Professioneel toilet schoonmaken

De standaard procedure voor het schoonmaken van toiletten is de belangrijkste factor om een professioneel toilet schoon te houden. Door het volgen van een goed onderhouden schoonmaakprogramma kunnen dure reparaties en frequente vervangingen worden vermeden. Professionele toiletten worden dagelijks vele malen intensief gebruikt en het is daarom belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden.

Stap voor stap het toiletschoonmaakproces

Het is belangrijk om zowel het toilet zelf als de ruimte eromheen te reinigen. Om een professioneel toilet effectief schoon te maken, volgt u de onderstaande stappen:

 • Verwijder alle vuil. Gebruik een stofzuiger of veegmiddel om stof en haren op te ruimen. Veel professionele toiletten hebben een soort van vuilopvangsysteem, zoals een waterrinkel of een afwateringsgoot, om grove vuildeeltjes op te vangen. Verwijder deze vuildeeltjes voordat u verder gaat.
 • Voeg warm water toe aan uw emmer met schoonmaakmiddel. Voeg een mild schoonmaakmiddel toe. Als u het schoonmaakmiddel direct aan het toilet wilt toevoegen, voeg dan eerst een paar druppels toe aan wat water om het schoonmaakmiddel te verdunnen.
 • Meng het schoonmaakmiddel goed met het water. Gebruik een oude spons of een oude doek om de binnenkant van het toilet te reinigen. Begin aan de bovenkant en werk uw weg naar beneden. Vergeet niet om alle hardnekkige plekken goed te schrobben.
 • Gebruik dan een schone doek om het toilet af te nemen en te polijsten. Afhankelijk van het type schoonmaakmiddel kan het nodig zijn om dit meerdere keren te herhalen.
 • Veeg vervolgens de vloer aan de zijkant en achter het toilet met een zeepoplossing. Vergeet hierbij niet de grond onder de toilettank en de muffe plekken. Gebruik een oplossing van bleekwater als er hardnekkige vlekken zijn.
 • Spuit een schoonmaakmiddel in de watertank en laat dit enige tijd intrekken. Gebruik een oude borstel om eventuele afzettingen op de bodem en muren van de tank aan te pakken. Spoel de tank daarna goed schoon.
 • Verwijder eventueel verontreinigd water uit de watertank. Als het water opgehoopt is, is het raadzaam om de tank leeg te maken en de binnenkant schoon te maken met water en schoonmaakmiddel.
 • Maak tenslotte het toilettegelwerk schoon. Gebruik schoonmaakmiddel en een zeepoplossing om het tegelwerk te reinigen. U kunt ook speciale schoonmaakmiddelen gebruiken voor vlekken die moeilijker te verwijderen zijn.

Voorzorgsmaatregelen bij het schoonmaken van een professioneel toilet

Het is belangrijk dat u zich aan bepaalde veiligheidsmaatregelen houdt als u een toilet gaat schoonmaken. Hier zijn enkele tips om te helpen de procedure veilig en gezond te houden:

Ariel Wasmiddel Pods + Touch of Lenor – 4 x 20 Wasbeurten – Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Ariel levert uitstekende resultaten bij koudere temperaturen, dankzij de unieke Cool Clean-technologie. Dit bespaart tevens energie bij elke wasbeurt en verminder de CO₂-uitstoot van je was. Geproduceerd in Frankrijk: Ariel Pods worden geproduceerd in Frankrijk In 100% water oplosbare film: Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare film Ontworpen voor koud water met Cool Clean-technologie Was kouder met Ariel PODS en help CO2 te besparen: Koud wassen helpt om elektriciteit en dus CO2 te besparen. Het helpt kleuren en-stoffen ook langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Ecoclic kartonnen doos: nu in een recyclebare kartonnen doos die gemaakt is met 70% gerecyclede vezels en maximaal 5% plastic, ontworpen om de Ariel Pods te beschermen Ontdek de Ariel Pods+-collectie met Ultra Vlekkenverwijdering, Actieve Geurbestrijding, Touch of Lenor Unstoppables, Extra Vezelbescherming Ontdek Ariel Wasmiddel Pods +Touch of Lenor Unstoppables Color. Ze worden nu geleverd met een extra blauw vak en zorgen voor langdurige frisheid tot 1 week (in opslag). Ze zijn gemaakt in Frankrijk en ontworpen voor koud water met de unieke Cool Clean-technologie. Bij contact met water lost het laagje op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven en Ariel’s diepe en sterke reiniging van Pods+ Ultra Vlekverwijdering te bieden. Daarnaast kunnen de Ariel wastabletten nu helpen plastic te verminderen dankzij hun recyclebare Ecoclic-kartonnen doos. Het is gemaakt met 70% gerecyclede vezels en bevat maximaal 5% plastic, ontworpen om cd Ariel Pods te beschermen. Let op: Dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel Pods altijd buiten het bereik van kinderen....
€ 35.98
Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Citroen - Voordeelverpakking 5 X 16 stuks
Coolblue.nl
De beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One vaatwascapsules zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!*Platinum+ 33ct, kort programma = ...
€ 24.74
Robijn Vloeibaar Wasmiddel - Color - met 90% biologisch afbreekbare ingrediënten - 6 x 20 wasbeurten
Coolblue.nl
Robijn Color Vloeibaar Wasmiddel bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten en helpt kleuren langer mooi te houden. • Robijn Color Vloeibaar Wasmiddel houdt kleuren en kleding lang mooi• Robijn Color Wasmiddel met Color Serum en een heerlijk frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de bonte en gekleurde was• De formule van dit wasmiddel bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten• De flessen zijn 100% recyclebaar en gemaakt met 70% gerecycled plastic• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat Over Robijn Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Color Vloeibaar Wasmiddel bevat Color Serum, een unieke formule die speciaal is ontwikkeld voor de bonte en gekleurde was. Het wasmiddel heeft bovendien een heerlijk frisse geur. Het wasmiddel is geschikt voor alle was op 15, 30 en 40 graden. Gebruik voor een heerlijke geurmatch samen met Robijn Passiebloem & Bergamot Wasverzachter om zo lang mogelijk te genieten van alle stralende kleuren en heerlijke geuren in je kast. De verbeterde formule van Robijn Color Vloeibaar Wasmiddel bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten. We zijn op weg naar volledig biologisch afbreekbare formules. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. Bovendien zijn de flessen gemaakt van 70% gerecycled en 100% recyclebaar plastic. Op deze manier draagt Robijn bij aan een duurzamere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle bonte en gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Dit wasmiddel kun je voor alle textielsoorten gebruiken, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol en Fijn. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 37.98
Robijn Vloeibaar Wasmiddel - Color Pink Sensation - met 90% biologisch afbreekbare ingrediënten - 6 x 20 wasbeurten
Coolblue.nl
Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar Wasmiddel bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten en helpt kleuren langer mooi te houden. • Robijn Color Pink Sensation Wasmiddel houdt kleuren en kleding lang mooi• Robijn Pink Sensation Vloeibaar Wasmiddel is verrijkt met essentiële oliën• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je bonte en gekleurde was• De formule van dit wasmiddel bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten• De flessen zijn 100% recyclebaar en gemaakt met 70% gerecycled plastic• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar Wasmiddel voor de bonte en gekleurde was bevat essentiële oliën met een heerlijk parfum voor een langdurige frisheid. De Pink Sensation geur geeft een zomerse bloemengeur aan je was, en de Langer Fris formule zorgt ervoor dat je nog langer van die geur kunt genieten, zelfs in de kast. Slechts één dopje is genoeg voor een extra lange frisse geur. De verbeterde formule van Robijn Pink Sensation bevat 90% biologisch afbreekbare ingrediënten. We zijn op weg naar volledig biologisch afbreekbare formules. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. Bovendien zijn de flessen gemaakt van 70% gerecycled en 100% recyclebaar plastic. Op deze manier draagt Robijn bij aan een duurzamere manier van wassen. Laten we proberen meer te genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan je voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasmiddelen die kleuren lang mooi houden en wasverzachters met heerlijke geuren. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van je pas gewassen jeans of als je onder de lakens kruipt, die net gewassen zijn met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft en bovendien heerlijk ruikt. Robijn Pink Sensation Wasverzachter is een perfecte geurmatch met Robijn Color Pink Sensation Vloeibaar Wasmiddel....
€ 32.50
Robijn Classics Color 3-in-1 Wascapsules - 3 x 40 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Classics Color 3-in-1 Wascapsules met Color Serum wassen je gekleurde was stralend schoon en houden je kleding lang mooi. Robijn Classics Color 3-in-1 Wascapsules voor de bonte was Met de heerlijke geur van Robijn, ontwikkeld door parfumexperts Robijn Color met Color Serum, speciaal ontwikkeld voor de gekleurde was Gebruik in combinatie met de Robijn Passiebloem en Bergamot Wasverzachten Met 92% biologisch afbreekbare ingrediënten voor duurzamer wassen Geniet in geuren en kleuren met Robijn wasmiddel en wasverzachter Over Robijn Color 3-in-1 Wascapsules: Robijn Classics Color 3-in-1 Wascapsules met Color Serum, wassen je gekleurde was stralend schoon en houden je kleding lang mooi met de heerlijke geur van Robijn. Robijn Color 3-in-1 Capsules hebben een unieke formule die speciaal is ontwikkeld voor de bonte was. Het wasmiddel bevat kleurbeschermers die ervoor zorgen dat de vezels en de kleuren van je favoriete kleding langer mooi blijven. Geniet van de stralende kleuren van je wasgoed, want wat mooi is, moet mooi blijven. De 3-in-1 wascapsules geven je was een langdurige frisse geur en bevatten 92% biologisch afbreekbare ingrediënten. Voor een duurzame was met uitstekende resultaten, zelfs in koude (20 °C) en korte (30 min) wasbeurten. De capsules zijn 100% oplosbaar en verkrijgbaar in een plasticvrije en 100% recyclebare verpakking*. Hoe te gebruiken: Doe een capsule in de trommel, voordat de was erin gaat, en zet de wasmachine aan op het juiste wasprogramma. Voorwassen is niet nodig. Robijn capsules kun je het beste niet met vochtige handen vastpakken; hierdoor kan de beschermfolie rondom de capsules oplossen en kunnen ze aan elkaar gaan plakken. Was je handen na gebruik van de capsules. Bewaar de wascapsules op een koele en droge plaats. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren "Wat mooi is, moet mooi blijven". Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt. *Onze kartonnen verpakking is plasticvrij, exclusief lijm en laklaag...
€ 52.18
 • Gebruik een poetsmasker en handschoenen om uw longen en huid te beschermen tijdens het schoonmaken.
 • Draag ook een oogbeschermingsapparaat om uw ogen te beschermen tegen vliegende korrels.
 • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die speciaal ontworpen zijn voor toilettegels, watertank en waterrinkel.
 • Gebruik geen agressieve elementen, zoals cement of staalwol, die de toiletkom of de watertank beschadigen.
 • Verwijder vuil of afzettingen niet met een scherp voorwerp. Gebruik een oude borstel om te voorkomen dat er schade wordt aangericht.
 • Gebruik geen schurende producten om de vloer en het toilet te reinigen. Het toepassen van schurende stoffen kan het glanzende oppervlak van het toilet beschadigen.
 • Vergeet niet om de waterrinkel na het schoonmaken te reinigen. Gebruik een schoonmaakmiddel om afzettingen te verwijderen en schoonmaak betreft de kraan.

Hoe de levensduur van professioneel toilet verlengen?

Het verlengen van de levensduur van een professioneel toilet is een kwestie van goed onderhoud. Hier zijn enkele tips om een professioneel toilet schoon te houden en er langer mee te doen:

 • Regelmatig schoonmaken. Maak de toiletten regelmatig schoon met een stofzuiger en een doek met een mild schoonmaakmiddel. Vergeet niet om dwars op kraaldelen te stofzuigen om het makkelijker te maken de vloer schoon te vegen.
 • Vergeet niet om de tank te reinigen. Verwijder alle sedimenten of andere afzettingen die achterblijven na het schoonmaken van het toilet. Als u regelmatig de tank schoonmaakt, voorkomt u problemen met het doorspoelen en voorkomt u verstoppingen.
 • Gebruik alleen biologisch afbreekbaar toiletpapier. Toiletpapier dat niet is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen kunnen de riolering verstoppen en de watertanks verontreinigen. Gebruik daarom alleen toiletpapier dat is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.
 • Houd er rekening mee dat vloeistoffen kunnen uitzetten. Als er meer druk op het impulsmechanisme wordt uitgeoefend, wordt het mechanisme binnenin de watertank beschadigd. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel, javellijn of andere sterke oppervlaktespanningsverlagende middelen.
 • Controleer regelmatig het impulsmechanisme. Controleer het impulsmechanisme zodra in de zoveel tijd. Als het mechanisme niet correct is ingesteld, zal het niet goed functioneren.
 • Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor professionele toiletten. Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die speciaal voor professionele toiletten zijn ontwikkeld. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die agressieve elementen bevatten, zoals schoonmaakmiddelen die bleekwater bevatten.

Wanneer u alle bovenstaande stappen volgt, kunt u een professioneel toilet schoonmaken en de levensduur ervan verlengen. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt om ervoor te zorgen dat u niet gevaarlijke chemicaliën of andere schadelijke stoffen inademt of op uw huid knoeit tijdens het schoonmaken. Controleer het impulsmechanisme zodra in de zoveel tijd en vervang het indien nodig. Zorg ervoor dat alle vuilopvangsystemen consistent worden gereinigd om te voorkomen dat het water in de watertank wordt verontreinigd. Blijf de toiletten goed schoonmaken en regelmatig controleren en memoreer de reinigings- en schoonmaakmethoden die we hier besproken hebben.

Plaats een reactie