Plavuizen schoonmaken

Plavuizen zijn een type vloertegel dat populair is in Nederland. Ze zijn vaak gebruikt in keukens en badkamers, omdat ze vochtbestendig en duurzaam zijn. Ze zijn ook relatief eenvoudig schoon te maken en hebben dezelfde algemene reinigingsprocedure als alle andere soorten tegels.

Stap 1: Removing Dust

Begin met het verwijderen van alle opspattend stof en kleinere vuil. Gebruik een stoffer en blik of een stofzuiger met een accessoire met zachte borstelharen om het stof en vuil zorgvuldig uit de tegel te verwijderen. Wees voorzichtig bij het gebruik van een stofzuiger om eventuele krassen te voorkomen op de tegel.

Stap 2: Reinigen

Na het verwijderen van het stof en kleine vuil, is het tijd om de vloer grondig schoon te maken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en water om de vloer te wrijven met een zachte doek of schoonmaakmiddel. Vergeet niet om de tegels goed schoon te maken, zodat er geen schimmels of bacteriën achterblijven. Gebruik geen schurende middelen of hoge temperaturen, omdat dit kan leiden tot beschadiging van de tegel.

Stap 3: drogen

Na het schoonmaken, is het belangrijk om alle overtollige schoonmaakmiddel en water van de vloer te verwijderen. Gebruik een doek of spons voor het verwijderen van het vocht en verplaats de tegels totdat ze helemaal droog zijn. Laat de vloer volledig drogen alvorens te lopen of andere tegels of voorwerpen erop te plaatsen.

Stap 4: Reiniging voor het lange termijn

Na het schoonmaken van de Plavuizen is het belangrijk om de duurzaamheid van de tegel te verlengen. Gebruik een waterafstotende sealer of wax om tegeloppervlakte te beschermen tegen het krijgen van vlekken. Deze sealers kunnen helpen het schoonmaken van de tegels eenvoudiger te maken in de toekomst. Zorg ervoor dat de sealer of wax wordt aangebracht volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Stap 5: Schoonmaakschema

Het is belangrijk om een schoonmaakschema op te stellen om uw Plavuizen te houden zo goed als nieuw en de levensduur ervan te verlengen. Elke week, stofzuigen of stoffen de vloer en grondig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en vocht om vuil, stof en bacteriën te verwijderen. Als u het mag gebruiken, kan het nuttig zijn om een mop met een vochtigworry-vrij middel te gebruiken voor controlereiniging. Zorg ervoor dat u ook de toepassing van een waterafstotende sealer of wax herhaalt volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Plaats een reactie