Plafond schoonmaken oma weet raadt

Plafonds schoonmaken is niet iets wat veel mensen graag doen, maar het is noodzakelijk om de hygiëne en de levensduur ervan te verlengen. Er zijn vele manieren om een plafond te reinigen en te behouden. Oma weet altijd raad, vooral als het gaat om schoonmaakwerk – haar klassieke lessen, tips en tricks moeten worden gevolgd om het beste resultaat te krijgen. Hieronder volgen enkele manieren om je plafonds schoon te houden, inclusief omas geheimen.

Stof afstoffen

Een eenvoudige en snelle manier om stof en losse vuildeeltjes van uw plafond te verwijderen, is het afstoffen ervan. U zou een zachtstof kunnen gebruiken, zoals een plumeau, om het klusje te klaren. U kunt dit doen door een langwerpig stuk stof te nemen dat iets langer is dan je arm, ongeveer 2 ½ voet. Knijp de stof dubbel en plooi er een handvat in. Vervolgens kun je het stof gemakkelijk over de plafondoppervlakken verplaatsen om stof en los vuil te verwijderen.

Spinnenwebben verwijderen

Je kunt spinraggen verwijderen en je plafond schoonmaken met een lange dweil, maar oma’s tip om schimmel en spinraggen met gezond verstand te verwijderen is het gebruik van een dampdoek. Damp de stof eerst aan, dan gebruik je hem om de spinnenwebben te verwijderen. Gebruik geen water om het spinrag te verwijderen, aangezien dit kan leiden tot schimmelvorming.

Schimmel verwijderen

Als uw plafond schimmel heeft, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen met een oplossing van afwasmiddel en warm water. Meng deze samen in een bak tot een dunne dikte en gebruik een spons om hiermee over het plafond te wrijven, om alle schimmel en vuile plekken te verwijderen. Laat het gebied vervolgens drogen om ervoor te zorgen dat de schimmel volledig is verwijderd. Het is ook mogelijk om een commerciële schimmelreinigingsmiddel voor plafonds te gebruiken, maar zoek uiteraard altijd eerst naar de meest milieu- en gezondheidsvriendelijke optie.

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een geweldige manier om het op te frissen en te verjongen. Zorg ervoor dat alles goed en grondig is gereinigd voor je begint met schilderen, om te zorgen dat je je hele plafond opnieuw moet schilderen. Vergeet niet dat je dezelfde basesamenstelling moet gebruiken als de reeds geschilderde basis, om ervoor te zorgen dat alles perfect in elkaar past. Verder moeten alle vlekken, krassen of gaten die je moet behandelen, eerst grondig worden voorbereid, om ervoor te zorgen dat alles er na het schilderen perfect uitziet.

Plafond wassen

Ook al geven vele mensen de voorkeur aan schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het schoonmaken van plafonds, oma legde altijd uit dat het gebruik van een oplossing van warm water en milde zeep veel beter was. Gebruik een lange dweil om het plafond te wassen en herhaal het proces meerdere keren met schoon water om zeker te zijn dat alle zeepresten zijn verwijderd. Als het plafond klaar is om te drogen, kun je je plafond ventileren, door ramen en deuren te openen om luchtcirculatie te vergemakkelijken.

Oma’s eindadvies

Volgens oma is het zo belangrijk om regelmatig je plafond te reinigen, alleen al om hygiënische doeleinden. Zorg ervoor dat je al het vuil en vlekken weghaalt om ervoor te zorgen dat je plafond er altijd gezond en brandschoon uit ziet. En als de tijd daar is om het te verven, zorg dan dat je met professionele verf van een hoge kwaliteit werkt, zodat je het beste resultaat krijgt en je plafond er zo goed mogelijk uit zal zien.

Plaats een reactie