Oven schoonmaken met ammoniak

Houd je oven mooi schoon? Dan ben je verzekerd van heerlijke gerechten die je inspuiten met smaak. Het werk bij het schoonmaken van ovens is meestal behoorlijk lastig en vereist veel tijd en moeite. Als je je oven met ammoniak wilt schoonmaken, is het aanbevolen om het eerst te ontkalken en vervolgens de oven schoon te maken met een ammoniak-oplossing. Hoe je dit precies doet en hoe je de levensduur van je oven voor een lange tijd kunt verlengen, lees je hieronder.

Stap 1 – Ondeugdelijke vet- en vetopbouw verwijderen

De eerste stap om oven schoonmaken met ammoniak te beginnen is om ondeugdelijke vet- en vetopbouw te verwijderen. Schakel de oven uit en verwijder alle schaal- en bakvormen. Maak het kookrooster schoon met een mild warm sopje, waarna je het moet spoelen en drogen.

Verwarm de oven eerst voor 5 minuten en laat de trays en grillschalen in de warme oven liggen. Sprenkel wat kookvezels over al het vet en laat ze 20-25 minuten intrekken. Haal vervolgens de trays, schalen en ovenrekken eruit en maak ze met een spons en warm sop schoon.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 2 – Oven goed ontkalken

Om de oven goed te ontkalken, heb je een of twee kopjes water nodig. Vul dit water in een schaal of pan, voeg er een eetlepel baking soda aan toe en plaats dit in de oven. Verwarm de oven voor ongeveer twintig minuten op middelhoge temperatuur.

Je kunt de baking soda ook toevoegen aan een liter warm water en het mengsel in een spuitfles doen. Spuit het mengsel vervolgens met gelijkmatige druk over het interieur van de oven. Laat het water op hetzelfde moment afkoelen, waarna het vuil en de kalk loskomen. Veeg alles schoon met een vochtige doek of spons.

Stap 3 – Oven schoonmaken met ammoniak

Verwarm de oven opnieuw voor 5 minuten en trek vervolgens alle ovenrekken eruit. Voeg een eetlepel ammoniak toe aan een liter warm water en doe dit in een spuitfles. Spuit een evenredig mengsel van ammoniak en water over het interieur van de oven. Laat de oplossing minstens twintig minuten intrekken en veeg vervolgens parallel met al het vuil met een spons schoon.

Je kunt ook gedrenkt katoen in het ammoniak-water mengsel dompelen en deze over de ovenrekken leggen. Laat de lappen minstens 30 minuten intrekken en verwijder vervolgens al het losgeweekte vuil en al het overgebleven stof met een schone doek.

Stap 4 – Na schoonmaken afnemen

Na het schoonmaken van ovenschalen, trays en ovenrekken sluit je de oven af en laat deze afkoelen. Verwijder vervolgens al het overtollige vuil en stof met een doek of papieren handdoek. Zorg ervoor dat je de buitenkant en binnenkant van de oven ook goed veegt met een vochtige doek. Als je klaar bent, sluit je alle ovenlades en ovenrekken weer af.

Conclusie

Ovens schoonmaken met ammoniak is een goede manier om je oven schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen. Zorg ervoor dat je de oven volledig hebt ontkalkt en verwijder al het ondeugdelijke vet en vetopbouw met een warm sopje. Spuit vervolgens een oplossing van ammoniak en warm water over het interieur van de oven. Laat het vuil en de kalk minstens twintig minuten intrekken. Veeg de oven schoon met een spons of een schone doek en trek de oven vervolgens af met een vochtige doek. Zo hou je je oven eenvoudig en effectief schoon en blijft hij jarenlang in perfecte staat.

Plaats een reactie