Parket schoonmaken

Voor het onderhouden van parketvloeren loont het de moeite deze op de juiste manier en met de juiste producten te reinigen. Schoonmaken met de juiste producten en methoden zal de levensduur van uw parketvloer aanzienlijk verlengen. Een goed onderhouden parketvloer kan jaren lang worden genoten, er tasten geen vuil van buitenaf de vernislaag aan, en er blijven geen vlekken achter. In dit artikel gaan we dieper in op de beste manier om uw parketvloer schoon te maken.

Stap 1: Verwijder stof en vuil

De eerste stap in het schoonmaken van uw parketvloer is het verwijderen van stof en vuil. Het is belangrijk dat u extra veel geduld toont wanneer u stof en vuil van uw vloer verwijdert. Stof en vuil dat te lang op de vloer blijft, kan in de lange termijn schade veroorzaken aan de toplaag. Reinig het oppervlak met een stofzuiger of een droge borstel.

Stap 2: Spoel de vloer

Voor het schoonmaken van uw parketvloer, gebruik een mild, neutraal reinigingsmiddel met een spons of een zachte, schone doek. Spoel de vloer vervolgens met koud water en droog de vloer met een zachte doek. Maak geen gebruik van schoonmaakmiddelen met chemicaliën en alkali, want deze zullen de vernislaag aantasten.

Stap 3: Schrob de vloer

Voor het schrobben van uw parketvloer, gebruik een warm schoonmaakmiddel en een licht gestreken doek. U kunt ook een licht schuurschijfje gebruiken om kleine vlekken te verwijderen. Gebruik de schuurschijfjes pas als alle andere opties falen, omdat ze de vernislaag van de vloer kunnen aantasten.

Stap 4: Verwijder vuil en stof tussen de planken

Gebruik een stofzuiger om stof en vuil tussen de planken te verwijderen. Probeer een van deze handige stofzuigeraccessoires om de hardnekkige vuildeeltjes die in het parket vastzitten te verwijderen. Je kunt ook een stukje watten of katoen gebruiken om de kieren tussen de planken uit te vegen.

Stap 5: Bescherm uw parketvloer

Zodra uw parketvloer is schoongemaakt, moet u deze coaten met een laag vernis of vloerwax. Dit zal de vernislaag beschermen tegen schade die krassen, krassen en vlekken kunnen veroorzaken. Vernis of wax heeft ook een esthetisch aspect: het geeft uw vloer een glanzende afwerking. Zorg ervoor dat u de juiste soort wax of vernis op de juiste plaatsen aanbrengt.

Conclusie

Parket schoonmaken is niet moeilijk, maar het vereist wel wat tijd en geduld. Door te letten op het type producten dat je aanbrengt, kun je de levensduur van je vloer verlengen. Gebruik de juiste stofzuigers, poetsmiddelen en coatings om je parketvloer schoon te houden. Met de juiste zorg zal je parketvloer jarenlang mooi blijven.

Plaats een reactie