Parasol doek schoonmaken

Parasols hebben verschillende doeksoorten en hieronder geven we tips over het schoonmaken van een parasol doek. Regelmatig schoonmaken is het beste voor de duurzaamheid van een parasol, hierdoor blijft deze langer mooi en kleurvast. Er zijn verschillende opties om het parasol doek te schoonmaken. Welk middel het beste gebruikt moet worden, hangt af van het materiaal waarvan het parasoldoek gemaakt is.

Stofzuiger

De meest eenvoudige en snelle manier is stofzuigen. Begin met de stofzuiger om alle losse stof en vuil weg te halen. Ga hierbij systematisch te werk, begin midden onderaan en werk naar boven toe. Vervolgens ga je van buiten naar binnen, zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent, alleen zo kan je het doek optimaal schoonmaken. Je kunt ook een zogeheten ‘droogstofzuiger’ gebruiken. Hiermee wordt het doek aan de bovenkant nat gemaakt waardoor stof en vuil gemakkelijk kan worden verwijderd. Omdat er geen materiaal gebruikt hoeft te worden, gaat het dokuurzaamheid verlengen.

Vlekken verwijderen

Omdat parasols veel buiten gebruikt worden, kunnen er regelmatig vlekken en vuil op het doek voorkomen. Deze vlekken kunnen verwijderd worden met behulp van een sopje. Maak hiervoor lauw warm water met een scheutje schoonmaakmiddel. Doe hier een theelepel zeep in, dit geeft het beste resultaat. Gebruik vervolgens een wattenstaafje om de vlekken te verwijderen. Doe dit met een milde beweging, sla nooit te hard of veel op het doek. Gebruik voor een hardnekkige vlek een schuurmiddel als azijn of citroensap. Aangezien dit sterkmiddelen zijn is het belangrijk dat deze krachtig uitspoelt worden.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Waskracht beperken

Om het wasproces zo effectief of milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen kun je bepaalde stoffen toevoegen of producten afnemen. Doe geen wasverzachter of (bleek)middelen bij het wasproces. Ook de wastemperatuur is belangrijk, als het dokuvan polyester of polyestermix is, was het dan op de middelste stand. Ook zijn er producten op de markt die ervoor zorgen dat een wasprogramma milder is. Let er wel op dat het doek niet vaker dan nodig gewassen wordt, helemaal wanneer het van katoen is. Katoen wordt namelijk licht gekrompen bij ieder wasproces.

Bleken en verven

Omdat het doek dikwijls buiten wordt gebruikt, is deze gevoelig voor verkleuring door bijvoorbeeld vogelpoep of omgevingsfactoren als zonlicht. Om de kleur of het aanzicht van het doek te behouden kun je het doek laten bleken. Hiervoor kun je een normale bleekmiddel gebruiken in combinatie met water. Ook kun je het doek op een milieuvriendelijke manier laten verven door het doek in een kleurtint te laten weken. Dit is wellicht de meest effectieve manier om het conservatie van de kleur te verlengen. Let er op dat het doek niet te vaak gebruikt wordt, zo weet je zeker dat het langer mooi blijft.

Conclusie

Met de juiste verzorging en schoonmaaktechniek kun je parasol doek schoonmaken en de levensduur ervan verlengen. Zorg ervoor dat u het doek regelmatig stofzuigt, vlekken verwijdert en het in het geval van katoen niet te vaak wast. Ook is het aan te raden om het doek te bleken en te verven om de kleur te conserveren. Op deze manier heb je maximaal plezier van je parasol.

Plaats een reactie