Regendouchekop schoonmaken

Krijgt u niet langer dezelfde krachtige straal als voorheen? Dan is de kans groot dat de regendouchekop vuil is. Zo’n douchekop mag dan niet vervangen worden, maar kun je prima schoonmaken. Dat kan helaas lastig zijn, maar des te meer belang om het schoon te maken om toch wat langer te genieten van een goede douche.

Stap-voor-stap Regendouchekop schoonmaken

Om de regendouchekop schoon te maken, kun je het beste de volgende stappen volgen.

Stap 1 – Ga een eindje naar beneden

Verwijder eerst de regendouchekop van de muur. Als de douchekop is vastgeschroefd, of vastzit in een speciale bracket, zul je een schroevendraaier nodig hebben om hem los te krijgen. Let hierbij goed op, want draai je teveel aan het schroefwerk, dan loop je kans dat er water gaat lekken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00

Stap 2 – Verwijder het filter

Sommige regendouches komen met een filter dat water nog beter maakt door de filters. Kijk of jouw douchekop zo’n filter heeft. Als dat zo is, haal dit filter er dan uit. Vervolgens kun je het schoonmaken met een combinatie van de stappen 3 en 4.

Stap 3 – Ontkalken met schuurmiddel

Gebruik schoonmaakmiddel die samengesteld is om kalkaanslag te verwijderen. Breng een dun laagje aan het op het filter, en laat het gedurende 5-10 minuten intrekken. De schoonmaakmiddel zal er ook voor zorgen dat de algen en bacteriën die zich in de regendouchekop aan het vormen zijn, worden gedood.
Maak de douchekop los met een stevig borsteltje.

Stap 4 – Reinig de regendouchekop

Om de regendouchekop schoon te maken kun je een fijn schuurmiddel gebruiken. Breng een dun laagje schuurmiddel aan op de douchekop, en verwijder vervolgens het vuil met behulp van een stevig borsteltje. Zorg dat je al het vuil en de kalkaanslag goed verwijderd.

Stap 5 – Spoel de regendouchekop af

Spoel de douchekop af met warm water. Voor een grondige reiniging kun je het afspoelen met een waterstofperoxide/ water-oplossing. Laat de douchekop volledig drogen voordat je de regendouchekop terugplaatst.

Het onderhouden van je regendouchekop

Om ervoor te zorgen dat je regendouchekop schoon blijft, kun je een paar eenvoudige onderhoudsregels volgen. Zo kan je de levensduur ervan verlengen.

Gebruik kalkverminderende doucheaccessoires

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van kalkverminderende doucheaccessoires zoals een kalkverwijderaar. Hiermee voorkom je teveel kalkvorming in de douchekop. Ook kun je ervoor kiezen om antikalk producten op de regendouchekop te spuiten. Dit voorkomt kalkvorming.

Maak een regelmatig onderhoud

Vergeet ook het regelmatig onderhoud van je regendouchekop niet. Je kunt ervoor kiezen om de douchekop iedere maand schoon te maken met schoonmaakmiddel. De meeste mensen kiezen ervoor om de douchekop drie tot vier keer per jaar schoon te maken, maar het is aan te raden om dit vaker te doen voor een perfect resultaat.

Simpel én goed voor je Regendouchekop schoonmaken

Als je het schoonmaken van je regendoucheserie goed uitvoert, geniet je nog jaren van een stralende, gezellige en comfortabele douche. Als je de stappen hierboven volgt, moet je kunnen zien dat het schoonmaken van je regendouchekop schoonmaken een simpele klus is. Wees dus niet bang om je eigen regendouche schoon te maken en geniet ervan!

Plaats een reactie