Racefiets ketting schoonmaken

Het schoonmaken van een racefiets ketting is onderdeel van het onderhouden van je fiets en het helpt je goed te presteren. Een schone ketting presteert beter, heeft minder slijtage en zal uiteindelijk langer meegaan. Maar hoe weet je nu hoe je jouw racefietsketting het beste schoonmaakt? In dit artikel geven we tips hoe je je ketting het beste en het meest effectief schoonmaakt, zodat je zo lang mogelijk van je favoriete racefiets kunt genieten.

Wat heb je nodig om je ketting schoon te maken?

Om je ketting goed schoon te maken heb je het volgende nodig:

  • Een kwast, bijvoorbeeld een tandenborstel
  • Een oude doek
  • Fietssmeermiddel
  • Een emmer met warm water en een fietsshampoo, of een sopje van warm water en een neutrale zeep.

Stap 1: Haal je ketting los

De eerste stap is om je ketting los te halen van het achterwiel, waar hij meestal vastgezet is. Dit kan je eenvoudig doen met behulp van een sleutel. Je moet de ketting ook van de kronen van je fiets halen, zodat je de ketting in warm water kunt weken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: Was je Ketting

Vul een emmer met warm (maar niet kokend) water en fietsshampoo, of een sopje gemaakt van warm water en zeep. Doe je ketting in het warme sopje en laat deze minimaal 15 minuten weken. Als je ketting erg vuil is, kun je de fietsshampoo en de kwast gebruiken om de ketting voorzichtig te scrubben. Als je klaar bent, maak je schoon met water en ontvetten.

Stap 3: Smeer je ketting

Als je ketting schoon en droog is, dan kun je de ketting smeren met speciaal fietssmeermiddel. Breng een dun laagje aan zonder dat je smeermiddel te veel achterblijft. Draai aan de kronen van je fiets totdat je Smear de hele lengte van de ketting, met speciale aandacht voor de plaatsen waar de kronen zijn bevestigd.

Stap 4: Verbind de ketting weer

Als je klaar bent, kun je de ketting weer verbinden met het achterwiel. Gebruik hiervoor een sleutel, en wees voorzichtig niet te veel Kraft te gebruiken, anders kun je de ketting beschadigen. Na dit proces is je ketting weer schoongemaakt en klaar voor gebruik.

Hoe vaak moet je je ketting schoonmaken?

We raden je aan om je ketting tenminste één keer per maand te wassen en te smeren. Op deze manier helpt u om de prestaties van uw racefiets te verbeteren en de levensduur van de ketting te verlengen. Uw racefiets is een van uw meest waardevolle bezittingen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed voor uw fiets zorgt.

Conclusie

Het schoonmaken van racefietskettingen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een fiets. Door de ketting tenminste één keer per maand te wassen, kun je ervoor zorgen dat je fiets goed blijft presteren en de levensduur ervan verlengen. Door de tips in dit artikel te gebruiken, kun je je racefietsketting het beste schoonmaken en zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je racefiets.

Plaats een reactie