Plafond schoonmaken oma weet raadt

Plafonds schoonmaken is niet iets wat veel mensen graag doen, maar het is noodzakelijk om de hygiëne en de levensduur ervan te verlengen. Er zijn vele manieren om een plafond te reinigen en te behouden. Oma weet altijd raad, vooral als het gaat om schoonmaakwerk – haar klassieke lessen, tips en tricks moeten worden gevolgd om het beste resultaat te krijgen. Hieronder volgen enkele manieren om je plafonds schoon te houden, inclusief omas geheimen.

Stof afstoffen

Een eenvoudige en snelle manier om stof en losse vuildeeltjes van uw plafond te verwijderen, is het afstoffen ervan. U zou een zachtstof kunnen gebruiken, zoals een plumeau, om het klusje te klaren. U kunt dit doen door een langwerpig stuk stof te nemen dat iets langer is dan je arm, ongeveer 2 ½ voet. Knijp de stof dubbel en plooi er een handvat in. Vervolgens kun je het stof gemakkelijk over de plafondoppervlakken verplaatsen om stof en los vuil te verwijderen.

Spinnenwebben verwijderen

Je kunt spinraggen verwijderen en je plafond schoonmaken met een lange dweil, maar oma’s tip om schimmel en spinraggen met gezond verstand te verwijderen is het gebruik van een dampdoek. Damp de stof eerst aan, dan gebruik je hem om de spinnenwebben te verwijderen. Gebruik geen water om het spinrag te verwijderen, aangezien dit kan leiden tot schimmelvorming.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Schimmel verwijderen

Als uw plafond schimmel heeft, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen met een oplossing van afwasmiddel en warm water. Meng deze samen in een bak tot een dunne dikte en gebruik een spons om hiermee over het plafond te wrijven, om alle schimmel en vuile plekken te verwijderen. Laat het gebied vervolgens drogen om ervoor te zorgen dat de schimmel volledig is verwijderd. Het is ook mogelijk om een commerciële schimmelreinigingsmiddel voor plafonds te gebruiken, maar zoek uiteraard altijd eerst naar de meest milieu- en gezondheidsvriendelijke optie.

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond is een geweldige manier om het op te frissen en te verjongen. Zorg ervoor dat alles goed en grondig is gereinigd voor je begint met schilderen, om te zorgen dat je je hele plafond opnieuw moet schilderen. Vergeet niet dat je dezelfde basesamenstelling moet gebruiken als de reeds geschilderde basis, om ervoor te zorgen dat alles perfect in elkaar past. Verder moeten alle vlekken, krassen of gaten die je moet behandelen, eerst grondig worden voorbereid, om ervoor te zorgen dat alles er na het schilderen perfect uitziet.

Plafond wassen

Ook al geven vele mensen de voorkeur aan schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het schoonmaken van plafonds, oma legde altijd uit dat het gebruik van een oplossing van warm water en milde zeep veel beter was. Gebruik een lange dweil om het plafond te wassen en herhaal het proces meerdere keren met schoon water om zeker te zijn dat alle zeepresten zijn verwijderd. Als het plafond klaar is om te drogen, kun je je plafond ventileren, door ramen en deuren te openen om luchtcirculatie te vergemakkelijken.

Oma’s eindadvies

Volgens oma is het zo belangrijk om regelmatig je plafond te reinigen, alleen al om hygiënische doeleinden. Zorg ervoor dat je al het vuil en vlekken weghaalt om ervoor te zorgen dat je plafond er altijd gezond en brandschoon uit ziet. En als de tijd daar is om het te verven, zorg dan dat je met professionele verf van een hoge kwaliteit werkt, zodat je het beste resultaat krijgt en je plafond er zo goed mogelijk uit zal zien.

Plaats een reactie