PU Gietvloer Reinigen

Ben je de trotse eigenaar van een prachtige PU gietvloer, maar merk je dat deze toe is aan een grondige reiniging? Geen zorgen, in dit artikel geven we je alle tips en tricks om je PU gietvloer weer te laten stralen als nieuw. Een PU gietvloer is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, naadloze afwerking en moderne uitstraling. Het is dan ook belangrijk om deze vloer op de juiste manier te reinigen en te onderhouden, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten.

Stap 1: Stofzuigen en vegen

Voordat je begint met het reinigen van je PU gietvloer, is het belangrijk om eerst alle losliggende vuildeeltjes te verwijderen. Dit kun je doen door de vloer te stofzuigen of te vegen met een zachte bezem. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en randen meeneemt, zodat er geen vuil achterblijft dat krassen kan veroorzaken tijdens het reinigingsproces.

Stap 2: Reinigen met een mild schoonmaakmiddel

Na het verwijderen van het losliggende vuil, kun je de PU gietvloer reinigen met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Gebruik een zachte mop of dweil om de vloer schoon te maken en spoel deze vervolgens goed na met schoon water.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 3: Hardnekkige vlekken verwijderen

Als er hardnekkige vlekken op je PU gietvloer zitten, kun je deze verwijderen met een speciale vlekkenverwijderaar die geschikt is voor PU vloeren. Breng de vlekkenverwijderaar aan op de vlek en laat deze even intrekken voordat je het schoonmaakt met een zachte doek. Herhaal dit proces indien nodig totdat de vlek volledig verdwenen is.

Stap 4: Beschermende laag aanbrengen

Om je PU gietvloer te beschermen tegen krassen en slijtage, is het aan te raden om een beschermende laag aan te brengen. Dit kan een speciale PU coating zijn die de vloer beschermt en een mooie glans geeft. Breng de coating gelijkmatig aan met een roller en laat deze goed drogen voordat je de vloer weer in gebruik neemt.

Stap 5: Regelmatig onderhoud

Om je PU gietvloer in topconditie te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Stofzuig of veeg de vloer wekelijks en dweil deze maandelijks met een mild schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

Conclusie

Met de juiste reiniging en onderhoud kun je jarenlang genieten van een prachtige PU gietvloer in je woning. Volg bovenstaande stappen en tips om je vloer in topconditie te houden en te laten stralen als nieuw. Vergeet niet om regelmatig te reinigen en onderhouden, zodat je vloer zijn mooie uitstraling behoudt.

Plaats een reactie