Pelletkachel Schoonmaken

Met een pelletkachel in huis geniet je van een knusse sfeer en een aangename warmte. Omdat de pelletkachel maar een beperkt deel van de warmte uit de brandstof haalt, is het van groot belang dat hij zo effectief mogelijk brandt. Een goed onderhouden pelletkachel schakelt optimaal en verlengt zo de levensduur. Een tijdige en goede reiniging speelt hierbij een cruciale rol.

Hoe kun je een pelletkachel schoonmaken?

Hoe vaak je de pelletkachel het beste kunt reinigen, is afhankelijk van de frequentie waarmee je de kachel gebruikt. In een schoonmaakschema kun je aangeven hoe vaak je de pelletkachel het beste schoon kunt maken. Helaas is deze regelmaat afhankelijk van je gebruik, maar je kunt er alvast vanuit gaan dat een pelletkachel in goede staat elke 9 maanden gereinigd dient te worden. Wanneer je de pelletkachel dikwijls gebruikt, dien je vaker de schoonmaakprocedure toe te passen.

Je kunt de reiniging van de pelletkachel op de volgende manier het beste aanpakken:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
  1. Eerst dien je de voorkant van je pelletkachel te verwijderen en ervoor te zorgen dat alle verbranding onderbroken wordt. Dit kun je het beste doen voordat je de kachel schoonmaakt.
  2. Verwijder het rooster aan de voorkant door de schroeven los te draaien.
  3. Verwijder het asbed zolang de kachel nogwarm is. Direct na het stoken, wanneer het as nog warm is, kun je het het beste verwijderen. Dit resulteert in een betere verbranding van de pellets.
  4. Vervolgens kun je het stof en het vuil aan de wanden van de pelletkachel verwijderen met de stofzuiger.
  5. Veeg vervolgens de binnenkant van de kachel af met een droge doek.
  6. Vervang het rooster, het asbed en het voorkant van de kachel.

Gebruik geen oplosmiddelen of water om de pelletkachel schoon te maken. Ook dien je de buitenkant van de kachel niet schoon te maken met een dweil.

Hoe verleng je de levensduur van een pelletkachel?

Na het reinigen van de kachel dien je deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat alle filters en luchtkanaaltjes schoon gehouden worden. Ook het reinigen van de verbrandingsluchtkanaaltjes draagt bij aan een betere verbranding. Daarnaast moet je erop toezien dat er geen pellets tussen de structuren blijven steken. Hierdoor kan er veel as geloosd worden wat schadelijk is voor de pelletkachel.

Je kunt ervoor zorgen dat de pelletkachel langer meegaat door deze met de juiste pellets te vullen. Bovendien is het van groot belang om het correcte aantal pellets te gebruiken wanneer je de kachel verwarmt. Wanneer je hier niet op let zullen de pellets niet volledig verbrand worden en krijg je dikke as. Het overschrijden van de maximum-pellet-hoeveelheid is ook schadelijk voor de kachel.

Tot slot moet je ervoor zorgen dat je kachel op een juiste wijze wordt bediend. Probeer tegen een constant, stabiel verwarmingsschema aan te gaan. Door je pelletkachel de juiste onderhoudsprocedures te geven kun je de levensduur en de prestaties van de kachel behoorlijk verlengen.

Plaats een reactie