Oven schoonmaken

Je oven schoonmaken is een noodzakelijk onderdeel voor een optimale kookervaring. Het is essentieel om je oven regelmatig schoon te maken; al het voedsel dat erin gaat, kan er op de lange termijn voor zorgen dat er hardnekkige, vette en plakkerige vlekken achterblijven. Het is ook belangrijk om je oven schoon te maken om de levensduur te verlengen, een schone oven is een efficiënte oven. De schoonmaakmethode hangt af van het type oven dat je hebt.

Elektrische oven schoonmaken

Het reinigen van een elektrische oven kun je op verschillende manieren aanpakken. Afhankelijk van de conditie van de oven, is hieronder stap voor stap uitgelegd hoe je je oven kunt schoonmaken.

Stap 1: Reinig het voedsel dat is achtergebleven in de oven

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 • Haal al het voedsel dat is achtergebleven in de oven eruit.
 • Gebruik een zachte doek of open vuist om alle voedselresten te verwijderen.
 • Veeg eventueel vrijgekomen vuil naar een aparte bak voordat het in het vuilnis wordt gegooid.
 • Veeg het bakblik en de ovenplaat schoon met een verdund sopje.

Stap 2: Maak de oven grondig schoon met heet water en zeep.

 • Leg een bad handdoeken op de bodem van de oven om de vloer te beschermen tegen heet water.
 • Giet warm water in een emmer met de juiste hoeveelheid zeep of afwasmiddel en klop het schuim.
 • Dompel een spons in het schuim en gebruik deze om de binnenkant van de oven te boenen.
 • Gebruik een harde borstel om de moeilijk te bereiken hoeken te schrobben.

Stap 3: Maak de binnenkant van de ovenkap schoon.

 • Verwijder het binnenoppervlak van de ovenkap door het filter eruit te trekken.
 • Verwarm een schaal met warm water en voeg wat afwasmiddel toe.
 • Neem een oude tandenborstel en verwijder het vuil dat zich heeft opgehoopt in de kieren.
 • Giet het schoonmaakmengsel in de ovenkap en laat het een paar minuten inwerken.
 • Gebruik een papieren handdoek om het mengsel af te vegen.
 • Dep het filter af met warm water en afwasmiddel en laat het drogen.

Stap 4: De buitenkant van de oven reinigen

 • Gebruik een doek om het vuil af te vegen dat zich op de buitenkant van de oven heeft opgehoopt.
 • Neem een oude tandenborstel en verwijder vuil dat zich in de kieren of in de spleten heeft opgehoopt.
 • Gebruik een verdunne oplossing van afwas- of allesreiniger en veeg het vuil voorzichtig weg met een zachte doek.
 • Bruiswater kan ook worden gebruikt om de buitenkant van de oven schoon te maken.

Als je de oven schoonmaakt volgens de bovenstaande stappen, Hoop vuil en overtollig vet uit je oven worden verwijderd. Hierdoor zul je oven schoner, gezonder en veiliger zijn. Je kunt ook een ovenreiniger gebruiken voor extra schone ovenschotten. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten, doe-het-zelfzaken en IJzerwaren.

Koolstofsteel oven schoonmaken

Koolstofsteel ovens schoonmaken is eenvoudig, maar een beetje tijdrovend. Het is belangrijk om het verspreiden van het vuil uit de oven te voorkomen door elke maand een paar minuten schoonmaakwerk te verrichten. Koolstofsteel ovens kunnen de neiging hebben om veel zichtbare resten en etensgeuren te veroorzaken. Hieronder staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je je oven kunt schoonmaken:

Stap 1: Houd het buitenoppervlak schoon

 • Gebruik heet water en een papieren handdoek om het buitenoppervlak van de oven schoon te maken. Stof en kruimels kunnen hiermee worden verwijderd.
 • Gebruik een vochtige doek en wat afwasmiddel om kookvet en vette vlekken te verwijderen.
 • Gebruik staalwol of een schuurspons om hardnekkig vuil te verwijderen.

Stap 2: Maak het binnenoppervlak schoon

 • Gebruik een oude tandenborstel om de kieren en spleten schoon te maken.
 • Haal het binnenoppervlak van de oven voorzichtig schoon met een verdunde oplossing van warm water en afwasmiddel. Spoel de oplossing vervolgens na het schoonmaken af met warm water.
 • Gebruik een baksoda-oplossing om hardnekkig vuil te verwijderen. Doe een kop baksoda in een emmer heet water en roer goed. Gebruik vervolgens een spons om het mengsel op het binnenoppervlak aan te brengen.
 • Laat de oplossing 15 minuten intrekken en vervolgens met een zachte doek verwijderen.

Conclusie

Je oven is een belangrijk onderdeel van je keuken, regelmatig onderhoud en schoonmaak zorgen ervoor dat de levensduur van je oven wordt verlengd. Voor elektrische ovens bestaat de schoonmaakmethode uit het weghalen van voedselresten, het schoonmaken van het binnenoppervlak en het schoonmaken van de binnenkant van de ovenkap. Voor koolstofsteel ovens is het onderhoud eenvoudiger, het vergroot de levensduur van de oven en de kwaliteit van je eten. Zorg ervoor dat je de oven schoonmaakt volgens de bovengenoemde stappen; dit zal ervoor zorgen dat je oven er haarscherp en glanzend uitziet.

Plaats een reactie