Plisse gordijnen schoonmaken

Plisse gordijnen zijn een populaire stijl van gordijnen, die zich kenmerken door kleurenrijkheid en veelzijdigheid. Ze zijn sterk, duurzaam en onderhouden hun kleur en vorm een lange tijd. Ondanks hun kwaliteit, is het belangrijk om de plisse gordijnen schoon te maken om hun levensduur te verlengen. Hier volgen een aantal tips en aanwijzingen om uw plisse gordijnen schoon te maken zonder de stof te beschadigen.

Stoffen op basis van synthetische vezels

Plisse gordijnen gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, acryl of nylon, kunnen worden gereinigd met een wasmachine. Zorg ervoor dat de stof geen grote klonten vertoont en dat de vezels los genoeg zijn om in de wasmachine te passen. Vul de wasmachine met warm of koud water. Doe enkele druppels milde wasmiddel, zoals een fijnmazig wasmiddel, in de wasmachine en laat de plisse gordijnen erin draaien. Was het gordijn bij een lage temperatuur en gebruik een lage centrifugeerstand om de stof te beschermen. Was het gordijn meestal in een kleine hoeveelheid water. Hang de plisse gordijnen schoon te drogen.

Stoffen op basis van natuurlijke vezels

Plisse gordijnen gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen of linnen, zijn zacht en kunnen worden gewassen met de hand. Voor het wassen, gebruik warm of lauw water en een mild, fijnmazig wasmiddel. Laat het gordijn ongeveer vijftien minuten in het water weken en maak het daarna voorzichtig schoon met een zachte borstel. Zorg ervoor dat je het gordijn niet wringt. Hang het gordijn daarna op om te drogen. Gebruik geen droger om plisse gordijnen te drogen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Plisse gordijnen stomen

Veel plisse gordijnen kunnen ook worden gestoomd om de stof op te frissen en pluis te verwijderen. Om plisse gordijnen te stomen, hang het utgordijn in bad toe. Vul een emmer of badkuip met warm water en een behoorlijke hoeveelheid stoom. Voeg enkele druppels mild wasmiddel toe aan het water om de stof te desinfecteren. De stoomstang boven het plisse gordijn houden en de lucht stomen tot de stof vochtig wordt. Elke 10-15 seconden meerdere seconden stomen en het gordijn sterk desinfecteren. Laten stomen gedurende enkele minuten en Herhaal de stap totdat al het vuil en de stof grondig schoon zijn. Het gordijn drogen met een zachte doek.

Plisse gordijnen afstoffen en schoonmaken

Plisse gordijnen kunnen ook worden afgestoft en gereinigd met een vochtige doek of een stofzuiger. Gebruik de stofzuiger om het vuil en het stof van het plisse gordijn te verwijderen. Gebruik de handgreep van de stofzuiger om het plisse gordijn te schoonmaken. Maak daarna het gordijn schoon met een vochtige doek, die is doordrenkt met wat mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van chemicaliën om de plisse gordijnen schoon te maken, omdat deze de stof of de kleur kunnen beschadigen. Nadat u het gordijn schoon heeft gemaakt, hang het gordijn op en laat het drogen.

Kwaliteit behouden

Plisse gordijnen zijn gemaakt van stoffen van hoge kwaliteit, duurzaam en bestand tegen kleurvervaging. Daarom moet er met zorg worden omgegaan bij het schoonmaken van plisse gordijnen. Wees voorzichtig met de stof en gebruik geen chemicaliën, wasmachines, drogers of andere machines. Ook als je je plisse gordijnen handmatig wast, gebruik dan enkel warm of koud water en een mild wasmiddel. Met deze tips, kunt u uw plisse gordijnen schoon en fris houden en de levensduur ervan verlengen.

Plaats een reactie