Reinigen zool strijkijzer

Als je regelmatig gebruik maakt van een strijkijzer, is het belangrijk om de zool regelmatig schoon te maken. Een schone zool zorgt ervoor dat je kleding niet vies wordt tijdens het strijken en dat het strijkijzer soepel over de stof glijdt. In dit artikel geven we je tips en tricks voor het reinigen van de zool van je strijkijzer.

Waarom is het belangrijk om de zool van je strijkijzer schoon te maken?

De zool van een strijkijzer kan na verloop van tijd vies worden door bijvoorbeeld kalkaanslag, stofresten of andere vuilresten. Als je hier niet regelmatig iets aan doet, kan dit ervoor zorgen dat je kleding vies wordt tijdens het strijken. Daarnaast kan een vieze zool er ook voor zorgen dat het strijkijzer minder goed glijdt over de stof, waardoor het strijken langer duurt en minder efficiënt is.

Hoe kun je de zool van je strijkijzer reinigen?

Er zijn verschillende manieren om de zool van je strijkijzer schoon te maken. Hieronder vind je een aantal handige tips:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

1. Azijn

Een van de meest effectieve manieren om de zool van je strijkijzer schoon te maken, is door gebruik te maken van azijn. Vul een kom met azijn en dompel een doek hierin onder. Wrijf vervolgens voorzichtig over de zool van het strijkijzer totdat alle vuilresten verdwenen zijn. Spoel de zool daarna af met water en droog hem goed af.

2. Baksoda

Een andere manier om de zool van je strijkijzer schoon te maken, is door gebruik te maken van baksoda. Maak een papje van baksoda en water en wrijf dit voorzichtig over de zool van het strijkijzer. Laat het mengsel even intrekken en veeg het vervolgens af met een vochtige doek. Spoel de zool daarna af met water en droog hem goed af.

3. Strijkijzer reinigingsstick

Er zijn ook speciale reinigingssticks verkrijgbaar waarmee je de zool van je strijkijzer kunt schoonmaken. Deze sticks zijn vaak erg handig in gebruik en zorgen ervoor dat de zool van het strijkijzer weer als nieuw wordt.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat de zool van je strijkijzer vies wordt, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Maak na elk gebruik de zool van het strijkijzer schoon met een vochtige doek en droog hem goed af. Op deze manier voorkom je dat vuilresten zich ophopen en wordt het reinigen van de zool een stuk makkelijker.

Door regelmatig de zool van je strijkijzer schoon te maken, zorg je ervoor dat je kleding niet vies wordt tijdens het strijken en dat het strijkijzer soepel over de stof glijdt. Met bovenstaande tips en tricks kun je de zool van je strijkijzer eenvoudig reinigen en ervoor zorgen dat hij weer als nieuw is. Happy ironing!

Plaats een reactie