Oven schoonmaken met Baking Soda en Azijn

Het schoonmaken van je oven klinkt misschien als een moeilijke klus, maar het is veel gemakkelijker dan gedacht. Met een paar simpele ingrediënten kun je je oven in een mum van tijd weer als nieuw laten stralen. De combinatie van baking soda en azijn is een betrouwbare manier om je oven goed schoon te maken. Hieronder hebben wij stap voor stap uitgelegd hoe je Oven schoonmaken baking soda azijn het beste kunt schoonmaken.

Materialen die je nodig hebt

Voordat je begint met de klus, zorg er dan eerst voor dat je alle benodigdheden klaar hebt om zo snel en gemakkelijk mogelijk je oven schoon te maken. Je hebt de volgende materialen nodig: baking soda, azijn, schoonmaakspons, dweil, vochtige doek of keukenrol, schoonmaakmiddelen en handschoenen.

Stap 1. Verwijder losse delen en sproei er schoonmaakmiddel op

Haal eerst alle losse onderdelen uit je oven zoals het ovenrek, kleine ovenschaal, et cetera. Spuit vervolgens schoonmaakmiddelen op de wanden, de deur en alle andere delen van de oven die mogelijk vuil zijn en laat deze minimaal 10 minuten intrekken. Ga vervolgens met een vochtige doek overgave en verwijder zo het overtollig vuil dat nog vast zit in de oven.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2. Maak een mengsel van baking soda en azijn

Meng baking soda en azijn in gelijke delen totdat je een papje hebt. Hiervoor heb je ongeveer ¼ kopje baking soda en dezelfde hoeveelheid azijn nodig. Meng de ingrediënten met een lepel en voeg zo nodig wat meer water toe als het mengsel te dik is. Deze stap is heel belangrijk voor het schoonmaken van je oven, omdat de baking soda en azijn reageren met elkaar en het vuil losweken zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd.

Stap 3. Breng het mengsel aan op de oven

Breng vervolgens het baking soda-azijn mengsel aan op de oven, beginnend bij de bovenkant. Gebruik een schoonmaakspons om het mengsel te verspreiden over de binnenkant van de oven. Gebruik je handen of oude kleding om uit te voeren dat je het mengsel goed verspreid. Laat het mengsel tenminste 15 minuten intrekken, zodat het vuil losgeweekt kan worden.

Stap 4. Verwijder het vuil met een vochtige doek

Gebruik vervolgens een vochtige doek of een dweil met warm water om het baking soda-azijn mengsel van de wanden te verwijderen. Je kunt kleinere tegels ook schoon wrijven met een oude tandenborstel. Probeer goed overal te komen, omdat je de oven op deze manier het beste schoonmaakt. Plaats de losse onderdelen weer in de oven als je klaar bent.

Stap 5. Spoel de oven zo nodig af

Als je oven schoon is, giet je heet water in de oven en laat je dit 10 minuten staan. Giet dan het water door de gootsteen. Dit helpt de resterende baking soda en azijn uit de oven te spoelen, zodat er geen vlekken achterblijven. Vergeet vooral niet je oven volledig af te drogen voordat je hem opnieuw gebruikt.

Verleng de levensduur van je oven

Je zou je oven regelmatig schoon moeten maken om de levensduur ervan te verlengen. De beste manier om je oven schoon te maken is door hem regelmatig te stofzuigen om stof en aanslag te verwijderen. Probeer ook vet en vuil te verwijderen voordat het een kans krijgt om vast te hechten. Als je het schoonmaken met baking soda en azijn regelmatig herhaalt voorkom je ook het ophopen van vuil en het ontstaan van hardnekkige verkleuringen en geuren in je oven.

Plaats een reactie