Plisse gordijnen schoonmaken

Plisse gordijnen zijn een populaire stijl van gordijnen, die zich kenmerken door kleurenrijkheid en veelzijdigheid. Ze zijn sterk, duurzaam en onderhouden hun kleur en vorm een lange tijd. Ondanks hun kwaliteit, is het belangrijk om de plisse gordijnen schoon te maken om hun levensduur te verlengen. Hier volgen een aantal tips en aanwijzingen om uw plisse gordijnen schoon te maken zonder de stof te beschadigen.

Stoffen op basis van synthetische vezels

Plisse gordijnen gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, acryl of nylon, kunnen worden gereinigd met een wasmachine. Zorg ervoor dat de stof geen grote klonten vertoont en dat de vezels los genoeg zijn om in de wasmachine te passen. Vul de wasmachine met warm of koud water. Doe enkele druppels milde wasmiddel, zoals een fijnmazig wasmiddel, in de wasmachine en laat de plisse gordijnen erin draaien. Was het gordijn bij een lage temperatuur en gebruik een lage centrifugeerstand om de stof te beschermen. Was het gordijn meestal in een kleine hoeveelheid water. Hang de plisse gordijnen schoon te drogen.

Stoffen op basis van natuurlijke vezels

Plisse gordijnen gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen of linnen, zijn zacht en kunnen worden gewassen met de hand. Voor het wassen, gebruik warm of lauw water en een mild, fijnmazig wasmiddel. Laat het gordijn ongeveer vijftien minuten in het water weken en maak het daarna voorzichtig schoon met een zachte borstel. Zorg ervoor dat je het gordijn niet wringt. Hang het gordijn daarna op om te drogen. Gebruik geen droger om plisse gordijnen te drogen.

Plisse gordijnen stomen

Veel plisse gordijnen kunnen ook worden gestoomd om de stof op te frissen en pluis te verwijderen. Om plisse gordijnen te stomen, hang het utgordijn in bad toe. Vul een emmer of badkuip met warm water en een behoorlijke hoeveelheid stoom. Voeg enkele druppels mild wasmiddel toe aan het water om de stof te desinfecteren. De stoomstang boven het plisse gordijn houden en de lucht stomen tot de stof vochtig wordt. Elke 10-15 seconden meerdere seconden stomen en het gordijn sterk desinfecteren. Laten stomen gedurende enkele minuten en Herhaal de stap totdat al het vuil en de stof grondig schoon zijn. Het gordijn drogen met een zachte doek.

Plisse gordijnen afstoffen en schoonmaken

Plisse gordijnen kunnen ook worden afgestoft en gereinigd met een vochtige doek of een stofzuiger. Gebruik de stofzuiger om het vuil en het stof van het plisse gordijn te verwijderen. Gebruik de handgreep van de stofzuiger om het plisse gordijn te schoonmaken. Maak daarna het gordijn schoon met een vochtige doek, die is doordrenkt met wat mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van chemicaliën om de plisse gordijnen schoon te maken, omdat deze de stof of de kleur kunnen beschadigen. Nadat u het gordijn schoon heeft gemaakt, hang het gordijn op en laat het drogen.

Kwaliteit behouden

Plisse gordijnen zijn gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit, duurzaam en bestand tegen kleurvervaging. Daarom moet er met zorg worden omgegaan bij het schoonmaken van plisse gordijnen. Wees voorzichtig met de stof en gebruik geen chemicaliën, wasmachines, drogers of andere machines. Ook als je je plisse gordijnen handmatig wast, gebruik dan enkel warm of koud water en een mild wasmiddel. Met deze tips, kunt u uw plisse gordijnen schoon en fris houden en de levensduur ervan verlengen.

Plaats een reactie