Pan schoonmaken met baking soda

Pan schoonmaken met baking soda is een makkelijke manier om uw pannen schoon te krijgen en tegelijkertijd hun levensduur te verlengen. Baking soda is een veilig en goedkoop schoonmaakmiddel dat helpt bij het verminderen van vette aanslag, kalkaanslag en aangekoekte etensresten. Het is mild genoeg voor gebruik op de meeste pannensoorten en laat de pan schoon en glanzend achter.

Stap 1: Verwarm de pan

Voor het beste resultaat tijdens het schoonmaken van uw pan met baking soda, verwarm de pan eerst tot het sterk warm is. Hierdoor wordt de vervuiling wat vloeibaarder en makkelijker te verwijderen. Pas wel op dat je de pan niet te heet maakt, want anders kan er schade aan de pan ontstaan.

Stap 2: Maak de pan schoon met baking soda en water

Plaats een aantal eetlepels baking soda in de pan en voeg vervolgens voldoende warm water toe om een dikke pasta te maken. Om ervoor te zorgen dat de baking soda optimaal kan werken, laat je de pasta minstens een uur intrekken. Dit helpt bij het losweken van etensresten en vuil.

Stap 3: Verwijder de pasta

Verwijder vervolgens de baking sodapasta uit de pan door deze te schrobben met een spons of een schone doek. bij moeilijk te verwijderen vuil, laat je de pasta nog een aantal minuten intrekken voordat je deze weer verwijdert.

Stap 4: Spoel de pan af

Spoel de pan na het schrobben goed af met warm water. Om eventueel resterende baking soda te verwijderen, voeg je wat citroensap toe aan het warme water. Spuit de citroensap met een spuitfles of giet het in de pan en spoel het goed na met warm water.

Stap 5: Droog de pan

Droog de pan na het afspoelen goed af met een schone doek. Laat de pan niet open staan, want dan kan er weer vuil in de pan blijven plakken. Bewaar de pan ook op een droge plaats, want anders kan er korstvorming ontstaan als je de pan voor een lange tijd bewaart.

Conclusie

Pan schoonmaken met baking soda is een goede manier om uw pannen schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen. Door de pan te verwarmen, de baking soda aan te brengen en de pasta weer te verwijderen, krijg je een schone glanzende pan. Pas wel op dat je de pan niet te heet maakt en dat je de pan goed afspoelt, zodat er geen resten van de baking soda achterblijven.

Plaats een reactie