Raam Schoonmaken

Het schoonmaken van ramen is een herhaalde, monotone taak die ook nog eens tijdrovend is. Maar als je het schoonmaken goed aanpakt en het op regelmatige basis herhaalt, dan heb je lange tijd plezier van glanzende en schone ramen. Ramen schoonmaken is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Met de juiste reinigingsmiddelen, juiste procedure en regelmatig onderhoud, is het eenvoudig om je ramen er netjes en stralend uit te laten zien.

Stappenplan Raam Schoonmaken

Het beste stappenplan om Ramen schoon te maken is als volgt:

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap is het verwijderen van vuil, stof en andere verontreinigende stoffen van het raam. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een stofzuiger gebruiken. Let er vervolgens op dat je een zachte microvezeldoek of ander zacht materiaal gebruikt om voorzichtig het stof en vuil van het raam te verwijderen. Wrijf vervolgens in een cirkelvormige beweging van boven naar beneden wanneer je het glas veegt om krassen op de ramen te voorkomen.

Stap 2: Reiniging

Gebruik daarna een schoonmaakoplossing die speciaal bedoeld is voor ramen. Hierbij moet je er op letten dat je geen harde of ruwe borstels of schuursponsjes gebruikt. Dit kan schade aanrichten aan het raamoppervlak. Praktische tips zijn om een spons of zachte doek te gebruiken om het raam schoon te maken. Begin met de reinigingsoplossing in horizontale en verticale banen, gebruik hierbij bij voorkeur geen cirkelvormige beweging, zo voorkom je krassen.

Stap 3: Droogmaken

Droogmaken is de volgende stap. Het is belangrijk dat je het raam goed afdroogt om waterkringen te voorkomen. Gebruik voor het droogmaken een zachte, schone en katoenen doek. Vaak gaan er nog kleine waterdruppels op het raam zitten. Deze zou je moeten verwijderen met een zogenaamde anti-kalkdoek die je in speciaalzaken kunt kopen.

Stap 4: Onderhoud

Om de levensduur van ramen schoonmaken maximaal te maken is het belangrijk dat je ook onderhoud plegt. Let hierbij bijvoorbeeld op het bekleven van de ramen met plakband om geritsel tegen te gaan. Ook is het belangrijk om de ramen af en toe na te lopen op barsten, krassen en andere beschadigingen. Zo kun je tijdig actie ondernemen en voorkom je dat het raam glas verslijt.

Conclusie

Mensen lopen tegen het probleem aan dat ze niet weten hoe ze hun ramen schoon kunnen maken zonder dat ze krassen of andere beschadigingen veroorzaken. Wanneer je de bovengenoemde stappenplan volgt, weet je zeker dat het raam schoon en glanzend blijft. Regelmatig onderhoud van ramen is belangrijk om het raam netjes en schoon te houden. Ook houd het de levensduur van ramen schoonmaken maximaal.

Plaats een reactie