Rolgordijnen schoonmaken met stoomreiniger

Rolgordijnen zijn een handig en esthetisch middel om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste blikken binnenkomen in woningen en bedrijven. Ondanks dat er een hoop verschillende materialen zijn die vaak worden gebruikt voor het maken van dergelijke raamdecoraties, vereisen alle stoffen regelmatig onderhoud en schoonmaakwerk. Omgeving en stof accumuleren op rolluiken, wat gevolgen kan hebben voor de kleur en het uiterlijk van uw stoffering. Een goede manier om de schoonmaakklussen te verlichten is door het gebruik van een stoomreiniger, welke doeltreffend werkt om al het vuil en stof te verwijderen, terwijl tegelijkertijd het luchtverversen.

Hoe schoon maken rolgordijnen met een stoomreiniger?

Hoe u uw rolgordijnen het beste schoon kunt maken met behulp van een stoomreiniger, hangt af van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Om te beginnen, dat voor het allerbeste resultaat is het aan te raden om te controleren of er specifieke instructies aan het producentenlabel van uw gordijnen vastgemaakt zijn. Als er geen aanwijzingen voor afwas aanwezig zijn, volg dan deze stappen:

 • Vacuüm de gordijnen om het grootste deel van het stof te verwijderen.
 • Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om verdere vlekken en vuiligheid te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of borstels, omdat dit het materiaal kan schaden.
 • Stel de stoomreiniger in op de warmste stand zoveel mogelijk zonder stoom te veroorzaken.
 • De stoomreiniger in een afstand van minstens 2 voet van de stof houden.
 • Verplaats de stoomreiniger voorzichtig over de gordijnen.
 • Gebruik een schoon doek om eventuele dampen op te kunnen dweilen.
 • Uw gewassen gordijnen goed laten luchten voordat u ze terugplaatst.

Hoe de levensduur van rollsgordijnen verlengen?

Rolgordijnen kunnen een lange levensduur hebben, maar dit hangt af van hoe u ermee omgaat. Naast regelmatig schoonmaken met een stoomreiniger, moet u er ook voor zorgen dat de gordijnen af en toe worden afgewassen, afhankelijk van het materiaal. Verder zijn er een paar kleine dingen die u kunt doen om de levensduur te verlengen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52
 • De lenteonderdelen goed smeren om het makkelijker te laten glijden en om slijtage te voorkomen.
 • Het scharnier regelmatig controleren en vervangen als nodig.
 • Een horizontaal meetlint gebruiken om ervoor te zorgen dat de twee kanten van het rolluik even hoog hangen.
 • Als de gordijnen niet naar beneden rol op hun eigen, prober dan de teugels en de bumperlijsten aan te passen.
 • De staalkabels inspecteren om te zorgen dat ze niet versleten of vervormd raken.

Als uw rolgordijnen in slechte staat zijn, zoals gescheurd, vervormd of schimmel, zal het zinvol zijn om ze te vervangen met nieuwe exemplaren. Door het gebruik van een stoomreiniger om de schoonmaakklussen te verlichten is heeft uw verzorging wel een beetje moeite, maar het zal ervoor zorgen dat uw stoffering er zo goed als nieuw uitziet bij het rollen. Uw rolluiken schoonmaken met een stoomreiniger is de meest veilige en doeltreffende manier om alles schoon te houden.

Plaats een reactie