PVC Vloer schoonmaken

Een PVC vloer is een relatief eenvoudig en veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt in huishoudens. Het is duurzaam en relatief onderhoudsarme materiaal maar het is belangrijk dat je PVC vloeren regelmatig schoonmaakt om de levensduur ervan te verlengen. Hieronder leggen we uit hoe je je PVC vloer schoonmaakt.

Stofzuigen

Het eerste wat je moet doen om je PVC vloeren schoon te maken is stofzuigen. Stofzuigen schoonmaakt het oppervlak en verwijdert de meeste vuil, stof, haren en andere verontreinigingen. Zorg ervoor dat je de vloer goed stofzuigt en alle hoeken en kieren goed bereikt zodat er zo weinig mogelijk vuil achterblijft om te schoonmaken.

Schrobben

Nadat je de PVC vloer hebt stofgezogen is het tijd om hem schoon te maken. Het beste is om de vloeren te schrobben met een warm, schoon sopje. Je kunt hiervoor een mild afwasmiddel gebruiken of een eenvoudige oplossing van warm water en azijn. Je kunt ook een speciale hardnekkig vuil reinigingsmiddel gebruiken om het PVC schoon te maken.

Om de PVC vloeren te schrobben, begin je met het afborstelen van het oppervlak met een zachte borstel of scrubber. Daarna reinig je de vloer met de schoonmaakoplossing, je kunt hierbij een zachte microvezeldoek of een spons gebruiken om het vuil goed te verwijderen.

Gebruik nooit schurende of bijtende middelen op de PVC vloer want deze kunnen lelijke krassen veroorzaken die lastig te verwijderen zijn. Bovendien mag je bijtende middelen zoals ammonia nooit gebruiken op je PVC vloer omdat het de toplaag kan beschadigen.

Afnemen

Als je klaar bent met schrobben kun je de vloer afnemen met schoon warm water. Dit zal alle resterende vuil, zeep en vlekken verwijderen zodat je PVC vloer er langer mooier en gezonder uitziet. Het is belangrijk om je PVC af en toe af te nemen met een schoonmiddel om de reinigende werking van vaatwasmiddelen of andere sterk desinfecterende middelen te versterken.

Lucht droog laten worden

Nadat je je PVC vloer hebt afgenomen is het belangrijk om de vloer lucht te laten drogen. Het water dat op het oppervlak staat kan tot irritatie leiden en het verwijderen ervan kan de levensduur van de vloer verlengen. Na een paar minuten is de vloer klaar om te gebruiken.

Gebruik beschermende producten

Het is ook belangrijk om je PVC vloer te beschermen tegen schoonmaakmiddelen, groene aanslag en andere vlekken. Een vlekvrijmakende sealer is een goed middel om je vloeren van een extra beschermlaag te voorzien. Hiermee voorkom je dat de vloer vuil wordt en dat het oppervlak gaat zweten. Je kunt ook speciale PVC reinigingsmiddelen gebruiken die een beschermende laag aanbrengen op de vloer.

Regelmatig schoonmaken

Om je PVC vloer mooi te houden en schoon is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Even stofzuigen elke week is vaak voldoende om de grote verontreinigingen te verwijderen, maar je kunt ook iedere maand een dunne laag reinigingsmiddelen en sealers aanbrengen. Op deze manier voorkom je dat je PVC vloer vuil wordt en kun je er langer van genieten.

Plaats een reactie