Pets schoonmaken

Het schoonmaken van pets is iets dat veel mensen vaak gebruiken. Het kopen van nieuwe pets en het schoonmaken daarvan is een veel voorkomende activiteit in het dagelijks leven. Pets zijn vaak kostbaar en het is daarom vanekrijgen dat de levensduur en kwaliteit zo lang mogelijk behouden blijft. Hieronder vind je wat tips om je pets netjes te houden en hun levensduur te verlengen.

Stofzuig eerst je pet

Het stofzuigen van je pet is de eerste stap als je een pet wilt schoonmaken. Stofzuigen is belangrijk omdat stof, haren, zand en andere kleine vuiligheid zich op de stof kan verzamelen, wat taleg kan veroorzaken. Het stofzuigen verwijdert deze vuiligheden en maakt de pet veel schoner. Het is een eenvoudige en snelle stap die veel verschil kan maken.

Gebruik een scrubkwast voor pluche pets

Als je een pluche pet hebt, dan is het belangrijk om een schoonmaakkwast te gebruiken om het overtollige vuil te verwijderen. Voer de bewegingen uit in dezelfde richting om vlekken te voorkomen. De scrubkwast kan je ‘s nachts in een bak met warm water en een schoonmaakmiddel dompelen. Goede scrubbewegingen zal je helpen om het vuil te verwijderen zonder dat je pet beschadigd raakt.

Gebruik een kledingroller

Een andere methode om vuil te verwijderen is het gebruik van een kledingroller. Deze kan ook gebruikt worden op lappen die gebruikt worden voor het reinigen ervan. De kledingroller verwijdert stof, haren en kruimels van je pet zonder dat je moet wrijven. Als je een speciaal kledingroller met een microvezelkop hebt, dan zal hij zelfs modder, olie en andere stoffen uit de pet verwijderen.

Gebruik een zachte borstel

Als je pet van een dikke stof is, zoals leer, dan kun je het beste een zachte borstel gebruiken om het vuil en de stof te verwijderen. Borstel de pet altijd in dezelfde richting. Vermijd het borstelen tegen de haren in, omdat dit de pet alleen maar vuiler zal maken. Borstel je pet altijd in een cirkelvormige beweging. Als je hem boenen wilt, gebruik dan geen chloorhoudende middelen omdat deze de stof kunnen aantasten.

Gebruik een schoonmaakmiddel

Nadat je de pet hebt ontdaan van vuil en stof, kun je met een schoonmaakmiddel verdere vlekken en vuiligheid verwijderen. Gebruik eerst een mild schoonmaakmiddel op een schone doek en verwijder vervolgens de vlek. Als de vlek niet direct verdwijnt, kun je je schoonmaakmiddel afwisselen met een diep schoonmaakmiddel. Maar let altijd op dat je geen agressief schoonmaakmiddel gebruikt, omdat dit de stof kan beschadigen.

Luchtdroog je pet

Voordat je de pet helemaal verwerkt, is het aangeraden om deze volledig te laten drogen. Hang je pet nooit over een warmtebron om deze te drogen. Hang de pet gewoon aan een droogrek en laat de noatuurlijke luchtstroming het voor je doen. Laat je pet niet droog worden in de volle zon, omdat deze de stof kan beschadigen. Je kunt de pet ook droogmaken met een föhn op lage temperatuur, maar houd er rekening mee dat dit niet veilig is voor alle stoffen.

Opslag van je pet

Nadat je je pet hebt gaan schoonmaken, is het ook belangrijk om de pet goed op te bergen. Niet alle petten kun je meenemen door de wascyclus. Wanneer je de pet opbergt, gebruik dan altijd een stevige pet-box, box om de pet als je de pet niet draagt op te bergen. Mak stoffen petten niet op zijn kop opbergen, maar hang ze op. Een andere manier om je pet op te bergen is in een stoffen tas die de pet schoner houdt.

Samenvatting

De juiste manier om je pet schoon te maken is afhankelijk van het materiaal waarvoor je pet is gemaakt. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je pet schoon en fris blijft. Maak eerst je pet schoon met behulp van stofzuigen, gebruik vervolgens een scrubkwast, een kledingroller, een zachte borstel en een schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat de pet volledig is opgedroogd alvorens je deze opbergt. Als je deze stappen volgt, zal je pet langer meegaan en beter uitzien.

Plaats een reactie