Rolluiken schoonmaken binnenkant

Rolluiken beschermen je tegen het felle licht van buiten, houden warmte tegen of helemaal verhullen wat er achter het raam gebeurt. Rolluiken houden alleen heel erg van stof dat naar een rolluik blaast wanneer de deuren en ramen open staan. Daarom is het belangrijk dat u uw rolluiken regelmatig schoonmaakt, zowel buiten als binnenkant. Hieronder leest u hoe u de binnenkant van uw rolluik gemakkelijk en kosteneffectief kunt schoonmaken.

Stap 1: Zet de rolluiken schoonmaken op binnenkant

Het is belangrijk om de scharnierende mechanismen bovenin de rolluiken te openen, zodat de stof of de vuil kan vrij kan komen tijdens het schoonmaken. Als uw rolluiken elektrisch bediend worden, schakelt u ze eerst uit, zodat u niemand in gevaar brengt als u op de ladder staat. Als uw rolluiken handmatig bediend worden, maakt u de bevestigingen los zodat deze gemakkelijk naar beneden kunnen worden geschud.

Stap 2: Lucht uw rolluiken

Als je klaar bent met het vrijmaken van de scharnieren, haal de stof en vuil met een stofzuiger. Plaats de bijbehorende borstelstop of een stofzuigerzak aan de buis om het opgezogen materiaal te vangen. Duw de buis langzaam heen en weer en concentreer je op de stofophopingen op plekken zoals aan de onderzijde, bovenaan en in de gaten tussen de staven. Voer de stofzuiger ook uit tussen de staven, vooral in de buurt van de zijkanten van de staven. Als de stofzuiger uw rolluiken te heftig bent, kunt u een zachte borstel gebruiken om de stof eruit te vegen. Zorg ervoor dat uw apparatuur met een uitgebreide lichtstraal verlicht wordt zodat u zeker bent wat je doet.
Als u klaar bent met het schoonmaken van stof, gebruik dan een klamme doek om vochtig te maken. Doe dit weer en laat het rolluik voor een paar seconden staan. Gebruik een droge doek of handdoek om het rolluik schoon te maken. Gebruik geen schurende borstels of schuurmiddelen, omdat deze schade kunnen toebrengen aan het rolluik.

Stap 3: Schoonmaakmiddelen

Als je klaar bent met stof, kun je een schoonmaakoplossing gebruiken met een mild detergent of afwasmiddel. U kunt een zachte spons gebruiken om het schoonmaakmiddel toe te dienen en vervolgens het rolluik stevig te wrijven om het vuil los te maken. Als de roet en de vlekken zijn behandeld met de schoonmaakoplossing, gebruik dan een droge doek om het resterende vuil te verwijderen.

Stap 4: Blijf schoonmaken

Maak rolluiken regelmatig schoon om het kwaliteitsbeeld van het rolluik te behouden. Zwaardere rolluiken hebben meer aandacht nodig, omdat ze het meeste stof ophopen. Als alternatief kunt u de met de hand te openen rolluiken laten zakken zodra de zon ondergaat, zodat stof en insecten wegblijven van het rolluik. Als u regelmatig uw rolluik schoonmaakt, verlengt u eenvoudig de levensduur.
Als u nog meer schoonmaaktips nodig heeft, neem dan contact op met een professionele schoonmaakdienst of een deskundige verkoper bij u in de buurt. Bedrijven met deze diensten kunnen u helpen bij het behoud van uw rolluiken en bieden uw rolluik een langdurige bescherming tegen stof en vuil.

Plaats een reactie