Pvc schoonmaken

Pvc schoonmaken is een veel voorkomende taak, voornamelijk omdat het in veel woningen wordt gebruikt. Pvc wordt voornamelijk gebruikt voor plafondbekleding, vloeren, muren, ramen en andere kunststofoppervlakken. Het is een goedkoop materiaal, maar het vraagt regelmatig onderhoud. Hier zijn enkele tips over hoe je Pvc het best kunt schoonmaken, zodat het langer meegaat.

Stofzuig De Pvc

Door Pvc regelmatig schoon te stofzuigen, voorkom je dat er stof en vuil in de lucht worden geblazen. Het stofzuigermondstuk van de stofzuiger moet rechtstreeks op het Pvc worden gericht en moet het stof en vuil zachtjes opzuigen. Als er een vouw of kierende randen zijn, zorg er dan voor dat je goed op die plekken stofzuigt met een zachte borstel.

Gebruik schoonmaakmiddel

Gebruik een mild schoonmaakmiddel om vuil en stof te verwijderen dat de stofzuiger niet kan bereiken. Spray de schoonmaakoplossing op het Pvc en wrijf het oppervlak voorzichtig met een schoon, vochtig doekje. Pas wel op dat je geen schurende of schilferende stoffen gebruikt als schoonmaakmiddel. Na het reinigen, spoel het Pvc dan goed af met water en zuig het op met een stofzuiger.

Desinfecteren van Pvc

Als je echt een diepe reiniging wilt uitvoeren, dan kun je je Pvc desinfecteren. Dit kun je doen door een desinfecterende spray of poeder te gebruiken. Spray het desinfecterende middel over het Pvc en laat het enkele minuten intrekken. Dit zal helpen om vuil, stof, bacteriën en schimmel te verwijderen. Na het desinfecteren moet je het Pvc weer goed afspoelen met water en stofzuigen om het residu te verwijderen.

Gebruik geen schurende middelen

Pvc is gevoelig voor schuren. Door sterk schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken loop je het risico dat het Pvc gaat scheuren of krassen. Houd daaromwel rekening met het soort schoonmaakmiddel dat je gebruikt en gebruik milde schoonmaakmiddelen. Vermijd ook producten die bijtende of corrosieve stoffen bevatten. Als je deze stoffen op het Pvc gebruikt, dan loop je het risico dat het Pvc gaat barsten of vervagen.

Verzorgen van Pvc

Een van de beste manieren om Pvc schoon te houden is door het regelmatig te verzorgen. Door regelmatig het oppervlak te waxen met een speciale Pvc-wax, kan je voorkomen dat het Pvc gaat slijten of krassen. Daarnaast helpt het om oppervlakken te beschermen tegen vuil en stof. Wax het Pvc zoals je je auto wast en het voorkomt dat het Pvc verouderd en gaat verslijten.

Conclusie

Met deze tips kun je jouw Pvc schoonmaken en ervoor zorgen dat het langer meegaat. Stofzuig het Pvc regelmatig om stof af te voeren, gebruik milde schoonmaakmiddelen en verzorg het Pvc met wax om het te beschermen. Als je deze tips volgt, zal je Pvc er zo goed als nieuw zijn en zorgen dat het langer meegaat!

Plaats een reactie