Rolluiken schoonmaken met azijn

Rolluiken zijn een zeer nuttig onderdeel van een pand dat zowel voor warmte- als geluidsisolatie zorgt. Maar als je rolluiken niet regelmatig schoonmaakt, kan het stof, vuil en gele vlekken bevatten. Gelukkig kun je de rolluiken gemakkelijk schoonmaken met azijn of andere schoonmaakmiddelen. Door het reinigen met azijn kun je ervoor zorgen dat de rolluiken schoon, hygiënisch en stofvrij zijn. Het schoonmaken met azijn zal ook helpen om de levensduur van je rolluiken te verlengen.

Hoe Rolluiken schoonmaken met azijn?

Het schoonmaken van rolluiken met azijn is een eenvoudig proces dat u in slechts enkele eenvoudige stappen kunt volgens:

 • Zorg ervoor dat je rolluiken vrij zijn van stof en vuil door de rolluiken te stoffen alvorens te gaan reinigen.
 • Vul een emmer met warm water en voeg 2-3 eetlepels azijn toe. Meng goed.
 • Dompel een spons in het azijnwater en wring de spons uit zodat de spons goed bevochtigd is maar niet nat.
 • Veeg de spons over de rolluiken in cirkelvormige bewegingen van boven naar beneden.
 • Spoel de rolluiken af met schoon water.
 • Dep de rolluiken droog met schone doek.

Andere tips om rolluiken schoon te maken

Het schoonmaken van rolluiken met azijn is een effectieve manier om gele vlekken en stof te verwijderen. Er zijn echter ook andere manieren om je rolluiken schoon te maken:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 • Gebruik een stofzuiger om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat het stofzuigerzakje regelmatig wordt vervangen voor een optimaal resultaat.
 • Maak je rolluiken regelmatig schoon met een lucht- of schimmelwerende reinigingsoplossing.
 • Gebruik een vochtige doek met azijn om eitjes, larven en stoffen van insecten te verwijderen.
 • Was de rolluiken handmatig met warm water en zeep. Dompel de rolluiken niet in water.

Hoe je rolluiken schoonmaken met azijn en andere methoden kunt verlengen?

Door je rolluiken regelmatig schoon te maken met azijn, of andere schoonmaakmethoden kun je er zeker van zijn dat je rolluiken schoon en in topconditie blijven. Hier zijn enkele tips voor het verlengen van de levensduur van je rolluiken:

 • Controleer je rolluiken regelmatig op schade of slijtage.
 • Verwijder stof en vuil regelmatig met een stofzuiger.
 • Gebruik alleen delicate, zachte materialen voor het schoonmaken van je rolluiken.
 • Repareer kleine scheuren en gaten met lijm.
 • Vervang versleten rolluiken zo snel mogelijk.

Conclusie

Het schoonmaken van rolluiken met azijn of andere schoonmaakmiddelen is een goede manier om de levensduur van je rolluiken te verlengen en ervoor te zorgen dat er geen stof, vuil en gele vlekken aanwezig zijn. Om het reinigingsproces eenvoudig te maken, volg je simpelweg de bovenstaande stappen en je rolluiken zullen er weer als nieuw uitzien. Vergeet niet om je rolluiken regelmatig te controleren en te vervangen als ze versleten zijn!

Plaats een reactie