Rolgordijnen schoonmaken met stoomreiniger

Rolgordijnen zijn een handig en esthetisch middel om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste blikken binnenkomen in woningen en bedrijven. Ondanks dat er een hoop verschillende materialen zijn die vaak worden gebruikt voor het maken van dergelijke raamdecoraties, vereisen alle stoffen regelmatig onderhoud en schoonmaakwerk. Omgeving en stof accumuleren op rolluiken, wat gevolgen kan hebben voor de kleur en het uiterlijk van uw stoffering. Een goede manier om de schoonmaakklussen te verlichten is door het gebruik van een stoomreiniger, welke doeltreffend werkt om al het vuil en stof te verwijderen, terwijl tegelijkertijd het luchtverversen.

Hoe schoon maken rolgordijnen met een stoomreiniger?

Hoe u uw rolgordijnen het beste schoon kunt maken met behulp van een stoomreiniger, hangt af van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Om te beginnen, dat voor het allerbeste resultaat is het aan te raden om te controleren of er specifieke instructies aan het producentenlabel van uw gordijnen vastgemaakt zijn. Als er geen aanwijzingen voor afwas aanwezig zijn, volg dan deze stappen:

 • Vacuüm de gordijnen om het grootste deel van het stof te verwijderen.
 • Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om verdere vlekken en vuiligheid te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of borstels, omdat dit het materiaal kan schaden.
 • Stel de stoomreiniger in op de warmste stand zoveel mogelijk zonder stoom te veroorzaken.
 • De stoomreiniger in een afstand van minstens 2 voet van de stof houden.
 • Verplaats de stoomreiniger voorzichtig over de gordijnen.
 • Gebruik een schoon doek om eventuele dampen op te kunnen dweilen.
 • Uw gewassen gordijnen goed laten luchten voordat u ze terugplaatst.

Hoe de levensduur van rollsgordijnen verlengen?

Rolgordijnen kunnen een lange levensduur hebben, maar dit hangt af van hoe u ermee omgaat. Naast regelmatig schoonmaken met een stoomreiniger, moet u er ook voor zorgen dat de gordijnen af en toe worden afgewassen, afhankelijk van het materiaal. Verder zijn er een paar kleine dingen die u kunt doen om de levensduur te verlengen:

 • De lenteonderdelen goed smeren om het makkelijker te laten glijden en om slijtage te voorkomen.
 • Het scharnier regelmatig controleren en vervangen als nodig.
 • Een horizontaal meetlint gebruiken om ervoor te zorgen dat de twee kanten van het rolluik even hoog hangen.
 • Als de gordijnen niet naar beneden rol op hun eigen, prober dan de teugels en de bumperlijsten aan te passen.
 • De staalkabels inspecteren om te zorgen dat ze niet versleten of vervormd raken.

Als uw rolgordijnen in slechte staat zijn, zoals gescheurd, vervormd of schimmel, zal het zinvol zijn om ze te vervangen met nieuwe exemplaren. Door het gebruik van een stoomreiniger om de schoonmaakklussen te verlichten is heeft uw verzorging wel een beetje moeite, maar het zal ervoor zorgen dat uw stoffering er zo goed als nieuw uitziet bij het rollen. Uw rolluiken schoonmaken met een stoomreiniger is de meest veilige en doeltreffende manier om alles schoon te houden.

Plaats een reactie