Raam streeploos schoonmaken

Waarom is het belangrijk om je raam streeploos te reinigen?

Na verloop van tijd kunnen kalkaanslag of andere vervuiling een laag vormen op uw raam, wat het zicht ervan kan beïnvloeden. Bovendien kan een onregelmatig onderhoud van uw ramen leiden tot verroeste scharnieren, verdroogd rubber of andere schade. Door uw raam streeploos schoon te maken, kunt u knoeien vermijden en een lange levensduur verzekeren.

Hoe pak ik dit aan?

Er zijn verschillende manieren om uw raam streeploos schoon te maken, en het is verstandig om te testen welke het beste werkt voor uw type oppervlak. Zorg voor een schone, stofvrije doek en gebruik twee verschillende containers met schoonmaakvloeistoffen: één met water en één met een milde zeepsop. Voordat u begint, zorg er ook voor dat u uw raam goed inspecteert, om ervoor te zorgen dat er geen hardnekkige vlekken of vuil aanwezig is.

Hier volgen een aantal tips om uw ramen streeploos schoon te maken:

 • Gebruik lauw water en een capaciteitsdoek voor een dagelijks onderhoud.
 • Gebruik dunne, cirkelvormige bewegingen om stof en vuil te verwijderen.
 • Spoel het glas af met een schoon, nat doek.
 • Gebruik een zacht schuurmiddel met een schone, droge doek, om moeilijke vlekken te verwijderen.
 • Veeg het glas af met een schone, droge doek.
 • Gebruik als laatste stap een glazen schoonmaakmiddel met een schone, droge doek, om het glas streeploos schoon te maken.

We raden ook aan om overbodige schoonmaakmiddelen en vloeistoffen te vermijden. Als je meer schoonmaakmiddel of vloeistof gebruikt dan nodig is, kun je waterstrepen achterlaten op het glas. Bovendien is het het beste om uw raam streeploos schoon te maken in periodes met lage luchtvochtigheid en met een indirect zonlicht.

Tips om de levensduur van uw ramen streeploos schoon te maken te verlengen

Om ervoor te zorgen dat uw ramen zo lang mogelijk streeploos blijven, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hieronder volgen enkele tips om de levensduur van uw ramen streeploos schoon te maken te verlengen:

 • Houd het gebied rondom uw ramen schoon en vrij van stof en vuil.
 • Gebruik alleen milde zeepsop en schoonmaakmiddelen voor het reinigen van ramen.
 • Gebruik een stofzuiger om de lippen en schuiven van de ramen te reinigen.
 • Spoel het glas vind af met water, na het gebruiken van schoonmaakmiddelen.
 • Veeg het glas droog met een schone, droge doek.
 • Houd stevig aan de voorgeschreven ramen reinigingsroutine.

Hoewel sommige mensen er de voorkeur aan geven om ramen te wassen met een spons, raden we af om dit te doen, aangezien er waterstrepen kunnen achterblijven. Als u toch een spons wilt gebruiken, voeg dan kleine hoeveelheden water toe om knoeien te voorkomen.

Conclusie

Raam streeploos schoonmaken is een eenvoudige, maar essentiële taak voor elke huiseigenaar. Door de juiste stappen te volgen en de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken, kunt u voorkomen dat er vlekken en strepen achterblijven op uw ramen, terwijl u ook de levensduur ervan verlengt.

Plaats een reactie