het schoonmaken 10-25 minuten in warm of koud schoon water laten weken met wat vaatwas of reinigingsmiddel. Gebruik een zachte borstel om het voedsel, de vetvlekken en de overtollige smeersels te verwijderen. Als u toch schuurmiddelen gebruikt, gebruik dan alleen milde schuurmiddelen of een spons. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en watermengsel om het rooster af te spoelen als dat nodig is.
Tips en Tricks
Rook of vuur kan veel schade aan een kap aanrichten en ook voetafdrukken veroorzaken. Probeer de afzuigkap daarom regelmatig te pulken in plaats van te trekken. Als u uw afzuigkap regelmatig met water afspoelt en niet schuurt met stevige schuurmiddelen, zal het blijven glanzen voor de langere tijd. Laat het afzuigrooster niet in direct zonlicht staan. Veeg het na het afspoelen af met een zachte doek om het glanzend te houden.
Gebruik nooit sterke remmers, als u een vlek op het rooster heeft, omdat deze de glans en sterkte ervan verbergen. Bruine suiker of vetten die eenmaal aan het rooster hebben gekleefd, kunnen de filterplaat of andere onderdelen ervan aantasten. Als er andere producten, zoals teer, zijn gevallen op het rooster, probeer ze dan niet met behulp van sterk alkalische producten zelf te verwijderen, maar neem contact op met de leverancier om te vragen wat je het beste kunt gebruiken.
Conclusie
Binnen de keuken is het soms noodzakelijk om regelmatig het afzuigrooster te reinigen en vervangen. Door regelmatig het rooster schoon te maken met een passende oplossing, ingrediënten en middelen, garandeert u dat het jarenlang in topconditie blijft en uw keuken een mooi uiterlijk behoudt. Als deze regelmatig wordt onderhouden, kunt u ervan uitgaan dat het afzuigrooster langer meegaat en dat het er steeds beter uitziet.