Parketvloer schoonmaken

Het schoonmaken van een parketvloer is geen gemakkelijke taak, maar als je dat goed doet, dan kun je de levensduur van de vloer verlengen. Als je je parketvloer regelmatig en op de juiste manier onderhoudt, dan zal je lang van je mooie vloer kunnen genieten. Hieronder vind je informatie over hoe je je parketvloer het beste schoonmaakt en hoe je ervoor zorgt dat de levensduur van de vloer zo lang mogelijk is.

Stap 1: Verwijder vuil

Om te beginnen met het schoonmaken van je parketvloer, moet je het eerst van het vuil bevrijden. Gebruik hiervoor stofzuigen of veeg het vuil weg met een stofdoek. Als je stofzuigt, probeer dan zo veel mogelijk van een hoek naar de andere te bewegen om ervoor te zorgen dat de borstels de hobbels in je vloer volgen. Als je na het stofzuigen of vegen nog steeds vuil op je vloer ziet, gebruik dan een schone spons of een stuk terrycloth doek om de vloer helemaal schoon te maken.

Stap 2: Reinig de vloer

Nadat je de vloer hebt ontdaan van vuil, is het tijd om hem te reinigen. Gebruik hiervoor een speciale parketreinigingsmiddel dat speciaal is ontwikkeld om harde houten vloerbedekkingen te reinigen en te beschermen. Voeg het reinigingsmiddel toe aan een pan met lauwwarm water of spray het direct op de vloer en veeg het vervolgens weg. Zorg er altijd voor dat je de instructies op het etiket of in de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel goed opvolgt.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Verwijder vlekken

Als je na het reinigen van de vloer nog steeds vlekken of een hoop afzettingen op je parketvloer ziet, dan kun je deze vlekken het beste verwijderen met een volstrekt schone doek, een spons en een kleine hoeveelheid water. Maak de doek of spons nat met warm water, maak het water enigszins schuimend en begint dan de vlek te poetsen. Pas hierbij veel voorzichtigheid en druk vooral niet te hard op de vlekken, omdat je de vloer erg beschadigen kunt. Herhaal deze stap indien nodig totdat alle vlekken zijn verdwenen.

Stap 4: Voeg wax toe

Als de vloer helemaal schoon is, is het tijd om wax toe te voegen om extra bescherming te bieden. Gebruik hiervoor speciale hardwaxolie, die je kunt kopen in bouwmarkten. Voeg eerst een kleine hoeveelheid van de wax toe aan een schone lap en breng de wax een voor een op de vloer aan. Begin bij de buitenkant van de vloer en werk zo naar het midden toe. Als je klaar bent, moet je de wax laten drogen voor zo’n 15 tot 20 minuten, waarna je het restant van de wax verwijdert met een föhn.

Stap 5: Polijsten en vul gaten en krassen

Om je Parketvloer echt te laten glimmen, is het aan te raden om de vloer te polijsten met een speciale vloerpolijstmachine. Je kunt een polijstmachine te huur krijgen, of je kunt je vloer laten polijsten door een professionele schoonmaakbedrijf. Als je hebt besloten om deze stap uit te voeren, verzeker je er dan van dat je de machine langzaam geleidelijk beweegt. Als je klaar bent met het polijsten, kun je de gaten en krassen in je vloer vullen met een speciale kit, verkrijgbaar in elke bouwmarkt.

Stap 6: Geniet van je mooie vloer!

Je parketvloer ouderwets schoonmaken is een dankbare taak, maar het resultaat mag er zijn! Gebruik goede schoonmaakmiddelen, pas goed op met het gebruik van water en let erop dat je de wax ook regelmatig bijwerkt. Als je deze stappen volgt, zal je nog jarenlang van je mooie vloer kunnen genieten!

Plaats een reactie